به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، دکتر قاسم برجوئیفرد در جمع خبرنگاران افزود: دخانیات هزینههای جانی و مالی زیادی برای کشور دارد که بهطور مثال متأسفانه حدود ۶۰ هزار مرگ سالیانه ناشی از مصرف دخانیات در کشور برآورد شده است.
وی با اشاره به هدر رفت سالانه حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان برای خرید سیگار و تنباکو در کشور ادامه داد: تحمیل هزینه سالیانه بیش از ۶۰ هزار میلیارد برای درمان بیماریهای مرتبط با دخانیات بر بخش سلامت کشور و همچنین ضرر اقتصادی سالانه بیش از ۱۱۰ هزار میلیارد تومان به بخشهای تولیدی و توسعه کشور به دلیل مرگ زودهنگام افراد مصرفکننده و در مواجهه با دود دستدوم، از دیگر هزینههای مصرف دخانیات است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر خاطرنشان کرد: ازجمله عوامل مهم تأثیرگذار بر افزایش مصرف دخانیات، ضعف آموزش عمومی و اطلاعرسانی در خصوص مضرات مصرف دخانیات و مواجهه با دود حاصل از مصرف آن، نمایش استعمال دخانیات در فیلمها و سریالهای تولیدی، قاچاق محصولات دخانی باوجود بازار غیررسمی توزیع کالای قاچاق دخانی، فعال نشدن مراکز غیردولتی برای ارائه خدمات مشاوره ترک دخانیات است.
۳۱ ماه می (۱۰ خردادماه) روز جهانی بدون دخانیات نام دارد. شعار سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۲۳، به عنوان “ People Need Food, Not Tobacco” ” مردم به غذا نیاز دارند نه به دخانیات” تأکید دارد. در همین راستا در کشور ما از ۴ خرداد لغایت ۱۰ خرداد هفته ملی بدون دخانیات نام گرفته است که شعار این هفته “حفظ سلامت مردم با ممنوعیت جامع تبلیغات دخانیات” تعیین شده است.
نظر شما