معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری گفت: دولت باید لایحه‌ای ارائه دهد و از خرد شدن اراضی کشاورزی بر اثر قانون تقسیم ارث جلوگیری کند.

سلامت نیوز:معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری گفت: دولت باید لایحه‌ای ارائه دهد و از خرد شدن اراضی کشاورزی بر اثر قانون تقسیم ارث جلوگیری کند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایلنا،سید ابوالفضل رضوی در ارتباط با تعارض به وجود آمده در خصوص مشکل مصرف زیاد آب در بخش کشاورزی و از طرفی تکیه معیشت مردم روستا بر کشاورزی گفت: البته به نظرم ما در کشور دچار کمبود آب هستیم و نه بحران آب و همچنین روستاییان ما اکنون تحصیل کرده شده‌اند و نمی‌توانند مانند ۵۰ سال پیش کشاورزی کنند، اما با ارائه چند راه حل می‌توانیم؛ این تعارض را کنترل کنیم.


وی ادامه داد: خرد بودن اراضی کشاورزی یکی از مشکلات جدی در این حوزه است. در این راستا دولت باید لایحه‌ای ارائه دهد و از خرد شدن اراضی کشاورزی بر اثر قانون تقسیم ارث جلوگیری کند. در حال حاضر شاهدیم در روستا‌ها وراث یک ملک را به ریز‌ترین واحد تقسیم می‌کنند که این اقدام هدر رفتن سرمایه ملی است.


معاون رئیس جمهور افزود: دومین راه‌حل این است که فواید آبیاری صنعتی را به کشاورز روستایی آموزش دهیم که وزارت جهاد کشاورزی این مسئولیت را بر عهده دارد و حدود ۵ الی ۶ دستگاه نیز در آن وزارتخانه بودجه می‌گیرند که به روستاییان در مواردی از این قبیل خدمات ارائه دهند که یکی از این خدمات همین آموزش و تحقیقات است؛ وزارت جهاد کشاورزی باید مطالعه کند تا ببیند آبیاری چگونه باشد که با کمترین هزینه، بیشترین محصول تولید شود.


وی با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی در زمینه آموزش به روستاییان کم توفیق بوده است، اظهار کرد: این قانون وجود دارد که اگر کشاورز آبیاری خود را به طریق صنعتی انجام دهد، ۸۵ درصد وام بلاعوض به او بدهند، اما متاسفانه به گونه‌ایی آیین‌نامه این قوانین را می‌نویسیم که کسی به سراغش نیاید.


رضوی تصریح کرد: همچنین باید برای کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی، اجازه برخی کشت‌ها که آب فراوان نیاز دارند، داده نشود. برای نمونه امسال متاسفانه آن‌قدر هندوانه که آب زیادی مصرف می‌کند، کاشته‌اند که کسی خریدارش نیست و همه از بین می‌رود، اما در زمستان مجبور می‌شویم که هندوانه وارد کنیم.
به گفته آموزش به روستاییان برای استفاده از شیوه های آبیاری صنعتی و یا کاشت برخی محصولات کم آب بر می‌تواند این تعارض‌ها را تعدیل کند.


معاون رئیس جمهور با بیان اینکه می‌توان از محصولاتی با بهره‌وری بالا و مصرف آب پایین در کشاورزی استفاده کرد؛ گفت: برای نمونه گل محمدی آب کمی مصرف می‌کند و ۱ کیلو اسانس آن ۵۵ میلیون تومان قیمت دارد؛ بنابراین ما باید به کشاورز یاد دهیم که از این نوع محصولات بکارد. علاوه بر آن ما اکنون تنها بلدیم که از این گل، گلاب بگیریم، در حالی که باید استفاده‌های دیگر همچون تولید اسانس را نیز به کشاورزان آموزش دهیم.


وی ادامه داد: البته روستا تنها تولید کننده محصولات کشاورزی نیست، زیرا صنایع دستی که در روستا تولید می‌شود، نیز بسیار ارزشمند است. اگر بتوانیم به روستایی‌ها یاد بدهیم که بسته‌بندی خوبی برای صنایع دستی‌شان داشته باشد و شناسنامه برای آن تعریف کنند، تاثیر گذاری کار آن‌ها بسیار بیشتر خواهد شد.
معاون رئیس جمهور اظهار داشت: البته متاسفانه در حال حاضر برخی صنایع دستی ما به چین یا هند منتقل می‌شوند و آنجا بسته‌بندی شده و با چند برابر قیمت باز می‌گردد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha