به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، دکتر علیرضا رییسی در حاشیه نشست «جلسه ستاد مرکزی هماهنگی جوانی جمعیت» با حضور مقامات مختلف، به وضعیت کنونی جمعیت کشور و چالشهای آن پرداخت. وی تاکید کرد که باوجود توقف نسبی کاهش نرخ باروری، هنوز هم وضعیت نرخ باروری و رشد جمعیت کشور با اهداف برنامهریزی شده فاصله دارد.
اهمیت قانون جوانی جمعیت
رییسی در ادامه به قانون جوانی جمعیت اشاره کرد که شامل ۷۳ ماده و ۲۳۶ تبصره است و گفت: «۵۹ درصد این موارد بر عهده وزارت بهداشت است.» وی تاکید کرد که جوانی جمعیت باید در کانون توجه تمامی وزارتخانهها و ارگانها قرار گیرد تا نتایج مطلوب حاصل شود.
چالشهای موجود در استانهای کمبارور
وی همچنین به شرایط خاص برخی استانها اشاره کرد و گفت: «نرخ باروری در برخی استانها به کمتر از ۱.۵ رسیده است که این موضوع نیازمند مداخلات جدی است.» معاون بهداشت هشدار داد که اگر این روند ادامه یابد، احتمالاً یک نفر از هر سه نفر در آینده سالمند خواهد بود که به یک فاجعه جمعیتی تبدیل میشود.
پیشنهاد تسهیلات برای ازدواج و فرزندآوری
رییسی با بیان اینکه حدود ۵ میلیون نفر از جمعیت کشور در سن ازدواج هستند اما هنوز ازدواج نکردهاند، گفت: «تسهیلاتی مانند شغل و مسکن باید در اختیار این افراد قرار گیرد.» او همچنین بر لزوم ساخت خوابگاههای متاهلی برای زوجهای جوان تاکید کرد.
اقدامات درمان ناباروری
معاون بهداشت وزارت بهداشت در مورد ایجاد مراکز درمان ناباروری نیز اظهار داشت که این مراکز در سطح کشور برای ارائه خدمات به زوجهای نابارور فعال هستند. او افزود: «ایجاد این مراکز بخشی از حل مشکلات جمعیتی است، اما باید به مسائل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی نیز توجه شود.»
توجه به سالمندان و جوانان
رییسی در پایان به لزوم توجه به جمعیت سالمندان نیز اشاره کرد و گفت: «باید تلاش کنیم تا جمعیت سالمندان سالم باشند و در کنار آن، جوانان به عنوان نیروی فعال جامعه مورد حمایت قرار گیرند.» او افزود: «دو موضوع جوانی جمعیت و سالمندان سالم باید در کانون توجه وزارت بهداشت قرار گیرد.»
این اظهارات معاون بهداشت نشاندهنده عزم جدی وزارت بهداشت برای رفع چالشهای جمعیتی و تلاش برای ایجاد یک آینده پایدار برای نسلهای آینده است. اقدامات مشترک در این زمینه میتواند به توقف روند کاهشی جمعیت و ایجاد یک جامعه متوازن کمک کند.
نظر شما