سلامت نیوز : یک متخصص مغز و اعصاب با بیان این که آلزایمر سردسته گروهی از بیماری ها است که به آنها دمانس و یا زوال عقل می گوییم، توضیح می دهد:«این بیماری اگر چه در سنین بالا عارض می شود، ولی سالمندانی هم هستند که آلزایمر نمی گیرند. پس می توان گفت آلزایمر نتیجه سالمندی نیست.»
دکتر بابک زمانی در گفتگو با سلامانه، میگوید:« البته با بالا رفتن سن احتمال ابتلا به آلزایمر بیشتر می شود. به غیر از آلزایمر بیماری های دیگری هم داریم که نتیجه آنها زوال عقل است. ولی باید به این نکته اشاره کرد که در بیماری آلزایمر اصلا فراموشی وجود ندارد یعنی اطلاعاتی که ثبت شده و از قبل حک شده، از خاطر نمی روند ولی از یک زمانی به بعد بیمار توانایی به خاطر سپردن را از دست می دهد.»
این متخصص مغز و اعصاب با بیان این که پس اگر کسی دو نفر را در خیابان می بیند که می خواهد آنها را به هم معرفی کند ولی اسامی آنها را به خاطر نمی آورد و بعد از چند دقیقه که گذشت این اسامی را به یاد می آورد، بیماری آلزایمر ندارد.
دکتر زمانی میافزاید:« در این بیماری اختلال حافظه برای وقایع اخیر است نه وقایع دور. در واقع می توان گفت کسانی که وقایع دور را فراموش می کنند و در به یادآوری وقایع اخیر مشکلی ندارند، این علامت آنها به نفع بیماری آلزایمر نیست.»
وی در پایان خاطرنشان می کند: «پس جوانانی که به دفعات فرم هایی از عدم به یادآوری برخی از اطلاعات را تجربه می کنند، به هیچ وجه مستعد ابتلا به آلزایمر نیستند ضمن این که نباید فراموش کنیم، آلزایمر با علائم و نشانه های زیادی همراه است و تنها یکی از نشانه های آن فراموشی است.»
پیشنهاد سردبیر
-
عوارضی که ایستاده آب نوشیدن ایجاد میکند
از قدیم بزرگ ترها میگفتند ایستاده آب نخورید. آیا این موضوع جنبه علمی دارد؟
-
چرا کمپینهای صرفه جویی ناموفق هستند؟
برای جلوگیری از افت فشار گاز، قطع برق و کاهش آلودگی هوا رئیسجمهوری در پیامی از مردم خواسته که درجه گرمایش را حداقل دو درجه کاهش دهند. به دنبال اظهارات رئیسجمهوری کمپین «دو درجه کمتر» به راه افتاده است. کمپینی که این بار شخص رئیس دولت آغازگر آن بوده است، پزشکیان بارها بارها به مسئولان مختلف هشدارهایی در مورد مصرف بهینه انرژی داده است. امروزه بیشتر کشورها با توجه به پایان پذیر بودن سوختهای فسیلی، به سمت بهرهگیری از راههای جدید تولید انرژی رفتهاند و قدمهای مهمی هم در این رابطه برداشتهاند، اما متأسفانه در ایران همچنان این موضوع جدی گرفته نمیشود.
-
خواص جادویی برگ گردو
برگ گردو دارای خواص بیشماری است که شاید کمتر کسی از آن اطلاع داشته باشد. در این مطلب با این گیاه جادویی بیشتر آشنا میشوید.
-
نسخه جهانی برای رفع آسیبهای اجتماعی
ژاپن از سیستمهای پیشرفته حمایت از خانواده استفاده میکند که در آن دولت، مسئولیت حمایت از کودکان و خانوادههای آسیبدیده را بر عهده دارد. این سیستم در قالب برنامههای آموزشی و روانشناختی برای والدین و کودکان، توانسته است از بروز آسیبهای اجتماعی در خانوادهها جلوگیری کند.ایران هم میتواند با نگرش دستاوردهای جهانی در کنترل آسیبهای اجتماعی در این زمینه موفق شود.
-
آیا نوشیدنیهای گازدار رژیمی واقعاً سالم هستند؟
نوشیدنیهای گازدار رژیمی بهعنوان گزینهای با کالری کمتر برای کسانی که در پی کاهش وزن هستند، بسیار محبوب شدهاند. اما آیا این نوشیدنیها واقعاً سالم هستند؟ متخصصان بهداشت و گوارش هشدار میدهند که مصرف این نوشیدنیها میتواند سلامت شما را به خطر بیندازد.
-
خیارهای توخالی؛ بیخطر یا مشکلساز؟
خیارهای توخالی که گاهی بهطور طبیعی در مرکز میوه ظاهر میشوند، به گفته یک دکترای تخصصی بهداشت، بهطور کلی برای خوردن بیخطر هستند.
-
ترکیب هوای آلوده و ویروسهای تنفسی، عامل مرگ زودرس در فصل زمستان
با آغاز فصل زمستان، همزمانی آلودگی هوا و شیوع ویروسهای تنفسی به یک تهدید جدی برای سلامت عمومی تبدیل شده است. پزشکان هشدار میدهند که این ترکیب مرگبار میتواند به افزایش مرگهای زودرس منجر شود، به ویژه در میان افرادی که از بیماریهای تنفسی یا قلبی رنج میبرند.
-
هدف داشتن، کلید سلامت مغز،چگونه داشتن هدف میتواند از ابتلا به بیماریهای مغزی پیشگیری کند؟
داشتن هدف در زندگی نه تنها به بهبود وضعیت روحی و روانی کمک میکند، بلکه میتواند از مغز شما در برابر بیماریهای خطرناک مانند آلزایمر و اختلالات شناختی محافظت کند. مطالعات جدید نشان میدهند که افراد با حس هدفمند بودن، مغزی سالمتر و مقاومتر دارند. اما چگونه میتوان این حس هدفمندی را در زندگی ایجاد کرد و به سلامت مغز کمک کرد؟
نظر شما