به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، دکتر احمد نجاتیان، رئیس سازمان نظام پرستاری کشور، با اشاره به پیگیریهای مستمر در خصوص افزایش فوقالعاده سختی کار پرستاران، اعلام کرد: این موضوع هماکنون در دستور کار سازمان اداری و استخدامی قرار دارد و جلسات کارشناسی متعددی میان وزارت بهداشت، سازمان نظام پرستاری و سایر دستگاههای مرتبط برگزار شده است.
وی با بیان اینکه شغل پرستاری طیف گستردهای از فعالیتها در بخشهای مختلف بیمارستانی را شامل میشود، تاکید کرد: تصور نادرستی است اگر فکر کنیم همه پرستاران در یک شرایط شغلی کار میکنند. پرستاران در بخشهایی مانند اورژانس، آنکولوژی، اعصاب و روان، آمبولانسهای هوایی و سایر بخشها با سطح متفاوتی از سختی و خطر مواجهاند.
نجاتیان تصریح کرد: در نظام ارزیابی مشاغل سخت و زیانآور، معیارهای مشخصی مانند مواجهه با داروهای خطرناک یا جابجایی مداوم بیماران تعیین شده است. به عنوان مثال، پرستاران بخش آنکولوژی به دلیل تماس مستمر با داروهای شیمیدرمانی، در معرض خطر بیشتری هستند. یا پرستاران اورژانس که دائماً بیماران را جابجا میکنند، فشار بدنی بالاتری را تحمل میکنند.
او ادامه داد: سازمان نظام پرستاری در مکاتبات خود تاکید کرده است که سختی کار پرستاران باید متناسب با بخش خدمتی آنان مورد بررسی کارشناسی قرار گیرد تا حقوق واقعی آنان تضییع نشود. برای نمونه، خدمات پرستاران در بخشهای اعصاب و روان دارای پیچیدگی و فشار روحی خاصی است که باید لحاظ شود. همچنین، پرستارانی که در آمبولانسهای هوایی کار میکنند، به دلیل فعالیت در ارتفاع، با چالشهای متفاوتی روبهرو هستند.
نجاتیان افزود: سازمان نظام پرستاری در تلاش است تا افزایش فوقالعاده سختی کار برای همه پرستاران به شکلی حداکثری و عادلانه اعمال شود، چرا که این موضوع نقش مؤثری در افزایش رضایت شغلی، حفظ انگیزه و ترمیم حقوق و مزایای کادر درمانی دارد.
او در پایان تاکید کرد: دقت در تطبیق صحیح معیارهای مشاغل سخت با شرایط واقعی کار پرستاران، کلید برخورداری آنها از امتیازات قانونی است. این فرآیند باید منصفانه و با توجه به واقعیات میدانی هر بخش درمانی انجام گیرد.
نظر شما