به گزارش سلامت نیوز به نقل ازتسنیم،در سالهای اخیر، نوع نانی که مصرف میشود در بسیاری از کشورها تغییرات زیادی داشته و در ایران نیز نان سفید جایگزین نان کامل (سبوسدار) شده است. با این حال، نان کامل که از آرد گندم کامل تهیه میشود، به دلیل حفظ سبوس و مواد مغذی موجود در آن، دارای ویژگیهای تغذیهای بسیار بالاست و مصرف آن به سلامت دستگاه گوارش، قلب و عروق و تنظیم قند خون کمک میکند.
دکتر احمد اسماعیلزاده، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، در گفتگو با خبرنگار ما درباره میزان سبوسگیری از آردهای تولیدی در کشور گفت: «سبوسگیری از آرد نان لواش و تافتون به میزان ۱۸ درصد گزارش شده است که این مقدار به دلیل تغییرات در استانداردهای تولید نان به حداقل رسیده است.» طبق استانداردها، سبوسگیری از آرد برای تولید نان کامل باید بین ۲ تا ۶ درصد باشد.
وی افزود: «با توجه به نیاز به تولید نان کامل در کشور، بیش از ۱۰۰ مجوز برای کارخانههای آرد صادر شده که از این تعداد حدود ۷۰ کارخانه در حال تولید آرد کامل هستند. وزارت بهداشت در راستای بهبود تغذیه مردم، هدفگذاری کرده است که تا پایان سال ۱۴۰۴ تعداد کارخانجات تولید آرد کامل به حداقل سه کارخانه در هر دانشگاه علوم پزشکی برسد.»
اسماعیلزاده همچنین اشاره کرد که در حال حاضر تعداد نانواییهایی که نان سبوسدار تولید میکنند بین ۲۰۰ تا ۱۴۰۰ نانوایی متغیر است، و وزارت بهداشت برنامه دارد تا این آمار را افزایش دهد و سبوسگیری از آردها را به تدریج کاهش دهد تا نهایتاً به حداکثر ۱۲ درصد برسد.
این اقدامات در راستای ارتقای سلامت تغذیهای و کاهش بیماریهای مزمن در کشور انجام میشود و تولید نان کامل به عنوان یک اولویت در سیاستهای وزارت بهداشت در نظر گرفته شده است.
نظر شما