با شروع فصل پاییز، افراد زیادی برای دریافت واکسن آنفلوانزا اقدام می‌کنند، اما تزریق این واکسن برای همه مناسب نیست. در این مقاله به بررسی کارایی واکسن، ضرورت تزریق سالانه، و گروه‌هایی که نباید واکسن آنفلوانزا را دریافت کنند، پرداخته می‌شود.

صفر تا صد واکسن آنفلوانزا؛ کدام افراد نباید آن را تزریق کنند؟

به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس،هر ساله با فرا رسیدن پاییز، فصل تزریق واکسن آنفلوانزا آغاز می‌شود. افراد زیادی با هدف پیشگیری از بیماری به داروخانه‌ها مراجعه می‌کنند. اما آیا واکسن آنفلوانزا همیشه مانع از ابتلا به بیماری می‌شود؟ برای چه کسانی ضروری است و چه کسانی نباید آن را دریافت کنند؟

چرا باید واکسن آنفلوانزا تزریق کنیم؟ آنفلوانزا یکی از شناخته‌شده‌ترین بیماری‌های عفونی است که در فصول سرد سال بیشتر شیوع می‌یابد. بر اساس گزارش‌ها، سالانه بین 5 تا 15 درصد از جمعیت به این ویروس مبتلا می‌شوند و این بیماری مسئول حدود 600 هزار مرگ در سراسر جهان است. بنابراین، تزریق واکسن برای کاهش این آمار اهمیت دارد.

زمان طلایی تزریق واکسن بهترین زمان برای تزریق واکسن آنفلوانزا از نیمه شهریور تا اوایل پاییز است. به دلیل اینکه ایجاد ایمنی در بدن دو هفته طول می‌کشد، بهتر است زودتر واکسن تزریق شود تا محافظت کامل‌تری برای ماه‌های بعد فراهم شود.

چرا باید هر سال واکسن آنفلوانزا تزریق کنیم؟ ویروس آنفلوانزا به طور مداوم جهش پیدا می‌کند، به طوری که هر سال سویه‌های جدیدی از آن پدید می‌آیند. این تغییرات، که به "دریفت آنتی‌ژنی" معروف هستند، باعث می‌شوند که ایمنی ناشی از واکسن‌های سال‌های قبل ناکافی باشد. به همین دلیل است که باید هر سال واکسن به‌روزرسانی و تزریق شود.

چه کسانی باید واکسن را تزریق کنند؟ واکسن آنفلوانزا به همه افراد بالای 6 ماه توصیه می‌شود. با این حال، برخی افراد بیشتر در معرض خطر هستند و برای آن‌ها تزریق واکسن ضروری است. این گروه‌ها شامل:

  1. افراد بالای 60 سال
  2. پزشکان و کادر درمان
  3. افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت، بیماری‌های قلبی و ریوی
  4. زنان باردار
  5. کودکان زیر 5 سال

چه کسانی نباید واکسن بزنند؟

  • نوزادان زیر 6 ماه
  • افرادی که سابقه آلرژی شدید به واکسن آنفلوانزا یا تخم‌مرغ دارند
  • افرادی که در تزریقات قبلی واکنش‌های آلرژیک شدید نشان داده‌اند.

نکات مراقبتی پیش و پس از تزریق واکسن برای بهبود واکنش سیستم ایمنی به واکسن، بهتر است قبل و بعد از تزریق، افراد به تقویت بدن خود بپردازند. ورزش، مصرف مواد غذایی غنی از ویتامین‌های C و D، و پرهیز از استرس و کم‌خوابی می‌تواند مؤثر باشد.

آیا واکسن آنفلوانزا عوارض دارد؟ واکسن‌های مورد استفاده امروزی تأییدیه‌های لازم را از سازمان‌های معتبر دریافت کرده‌اند. با این حال، برخی افراد ممکن است عوارض خفیفی مانند قرمزی و درد در محل تزریق را تجربه کنند. برخی دیگر ممکن است بلافاصله بعد از تزریق احساس بیماری کنند که اغلب به دلیل هم‌زمانی با عفونت‌های دیگر است و ارتباطی با واکسن ندارد.

نتیجه‌گیری

واکسن آنفلوانزا، به عنوان یکی از مهم‌ترین ابزارها برای پیشگیری از این بیماری، برای افراد در معرض خطر بسیار مهم است. با این حال، برخی افراد نباید آن را تزریق کنند. در هر صورت، بهتر است با پزشک مشورت کرده و نکات بهداشتی مربوط به تزریق واکسن را رعایت کرد تا بهترین نتیجه حاصل شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha