نائب رئیس انجمن جراحان مغز واعصاب ایران گفت: تشنج در ایران در نرم جهانی است، اما وقتی تصادف زیاد اتفاق می افتد، بر اثر ضربه‌های مغزی تشنج نیز بیشتر می‌شود.

۹۰ درصد داروهای صرع در کشور قابل دسترسی است/ تصادفات جاده‌ای ابتلا به بیماری‌های تشنجی را افزایش می‌دهد

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایلنا،«مسعود شیروانی» نائب رئیس انجمن جراحان مغز واعصاب ایران درباره خبر منتشره مبنی بر اینکه ابتلا به بیماری صرع در کشور بالاتر از نرم جهانی است، گفت: این مطلب را که بیان شده قبول ندارم و صحت آن باید پایش شود و با سخن یک متخصص نمی‌توان آن را به عنوان معیار برای کشور قرار داد. در خصوص این اظهارات این سوال مطرح می‌شود که آیا معیاری دارند و با کدام معیار اندازه‌گیری کرده‌اند. برخی مراکز ریفرال هستند یعنی بیماران صرع به آنجا مراجعه می‌کنند و زیاد است و به نظر من این اظهار نظر مبنای علمی ندارد.

وی افزود: تشنج در ایران در نرم جهانی است، اما وقتی تصادف زیاد اتفاق می‌افتد بر اثر ضربه‌های مغزی تشنج نیز بیشتر می‌شود و همچنین در زایمان‌های سنگین نیز میزان ابتلا به تشنج بیشتر است. شیوع بیماری صرع در کشور مانند سایر نقاط جهان است و تفاوتی نمی‌کند و میانگین ابتلا بیشتر نیست چون باید زمینه‌ها را در نظر بگیریم. میزان بیماری صرع در ایران در مقایسه با کشوری مانند آمریکا که تصادفات جاده‌ای کمتر است و اقدامات پیشگیری بیشتر صورت می‌گیرد، بیشتر است، اما اگر خود را با کشورهای آسیای میانه مقایسه کنیم، مانند آن‌ها هستیم.

شیروانی در ادامه گفت: ۹۰ درصد روش درمان بیماری صرع در کشور با درمان‌های دارویی صورت می‌گیرد و اگر بیمار به دارو پاسخ ندهد، مورد جراحی قرر می‌گیرد. بیماران صرع به امکانات دارویی در کشور دسترسی دارند، اما برخی داروها خارجی و جدید هستند و قیمت آن‌ها گران است که باید بیمه پوشش دهد. بیمارانی که به داروهای ایرانی جواب نمی‌دهند از داروهای جدید خارجی استفاده می‌کنند. ۹۰ درصد داروهای صرع در کشور قابل دسترسی است و تمام داروهای مورد نیاز در کشور تامین است و مشکلی در این خصوص نداریم.

رئیس انجمن جراحان مغز و اعصاب ایران گفت: بسیاری از موارد بیماری‌های صرع از نظر ژنتیک قابل تشخیص و قابل پیشگیری هستند، چون بسیاری از بیماری‌های صرع به دنبال تروما و بیماری‌های دوران نوزادی و طفولیت اتفاق می‌افتد. بنابراین اگر اطفال و بیماران به موقع پایش شوند و یا تروماها و تصادفات جاده‌ای مدیریت شود، می‌توانیم امکان تشنج یعنی شروعش را پایین‌تر بیاوریم. در واقع باید به پیشگیری برسیم که بتوانیم آمارابتلا به بیماری صرع و تنشج را کاهش دهیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha