سلامت نیوز:چندی پیش یک نوزاد 650 گرمی در همدان متولد شد که پس از 20 روز با کاهش وزن به 400 گرم رسید. «آرشیدا» که امیدی به زنده ماندنش نبود اکنون با مراقبت در بخش «ان آی سی یو» بیمارستان تامین اجتماعی دو ماهه شده و طبق اعلام پزشکان دو هفته دیگر به جمع خانواده میپیوندد.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس ، بخش «ان آی سی یو» بیمارستان تامین اجتماعی، میزبان نوزادی بسیار کوچک و دوست داشتنی است، نوزادی که تنها یک کیلو و 300 گرم وزن دارد! دو ماه از تولد این نوزاد میگذرد؛ این نوزاد کوچک که «آرشیدا» نام دارد، در حین تولد 650گرم بیشتر نداشت و امیدی به زنده بودنش نبود، اما تحت مراقبتهای ویژه قرار گرفت و اکنون حال مساعدی دارد، مادر آرشیدا در گفتوگو با فارس اظهار کرد: آرشیدا پس از 26 هفته بارداری به دلیل پاره شدن کیسه آب به تشخیص پزشکان متولد شد.
وی با بیان اینکه فرزندانم دوقلو بودند، یکی دختر و دیگری پسر، افزود: قل اول که پسر بود، در همان ابتدای تولد فوت کرد اما قل دوم با وزن 650 گرم متولد شد.
مادر آرشیدا با بیان اینکه دخترم آنقدر کموزن بود که امیدی به زنده ماندنش نبود، گفت: خوشبختانه با مراقبتهای خوب پرستاران این بخش فرزندم اکنون دو ماهه شده و حال مساعدی دارد.
در مورد آرشیدا با سرپرستار بخش «ان آی سی یو» بیمارستان آتیه همدان به گفتوگو نشستیم، طاهره ستاری با بیان اینکه 15 دی ماه سال گذشته در بیمارستان تامین اجتماعی دو نوزاد به دنیا آمدند که متاسفانه قل اول حین زایمان فوت کرد، گفت: قل دوم نیز در 26 هفتگی با وزن کم به دنیا آمد.
وی با اشاره به اینکه نوزاد نارس بود و به بخش «ان آی سی یو» منتقل شد، گفت: ابتدا اقدامات اولیه روی این نوزاد انجام شد اما با وجود همه تلاشها، چون بسیار بدحال بود، زیر دستگاه رفت.
سرپرستار بخش «ان آی سی یو» بیمارستان آتیه همدان خاطرنشان کرد: با توجه به تجربه بالای پرسنل بخش «ان ای سی یو» بیمارستان و از جمله کنترل عفونتهای بیمارستانی و با روند علمی که کار پیش میرود، این نوزاد خوشبختانه زنده ماند.
وی با بیان اینکه در آمارهای بخشهای مراقبتهای ویژه نوزادان چه در ایران و چه در خارج از کشور درصد شانس زنده ماندن این نوزادان بسیار کم است، تصریح کرد: با وجود اینکه حال نوزاد مساعد نبود و چندین نوبت زیر دستگاه تنفس مصنوعی قرار گرفت، اما خوشبختانه زنده ماند.
ستاری با اشاره به اینکه در مراقبت از نوزاد هیچگونه عفونت بیمارستانی به نوازد منتقل نشد، گفت: هنگام تولد 750 گرم وزن داشت اما 20 روز بعد از تولد 200 گرم طبق روال عادی که نوازدان دارند، کم کرد و امیدی به زنده ماندنش نبود.
وی با اشاره به اینکه معمولاً نوزادی که زیر تنفس مصنوعی قرار میگیرد، فعل و انفعالات و خطایی رخ میدهد که خوشبختانه چنین اتفاقی رخ داد، افزود: با توجه به روند آزمایشهای پاتولوژی و پاراکلینکی، خوشبختانه هیچگونه آسیب مغزی، ذهنی و ریوی به نوزاد وارد نشده است.
سرپرستار بخش «ان آی سی یو» بیمارستان آتیه همدان با بیان اینکه نوزاد 450 گرمی پس از گذشت دوماه به وزن یک کیلو و 370 گرم رسید، خاطرنشان کرد: آرشیدا دو ماهه شده و با وضعیتی که اکنون دارد، احتمالا دو هفته دیگر با حال عمومی خوب مرخص شود.
وی با توجه به حضور مداوم مادر این نوزاد در کنار فرزندش، گفت: تقریباً دو ماه است که مادر در کنار فرزند خود زندگی میکند، او پا به پای ما تلاش میکند تا فرزندش تکامل یابد.
ستاری ادامه داد: این امر باعث شده که به مراقبت تکاملی که نوزاد نیاز دارد، برسیم و شاید بتوان گفت همین روند تکاملی نوزاد به دلیل حضور مادرش بوده است.
ستاری با اشاره به اعزام برخی از نوزادان به تهران به دلیل ارائه برخی از خدمات فوق تخصصی ادامه داد: در تعطیلات عید نوروز، نوزادی به دلیل مشکل ریوی که رودههای او در بدو تولد داخل ریه بود، برای انجام جراحی فوق تخصصی به بیمارستان مهدیه تهران اعزام شد.
وی خاطرنشان کرد: طبق آمار موجود و با توجه به ضریب اشغال تخت بستری، در طول سال 15 مورد از نوزادان این بخش، به سایر مراکز در همدان و به سایر استانها اعزام شدهاند.
مدیر بیمارستان آتیه همدان نیز با اشاره به ادامه حیات نوزاد 400 گرمی در همدان، گفت: آمار این نوع تولدها در بیمارستان تامین اجتماعی همدان بالاست.
غلامعباس جابری با اشاره به وجود دو تخت «ان آی سی یو» در بیمارستان تامین اجتماعی همدان، خاطرنشان کرد: خوشبختانه این بخش بسیار فعال است و سرپرستار بخش نیز دارای مدرک کارشناسی ارشد نوزادان بوده و در کار خود فعال و علاقمند است.
وی با بیان اینکه نوزاد نارس بسیاری در بیمارستان تامین اجتماعی همدان متولد شدهاند و مورد مراقبت قرار گرفتهاند، افزود: این نوزاد نیز با 600 گرم متولد شد و سپس کاهش وزن پیدا کرد و به 400 گرم رسید اما نیروهای بخش «ان آی سی یو» نوزادان بیمارستان کار خود را به خوبی انجام دادند و خوشبختانه در حال حاضر این نوزاد در وضعیت خوبی قرار دارد.
مدیر بیمارستان آتیه همدان با اشاره به کاهش آمار سزارین در بیمارستان تامین اجتماعی که قبلاَ با افزایش مواجه بود، گفت: فرهنگسازی در جامعه، تاثیر مثبت زایمان بدون درد و محدودیت وزارت بهداشت برای زایمان سزارین و تعیین دلیل علمی برای انجام این عمل، از مهمترین عوامل کاهش سزارین بوده است.
وی با اشاره به اینکه اکثر زنان به دلیل درد زایمان به سمت زایمان سزارین میروند، افزود: روشهای مختلف زایمان بدون درد در این مرکز وجود دارد و میتوان گفت نگاهها در حال تغییر است و شاهد افزایش آمار زایمان طبیعی هستیم.
نظر شما