به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایمنا، به میوهای با نام علمی Cydonia oblonga بوده، زرد رنگ با اندازهی متوسط و معطر است. این میوه در فصل پاییز و زمستان موجود و از آن در تهیه برخی غذاها مانند انواع خورش، دمنوش به و مربا به استفاده میکنند و اغلب به صورت خام مصرف نمیشود.
به دارای کربوهیدرات و پروتئین، پکتین و فیبر خوراکی و ویتامینهای A، B، C و مواد معدنی کلسیم، مس، آهن، منیزیم، فسفر و روی است. این میوه به علت داشتن ویتامین C و ترکیبات دارای فنول از آنتیاکسیدانهای طبیعی بهشمار میآید.
طرز تهیه دمنوش به
- چند عدد به متوسط را انتخاب کنید (بیشتر هم باشد مشکلی نیست)، سعی کنید به انتخاب شده دارای پوست کاملاً زرد باشد تا برای تهیه دمنوش به نیازی به گرفتن پوست آنها نداشته باشید.
- بههای انتخابی را تمیز شستشو دهید تا پرزهای آن تمیز شود و سپس با یک رنده خلالی شروع به رنده کردن آنها کنید، به گونهای که اندازههای خلالی نازکی برای شما ایجاد شود.
- در این مرحله به سراغ خشک کردن بههای رنده شده میرویم که باید در یک دمای ملایم و مداوم این اتفاق بیافتد که بهترین وسیله برای انجام این کار ریختن خلال ها درون یک ظرف و قرار دادن بر روی بخاری با حرارت کم یا شوفاژها است.
- بعد از اینکه خلال ها کاملاً خشک شد شما نیاز دارید تا آنها را بو دهید، برای این کار نیز شما نیاز دارید که یک حرارت زیاد را برای چند دقیقه به خلالهای به وارد کنید، یک ظرف بر روی گاز قرار دهید و اجازه دهید که کاملاً داغ شود و سپس خلال ها را درون آن ریخته و به طور مرتب کاملاً هم بزنید تا زمانی که رنگ آنها متمایل به قهوهای پر رنگ شود.
- به ازای هر نفر یک قاشق غذاخوری از این خلالها درون قوری ریخته و سپس به ازای هر فرد یک لیوان آب جوش اضافه کرده و بر روی حرارت بسیار کم اجازه دهید که دمنوش شما به مدت ۱۵ دقیقه دم بکشد، بهتر است یک پارچه نیز بر روی قوری در زمان دم کشیدن بیاندازید.
- باقی مانده خلالهای خود را درون یک ظرف پلاستیکی یا شیشهای درب دار ریخته و برای دفعات بعدی نگهداری کنید.
طبع به
به میوهای با طبع گرم رو به معتدل و برای همه افراد با مزاجهای مختلف قابل مصرف است و فواید چشمگیری دارد، این میوه زرد رنگ با بافتی خشک و کرکی، طعمی ترش و گس در دسته سیب و گلابی قرار میگیرد و ترکیه، چین، ازبکستان، ایران، آرژانتین و بعضی کشورهای جنوبی اروپا و جنوب غربی آسیا، از تولیدکنندگان عمده این میوه هستند.
طریقه مصرف میوه به
از آنجا که میوه به سرشار از پکتین است، اغلب به صورت مربا، مارمالاد یا کمپوت مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین میتوان به را به صورت خورشت طبخ کرد که بافتش را نرمتر و خوشطعمتر میکند. راه دیگر استفاده از به، برشته کردن آن در فر و تهیه دمنوش و چایی از آن است. یا میتوان مانند سیب و گلابی در پای، تارت و مافین از آن استفاده کرد. میوه به را به صورت خام نیز میتوان مصرف کرد.
نظر شما