وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: دانش‌آموختگان دانشگاه‌های دولتی در صورتی که دنبال شغل نرفته‌اند و تصمیم مهاجرت به خارج از کشور را دارند، باید هزینه آزاد کردن مدرک خود را بپردازند.

تعهدخدمت دانشجویان دانشگاه‌های دولتی در ازای آموزش رایگان

سلامت نیوز:وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: دانش‌آموختگان دانشگاه‌های دولتی در صورتی که دنبال شغل نرفته‌اند و تصمیم مهاجرت به خارج از کشور را دارند، باید هزینه آزاد کردن مدرک خود را بپردازند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایلنا ،منصور غلامی درباره مبلغی که فارغ‌التحصیلان متقاضی خروج از کشور برای آزاد کردن مدرک خود باید بپردازند، گفت: طبق قانون آن دسته از دانشجویانی که در دانشگاه‌های دولتی تحصیلکرده و آموزش رایگان را می‌گذرانند یا گذرانده‌اند، باید پس از فارغ‌التحصیلی مدت مشخصی را برای پیدا کردن شغل و کار مناسب اختصاص دهند و پیگیری لازم در این زمینه را داشته باشند.

او ادامه داد: اگر آن مدت زمان مشخص شده، سپری شد، اما دانشجو موفق به پیدا کردن یک شغل مناسب نشد، طبق آیین‌نامه‌ای که سازمان امور دانشجویان در این خصوص دارد، دانشجویان متقاضی خروج می‌توانند بر اساس این ادله که شغلی پیدا نکرده‌اند، مدرک خود را آزاد کنند.

غلامی با بیان اینکه دانشجویانی که قصد خارج از کشور را دارند و مدرک خود را می‌خواهند، باید به سازمان امور دانشجویان مراجعه کنند، به ایلنا گفت: طبیعی است که فارغ‌التحصیلان باید هزینه آزاد کردن مدرک را در صورتی که دنبال شغل نرفته‌اند و مدت زمان مورد نظر را نگذرانده‌اند، بپردازند، از این رو سازمان امور دانشجویان برای این دو حال آیین نامه مشخصی دارد. وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اظهار کرد:

این هزینه در مقابل هزینه تحصیل به صورت شبانه بسیار زیاد‌تر است. من می‌دانم این هزینه برای فارغ‌التحصیلان جوان ممکن است، هزینه زیادی باشد و تامین آن سخت اما یک قانون است، مگر اینکه بخواهیم قانون را تغییر دهیم.

محمد ایزدی، مدیرکل آموزش دانشگاه صنعتی شریف نیز، در پاسخ به دلیل هزینه‌ای که بعضی ازفارغ‌التحصیلان دانشگاهی برای دریافت مدرک تحصیلی خود جهت خروج از کشور پرداخت می‌کنند اظهار داشت: دانشجویان هنگام پذیرش در دوره‌های روزانه دانشگاه‌های دولتی مطابق با فرم مندرج در دفترچه سازمان سنجش آموزش کشور متعهد می‌شوند که پس از فارغ‌التحصیلی متناسب با سنواتی که از آموزش رایگان بهره مند بوده‌اند در کشور خدمت کنند.

میزان تعهد خدمت نسبت به سهمیه قبولی و سنوات تحصیلی متفاوت است. مثلا آن دسته از دانشجویانی که از سهمیه منطقه یک کنکور در مقطع کارشناسی قبول شده‌اند یک برابر مدت تحصیل، و آنهایی که از سهمیه منطقه دو و سه موفق به قبولی کنکور در مقطع کارشناسی شده‌اند، دوبرابر مدت تحصیل تعهد خدمت در کشور دارند.

این تعهد، صرفا تعهد کار در داخل کشور است و می‌تواند در بخش غیر دولتی انجام شود.ایزدی در ادامه بیان کرد: اگر کسی به هردلیلی نخواهد تعهد خدمت را انجام بدهد و زودتر مدرک رسمی و قابل ترجمه دریافت کندعلاوه بر تعیین تکلیف وضعیت نظام وظیفه (برای آقایان)، بایستی هزینه آموزش رایگان را بر اساس تعرفه‌های تعیین شده به دولت پرداخت کند نه به دانشگاه، تاکید می‌کنم این مبلغ وارد حساب دانشگاه نمی‌شود و از طریق حساب درآمدهای اختصاصی سازمان امور دانشجویان وزارت، به دولت پرداخت می‌گردد. این یک قانون در کشور و در سازمان امور دانشجویان است و ربطی به دانشگاه‌ها ندارد، این قانون را قانون‌گذار درنظرگرفته است.

مدیرکل آموزش دانشگاه صنعتی شریف همچنین اظهار داشت که باید به این امر توجه داشت که قانونگذار راه‌های دیگری برای گذر از چنین تعهدی را در نظر گرفته است؛ به عنوان مثال اگر دانشجویی بعد از فارغ‌التحصیلی مدت حداقل شش ماه در کشور حضور داشته باشد و در این مدت برای درخواست کار به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مراجعه و تقاضای کاریابی نماید؛ در صورتی که تا یک‌سال پس از فارغ‌التحصیلی نامه‌ای از وزارت کار مبنی بر عدم دسترسی به فرصت شغلی مناسب با تخصص خود خطاب به دانشگاه یا سازمان امور دانشجویان وزارت ارایه نماید می‌تواند تعهد خدمت خود را لغو کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha