به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس،اختلالات اسکلتی و عضلانی یکی از چالشهای رایج در میان کودکان و نوجوانان است. ایرج عبدالهی، رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران، از افزایش شیوع این مشکلات بهویژه به دلیل تغییرات در سبک زندگی و کاهش فعالیت بدنی کودکان خبر میدهد. به گفته او، نوع تغذیه و اضافه وزن ناشی از مصرف بیش از حد چربیها و هیدروکربناتها یکی از دلایل اصلی این اختلالات است.
امروزه بسیاری از والدین با مشکلات اسکلتی- عضلانی کودکان خود مواجه هستند. این مشکلات شامل انحراف زانو، صافی کف پا که ریشه ژنتیکی دارد و مشکلات دیگری چون کمردرد، گردندرد و دردهای شانه است که به صورت اکتسابی ایجاد شدهاند.
عبدالهی میگوید که سبک زندگی کمتحرک، اشتغال کودکان به بازیهای الکترونیکی و فعالیتهای نشسته باعث کاهش سطح فعالیت بدنی آنها شده است. این کاهش تحرک به همراه تغذیه نامناسب، مشکلات حرکتی و اختلالات عضلانی-اسکلتی را افزایش داده است.
چگونه از این مشکلات جلوگیری کنیم؟
رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران توصیه میکند که برای جلوگیری از بروز این مشکلات، توجه به تغذیه سالم و فعالیت بدنی ضروری است. وی تأکید میکند که رژیم غذایی کودکان باید شامل پروتئینها، ویتامینها، مواد معدنی، شیر، لبنیات، سبزیجات و میوهها باشد تا به تقویت و رشد استخوانها کمک کند. همچنین کاهش مصرف غذاهای پرچرب و قندی ضروری است.
عبدالهی معتقد است که ورزش منظم از جمله عوامل مهم در پیشگیری از اختلالات اسکلتی-عضلانی است. کودکان باید علاوه بر فعالیتهای خانگی، فعالیتهای ورزشی مستمر داشته باشند. بهویژه در مدرسه، وضعیت نشستن صحیح و ارگونومی مناسب در کلاسهای درس باید رعایت شود تا فشار زیادی به ستون فقرات وارد نشود.
در نهایت، با توجه به این توصیهها و پیروی از اصول تغذیه و فعالیت بدنی، میتوان به میزان قابل توجهی از بروز اختلالات حرکتی و عضلانی در کودکان جلوگیری کرد و به سلامت آینده آنها کمک نمود.
نظر شما