نگار مهربان تعداد خبر 215
-
نگار مهربان خبرنگار-کارشناس تخصصی سلامت است. وی از سال 89 در پایگاه خبری سلامت نیوز مشغول به کار می باشد.
-
رونمایی از پوستر بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی محیط زیست
ظهر روز سهشنبه، طی اولین نشست خبری شینا انصاری معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، و مریم جمشیدی مدیرکل روابط عمومی این سازمان، از پوستر بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی محیط زیست رونمایی شد.
-
ایجاد بانک اطلاعاتی پژوهشگران و نخبگان در وزارت کار و رفاه
سرپرست مؤسسه کار و تأمین اجتماعی از ایجاد بانک اطلاعاتی ویژه پژوهشگران در حوزه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خبر داد. این اقدام در راستای شفافسازی و فرصتسازی عادلانه برای پژوهشگران و کارشناسان وزارتخانه و سازمانهای تابعه در هفته پژوهش صورت میگیرد.
-
نماینده موافق وزیر پیشنهادی بهداشت :
ظفرقندی آمده است خدمت کند
آقایان رمضانعلی سنگدوینی نماینده گرگان و احمد بیگدلی نماینده تاکستان در جلسه رای اعتماد مجلس به عنوان موافقان وزیر پیشنهادی بهداشت صحبت کردند.
-
نمایندگان مخالف وزیر پیشنهادی بهداشت:
چرا ظفرقندی با افزایش پذیرش دانشجو مخالفت کرده است؟ / بحث کمبود دارو و بیماران پروانه ای از کی آغاز شد؟
آقایان روح الله عباسپور و مالک شریعتی نیاسر در جلسه رای اعتماد مجلس به عنوان مخالف وزیر پیشنهادی بهداشت صحبت کردند.
-
سند/برنامه ظفرقندی برای نظام سلامت چیست
دکتر محمدرضا ظفرقندی وزیر پیشنهادی دولت چهاردهم برنامه پیشنهادی اش برای وزارت بهداشت را ارائه کرد.
-
واکنش رییس سازمان نظام پزشکی به اتهامات تبریزیان
کتک زدن مردم با ادعای خارج کردن ارواح خبیث از بدن آنها! / دادگاه ویژه روحانیت ورود کند
رییس سازمان نظام پزشکی کشور در واکنش به توهین آیت الله تبریزیان و تهییج مردم بر علیه خود اظهارات وی را توهین به مراجع دانست و خواستار برخورد قوه قضاییه و دادگاه ویژه روحانیت با وی شد.
-
اولویت های وزیر بهداشت از دیدگاه نظام پزشکی
دکتر محمد رئیس زاده در نشست خبری روز خبرنگار درباره اولویت های وزیر بهداشت با بیان اینکه :«پرداختن به جوانان جامعه پزشکی و فارغ التحصیلان جوان دغدغه وزیر باید باشد.»خاطر نشان کرد :«پرداختن جدی به حوزه نیروی انسانی در حوزه سلامت اولویت مهمی است که مورد غفلت قرار گرفته است.»
-
جای خالی ایران در بین کشورهای پیشرو در گردشگری سلامت
وزارت بهداشت عزمی برای گسترش گردشگری سلامت ندارد
رییس سومین همایش و نمایشگاه بین المللی بیمارستان ها و مراکز درمانی با انتقاد از عملکرد وزارت بهداشت در حوزه گردشگری سلامت، گفت:«در قانون برنامه هفتم توسعه در ماده 72 دولت مکلف شده است سالانه یک میلیارد یورو از محل صادرات دارو و واکسن درآمد کسب کند همچنین سالانه یک میلیارد یورو از محل صادرات تجهیزات پزشکی، سالانه 700 میلیون یورو از محل جذب دانشجویان پزشکی و سنگین تر از اینها سالانه 6 میلیارد یورو از محل گردشگری سلامت، درآمد کسب کند. اما وزارت سلامت ما در بزرگترین ایونت بین المللی کشور نه تنها فعالانه حضور ندارند بلکه بعضا اصلا حضور ندارند. »
-
اضافه کاری پرستاران ساعتی 25 هزارتومان!
احمد نجاتیان رییس کل سازمان نظام پرستاری گفت:« اضافه کاری 25 هزارتومانی برای یک ساعت کار هزینه رفت و آمد پرستاران هم نمی شود. 70 درصد پرستاران خانم هستند و وظایف مادری و خانوادگی هم برعهده آنها است که آنها را مجبور به اضافه کاری اجباری هم می کنیم که در برخی از موارد به طور متوسط 80 ساعت اضافه کاری علاوه بر موظفی ماهیانه اشان باید داشته باشند که ظلم بزرگی است و در هیچ قانونی دیده نشده است که کارمندی را موظف به اضافه کاری در شرایط سخت کنند و مبلغی هم که به عنوان اضافه کار پرداخت می شود واقعا متناسب با زحمات پرستاران نیست.»
-
افزایش دوبرابری درخواست مهاجرت پرستاران/مدارس بهیاری دیگر افزایش نیابد
نجاتییان رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ درخواست مهاجرت به سازمان نظام پرستاری دو برابر شده است
-
اظهارات ضد و نقیض مسوولین وزارت بهداشت درباره تب دنگی
ساعاتی بعد از انتشار خبر شناسایی نخستین بیمار مبتلا به تب دنگی در تهران، شهنام عرشی رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت خبر ورود تب دنگی به تهران را تکذیب کرد. وی درباره خبری مبنی بر ورود بیماری تب دنگی به تهران اظهار کرد: خبر ورود تب دنگی به تهران واقعیت ندارد؛ برخی اخبار وارونه منعکس شدهاند. وی افزود: «حدود یک ماه قبل، یک فرد که در امارات مبتلا به تب دنگی شده بود در تهران تشخیص داده شده است که این به معنای ورود تب دنگی به تهران نیست؛ بنابراین مورد ابتلای محلی در تهران نداشتهایم.» اما این سوال پیش می آید که اگر این فرد یک ماه قبل به تب دنگی مبتلا شده است چرا این خبر اکنون رسانه ای شده است؟ آیا وزارت بهداشت در این مورد پنهان کاری کرده است یا بیماری این فرد به موقع تشخیص داده نشده است؟ که در این صورت با توجه به گفته های دکتر عشرتی هر پشه نهایتا تا ۱ ماه میتواند زنده بماند لذا از زمان ابتلای فرد شناسایی شده در تهران یک ماه می گذرد باید دید آیا خطر انتقال این بیماری به صفر رسیده است؟ آیا قرنطینه این بیمار به درستی صورت گرفته است؟
-
چند سوال صریح دکتر علویان از دکتر پزشکیان و جلیلی:
برای معضل خودکشی و سیل عظیم مهاجرت دستیاران پزشکی چه برنامه ای دارید؟/ آیا رضایت مردم را با شعارهای پوپولیستی به دست می آورید؟
در حال حاضر ارایه دهندگان خدمت در تمام سطوح پزشک و پرستار و ماما وکارشناسان بهداشتی و بهورزان و سایر عزیزان از وضعیت خود ناراضی هستند و علل آن گوناگون است از قبیل نظام پرداخت ناعادلانه، سختی کار، مشکلات اجتماعی و قانونی و انتظارات رو به ازدیاد …. حضرتعالی آیا حل این مشکلات را از راه تدبیر و مذاکره با جامعه پزشکی و برنامه ریزی دقیق در بلند مدت حل می کنید و یا به افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان در تمام این مقاطع روی می آورید؟
-
مخالفان واردات واکسن کرونا طلبکار شده اند!
برخی از کاندیداهای ریاست جمهوری با وجودی که خود از مخالفان سرسخت واردات واکسن کرونا بودند اما با گمان اینکه حافظه تاریخی مردم را می توان تحریف کرد به دولت روحانی حمله کرده و ضمن ناتوان جلوه دادن این دولت در واردات واکسن کرونا، حل مسئله واردات واکسن را به صورت کامل به دولت سیزدهم ربط داده اند و آن را دستاورد دولت سیزدهم عنوان کرده اند. این در حالی است که به صورت منطقی هم بخواهیم به این قضیه نگاه کنیم امکان واردات واکسن آن هم در حجم بالا به صورت یک شبه در دولت سیزدهم امکانپذیر نبوده است.
-
آخرین دستور رئیسی برای نجات رزیدنت ها
رییس جمهور فقید ایران که به تازگی در سانحه سقوط بالگرد به شهادت رسیده طی نامه ای به وزارت بهداشت دستور رسیدگی فوری به مشکلات رزیدنت ها را داده بود.
-
با اجرای این دستورالعمل چه کسانی مجازات می شوند مردم یا داروخانه ها؟
رئیس سازمان غذا و دارو: عدم رعایت حجاب در سهمیه داروخانه ها نقش دارد!
حیدر محمدی با بیان اینکه:«اگرچه اصول مربوط به پوشش در داروخانهها ابلاغ شده، اما ناهنجاریهایی در این زمینه گزارش میشود.» تاکید کرد:«موضوع رعایت هنجارها جزو مواردی است که در مواردی مانند سهمیه داروخانهها نقش دارد.»
-
هشت نکته مهم درباره زردی نوزادان
هشدار! حجامت نوزاد برای درمان زردی عوارض مرگبار دارد
متخصص کودکان و نوزادان با هشدار نسبت به حجامت نوزاد برای درمان زردی گفت:«حجامت نه تنها کمترین اثری روی کاهش زردی نوزاد ندارند که برعکس باعث افزایش خطر عفونت های پوستی و سپسیس (عفونت خونی) گردیده، میتوانند عوارض مرگبار و برگشت ناپذیری برای نوزاد دلبند داشته باشد.»
-
از اعضای کمیسیون بهداشت دوره قبل چه کسانی رای آوردند؟/ راه یافتن یک پرستار به مجلس
دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی روز گذشته 11 اسفندماه سال جاری در ۵۹ هزار شعبه اخذ رأی در سراسر ایران و ۱۲۱۸ حوزه انتخابیه اصلی و فرعی برگزار شد.
-
فیلم/تجمع خانواده بیماران اس ام ای مقابل وزارت بهداشت با وجود برف شدید
اهمال کاری و عدم مدیریت وزارت بهداشت در برابر تامین و توزیع داروی بیماران اس ام ای باز هم باعث تجمع خانواده های این بیماران مقابل این وزارتخانه شد.
-
بلاهایی که یک بیمارستان خصوصی سر پرستاران می آورد :از اجبار به استعفا تا اضافه کاری 200 ساعته اجباری
مدت هاست پرستاران در تمام نقاط کشور به وضعیت خود اعتراض دارند اما مسوولین گوش شنوایی ندارند و مطالبات آنها از تعرفه های پرستاری و پرداخت کارانه گرفته تا جبران کمبود نیرو و جلوگیری از اضافه کاری های اجباری همچنان بر زمین مانده است.
-
دستورالعمل های مبهم وزارت بهداشت برای بهره کشی از پزشکان
یک متخصص بیهوشی و مراقبتهای ویژه با بیان اینکه دستورالعملهای وزارت بهداشت عمداً مبهم و غیر شفاف تنظیم میشوند و این باعث اجحاف در حق پزشکان شده است، گفت: «اینگونه دستورالعملها با باز گذاشتن دست متولیان اجرایی، شرایط را برای اجحاف در حق پزشکان مختصص فراهم کرده و موجب فرار پزشکان از سیستم دولتی شدهاند.»
-
سطح بالای فرمالدئید در محصولات بازار
یک متخصص پوست و مو : به هیچ وجه کراتینه کردن مو را توصیه نمی کنم
درمانهای کراتینه مو میتواند یک روش مؤثر برای داشتن موهایی صافتر و درخشانتر باشد، اما معمولاً شامل استفاده از فرمالدئید میشود که میتواند منجر به طیف وسیعی از عوارض جانبی شود. در حالی که برخی از تولیدکنندگان محصولاتی را تبلیغ می کنند که گفته می شود فاقد فرمالدئید هستند، بسیاری از این محصولات هنوز حاوی نوعی فرمالدئید هستند. مشخص نیست که آیا درمان گاه به گاه کراتینه اثرات طولانی مدتی بر سلامتی دارد یا خیر، اما اگر به خصوص حساس هستید یا آسم یا آلرژی دارید، ممکن است بخواهید از آن صرف نظر کنید.
-
قبح طلاق در ایلام بیشتر از قبح خودکشی است
پس از دانش آموزان ایلامی: منتظر خودکشی های دسته جمعی دیگری در جامعه باشیم
رییس انجمن مددکاران اجتماعی ایران با اشاره به خودکشی دسته جمعی دانش آموزان یک مدرسه، تاکید کرد:« دو دهه است فریاد می زنیم که مدارس نیاز به مددکار اجتماعی دارند اما گوش شنوایی نیست که نیست. از طرف دیگر فشار و مشکلات اقتصادی و روانی در بین مردم در حال افزایش است در چنین شرایطی ظهور و بروز خودکشی های دسته جمعی دور از انتظار نیست. ما بارها هشدارهای لازم را داده ایم ولی گوش شنوایی وجود ندارد.»
-
بیماری پوستی که ممکن است سالها خاموش بماند
درماتولوژیست در گفتگو با سلامت نیوز با بیان اینکه :«پسوریازیس درمان ریشه کنی ندارد» خاطر نشان کرد :«پسوریازیس بیماری مهارپذیری است و اکثر بیماران با درمان ها ضایعاتشان مهار و از بین می رود ولی همیشه احتمال بازگشت ضایعات وجود دارد »
-
پیشگیری از بیماری ها با راهکارهای یک شبه محقق نمی شود
دانشگاه های علوم پزشکی به برگزاری پویش های سلامت، مثل مسابقه نگاه می کند
احمد مهری،اپیدمیولوژیست در گفتگو با سلامت نیوز با بیان اینکه :« از نگاه کارشناسی، برگزاری پویش یک ماهه یا دو ماهه را نمی توانیم به عنوان یک اقدام حیاتی اثر گذار در نظر بگیریم»تاکید کرد :«پویش فشار خون و دیابت برای خدمات با کیفیت است نه رقابت شتاب زده دانشگاه های علوم پزشکی برای ارائه آمار»
-
علامت های مهمی که نشان می دهد کودک باید بستری شود
ویروس شایع در کشور چین چقدر خطرناک است؟
بابک خطی متخصص کودکان درباره علایم این بیماری در کودکان گفت:« سرفه علامت بارز این بیماری است که معمولا خلطی است.سایر علائم تب و لرز، بدن درد، بیحالی و گاهی هم عوارض گوارشی مثل تهوع و استفراغ و حتی دردهای شکمی است. در بسیاری از موارد عفونت ریه بعد از یک سرماخوردگی، سینوزیت، عفونت گوش میانی یعنی عفونت دستگاه تنفسی فوقانی که خوب درمان نشده اند بروز مییابد و در مواردی نیز ارگانیسم درگیر کننده مستقیما خود ریه را درگیر می کند.»
-
فراری دادن پزشکان از بیمارستان های دولتی با پرداخت پلکانی
بحرانی که به زودی گریبان نظام سلامت را میگیرد
یک متخصص بیهوشی و مراقبتهای ویژه و درد با تاکید بر اینکه :«بحران کمبود متخصص بیهوشی در سال آینده به اوج خود می رسد» خاطر نشان کرد :« فارغ التحصیلان بیهوشی سال آینده حدود 80 نفر هستند در صورتی که فارغ التحصیلان امسال و سال گذشته و دو سال قبل بالای 150 نفر بودند. ورودی بیهوشی برای امسال حدود 80 نفر است در صورتی که ظرفیت اعلامی وزارت بهداشت برای این رشته بیش از 380 نفر بوده است. وزارت بهداشت چه فکری برای رفع این معضل دارد؟»
-
محصولات لایه برداری پوست تبلیغاتی هستند و فایده خاصی ندارند
یک متخصص پوست با بیان اینکه لایه برداری پوست نباید توسط افراد غیرمتخصص یا حتی پزشکان عمومی انجام شود، به افرادی که دچار ملاسما یا بیماری های التهابی پوست هستند و قصد لایه برداری پوست دارند هشدار داد که این کار ممکن است بیماری آنها را تشدید کند.
-
وزارت بهداشت قانون تعرفه گذاری را نادرست اجرا کرد
بیش از 95 درصد پرستاران از وضعیت خود ناراضی هستند
دبیر کل خانه پرستار با بیان اینکه:«نظرسنجی ما نشان می دهد بیش از 95 درصد پرستاران از وضعیت خود راضی نیستند.» به تجمعات پرستاران در سراسر کشور اشاره کرد و گفت:«دو سال قبل، پیش بینی می کردیم که نحوه اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری مورد اعتراض جامعه پرستاری قرار خواهد گرفت و الان می بینیم که پرستاران طی دو هفته گذشته تجمعات بسیاری در اعتراض به نحوه اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری داشتند.»
-
از پلتفرم اسمارتیس رونمایی شد
تشخیص مشکلات دهان و دندان با هوش مصنوعی در منزل
اسمارتیس (Smarteeth) پلتفرمی مبتنی بر فناوری هوش مصنوعی در حوزه بهداشت و سلامت دهان و دندان است که امکان آنالیزهای فردی و شخصی سازی شده را در آن حوزه فراهم میکند. نکته حائز اهمیت در مورد این پلتفرم، این است که از قابلیت های هوش مصنوعی صرفا به عنوان یک فناوری تسهیلگر استفاده نشده استبلکه در این محصول، فناوری متناسب با ارزش پیشنهادی محصول توسعه داده شده است. بنابراین اسمارتیس از فناوری توسعه داده شده کاملا اختصاصی خود استفاده میکند، که این امر در افزایش کارایی این پلتفرم بسیار موثر است.
-
واکنش صریح دبیر کل خانه پرستار :
وزارت بهداشت بگوید آمار مهاجرت سالیانه 270 پرستار را از کجا آورده است؟
محمد شریفی مقدم دبیرکل خانه پرستار در واکنشی صریح به سخنان دیروز معاون پرستاری وزیر بهداشت درباره آمار مهاجرت پرستاران با بیان اینکه :« اگر 100 هزار نفر پرستار در کشور داشته باشیم و حداقل 3 درصد از پرستاران مهاجرت کرده باشند آمار سالیانه به 3 هزار نفر در سال می رسد که البته قطعا آمار مهاجرت پرستاران از این آمار هم بالاتر است» پرسید:«سوال من از مسوولین این است کجای دنیا به یک پرستار آی سی یو مراقبت از 5،6 بیمار را می دهند؟ یا به یک پرستار مسوولیت رسیدگی همزمان از 20 بیمار را می دهند اینها دلایلی است که باعث بروز خطای پرستاری می شود.»