در حالی که بیماران خاص در صف‌های طولانی داروخانه‌ها به دنبال داروهای حیاتی خود هستند و بسیاری از اقلام پزشکی روزبه‌روز گران‌تر می‌شود، رئیس کمیسیون بهداشت مجلس از بحرانی پرده برداشته که می‌تواند در سال ۱۴۰۴ به یک فاجعه ملی در حوزه سلامت تبدیل شود. افزایش بیش از ۶۰ درصدی پرداختی از جیب مردم، تعلل سازمان‌های بیمه‌ای در پرداخت مطالبات، و ناتوانی دولت در تأمین ارز مورد نیاز برای دارو، تنها بخشی از زخم‌های عمیق نظام سلامت کشور است؛ زخم‌هایی که اگر امروز درمان نشوند، فردا دیگر دیر است.

بدهی سازمان‌های بیمه‌ای، گره‌ای کور در سلامت کشور

به گزارش سلامت نیوز، حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با «اطلاعات آنلاین» ضمن هشدار درباره وضعیت حوزه سلامت در سال جدید، گفت: نرخ بسیاری از اقلام و کالاها این روزها در حال افزایش است و مهمترین اولویت دولت در سال ۱۴۰۴ باید کنترل گرانی در حوزه دارو و کاهش پرداختی از جیب بیماران باشد.

این نماینده مجلس با اشاره به اینکه با مشاهده این وضعیت، نگران سلامت مردم در سال جاری هستیم اظهار داشت : با مشکل جدی ارزی برای دارو و تجهیزات پزشکی مصرفی و سرمایه‌ای مواجه هستیم.

وی با اشاره به اینکه کمیسیون بهداشت مجلس به‌ عنوان نهاد نظارتی پیش از این، جلسات زیادی را برای بررسی و پیگیری این موضوع با حضور وزیر بهداشت و مدیران دولتی برگزار کرده و هشدارهای لازم را داده‌ است، تصریح کرد: اگر داروخانه‌ ها نتوانند داروهای مورد نیاز را تأمین و به تعهدات خود عمل کنند، یا تعطیل می شوند و یا نسخه‌ ها را به درستی نمی پیچند، این مشکلات در حالی است که اگر یکی از سازمان های بیمه ای از سازمان های دیگر طلب داشته باشد جریمه می شود اما خود این سازمان ها حتی برای تعلل یک ساله در پرداخت بدهی جریمه‌ای پرداخت نمی‌کند.

شهریاری با انتقاد از اینکه در سطح اجرایی و در میان برخی سازمان های دولتی، تفاهم مشترکی درباره وضعیت سلامت مردم وجود ندارد، عنوان کرد: این مشکل تا جایی پیش می‌رود که برخی داروخانه‌ها اعلام می‌کنند که قادر به تأمین داروهای خاص بیماران نیستند، زیرا پرداخت‌های بیمه‌ای به‌ موقع انجام نمی‌شود.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به مشکلات پرداختی از جیب مردم در حوزه سلامت اشاره کرد و گفت: مجلس در مصوبه ای تاکید کرده که باید به‌ گونه‌ای برنامه‌ریزی شود که پرداختی از جیب مردم برای خدمات سلامت افزایش پیدا نکند اما متأسفانه در ماه های گذشته پرداختی از جیب مردم بیش از ۵۰ تا ۶۰ درصد افزایش یافته است، این موضوع بیانگر این است که باید هماهنگی بیشتری میان بخش‌های گوناگون دولت در زمینه سلامت ایجاد شود، بدون اصلاحات جدی در این زمینه‌ها، نمی‌توانیم به نتیجه مطلوب در تأمین سلامت مردم برسیم.

نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی گفت: اولویت دولت در سال جدید باید توجه به حوزه سلامت باشد، چرا که با توجه به شواهد موجود و افزایش قیمت برخی کالاها در ماه های گذشته، این نگرانی جدی وجود دارد که شاهد افزایش پرداختی از جیب بیماران و فشار مضاعف اقتصادی بر مردم باشیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha