یکشنبه ۹ مهر ۱۴۰۲ - ۱۲:۴۹
کد خبر: 354867

برخی از شرایط روحی می تواند زندگی روزمره را دشوار کند. در «تنها نیستی»، ما نشان می‌دهیم که مردم چگونه با احساسات خود کنار می‌آیند و شرایط خود را به صورت روزانه مدیریت می‌کنند.

5 نشانه که شما به سمت فرسودگی شغلی پیش می روید

به گزارش سلامت نیوز به نقل از هلث لاین، همانطور که انجمن روان‌شناسی آمریکا (APA) اشاره می‌کند، فرسودگی شغلی در بسیاری از حرفه‌ها در بالاترین حد خود قرار دارد که ناشی از همه‌گیری COVID-19 و ترکیبی قوی از استرس شخصی، حرفه‌ای و مرتبط با سلامتی است.

اگرچه می تواند به ویژه در میان مشاغل مراقبتی، مانند معلمان و کارکنان مراقبت های بهداشتی رایج باشد، فرسودگی شغلی به یک علامت گسترده کار بیش از حد در مواقع سخت تبدیل شده است.

فرسودگی شغلی بسیار بیشتر از صرفاً گذر از استرس است و نشان دهنده انباشتگی تنش، تلاش و ناامیدی است که تشخیص آن دشوار است.

بنابراین، علائم یا نشانه‌های رایجی که نشان می‌دهد در مسیر فرسودگی شغلی هستید یا کاملاً به آنجا رسیده‌اید، چیست؟ ما با تعدادی از متخصصان بهداشت صحبت کردیم تا تصویر واضحی از نحوه ورود فرسودگی شغلی به زندگی ما و آنچه می‌توان برای رفع آن انجام داد به دست آوریم.

فرسودگی شغلی چیست؟

فرسودگی شغلی نتیجه استرس مزمن است، معمولا (البته نه منحصرا) استرس محل کار.

دکتر جاش بریلی، روانشناس بالینی و همکار در امریکن می گوید: «اگر کارمند احساس می کند که تحت فشار قرار گرفته است، مورد قدردانی قرار نگرفته است و در ایجاد تغییرات مؤثر در وظایف شغلی، خواسته ها یا فرهنگ محل کار خود ناتوان است، احتمالاً فرسودگی شغلی رخ می دهد. »

فرسودگی شغلی بسیار فراتر از عملکرد شغلی شماست. در حالی که کار شما ممکن است آسیب ببیند، فرسودگی شغلی می تواند در تمام بخش های زندگی شما گسترش یابد و احتمال ابتلا به انواع بیماری های جدی پزشکی را به شدت افزایش دهد.

«افرادی که دچار فرسودگی مزمن هستند بسیار بیشتر احتمال دارد به اضطراب، بی خوابی یا افسردگی مبتلا شوند. بریلی می‌گوید: استرس پایدار خطر ابتلا به بیماری‌های فیزیکی را نیز افزایش می‌دهد.»

وی خاطرنشان می کند که فشار خون بالا، مشکلات قلبی، کلسترول بالا و دیابت تنها برخی از شرایطی هستند که با استرس مزمن مرتبط هستند.

5 نشانه رایج فرسودگی شغلی

آیا نمی دانید که آیا به فرسودگی شغلی نزدیک می شوید؟ در اینجا برخی از علائم، احساسات و علائم رایجی که ممکن است تجربه کنید، آورده شده است.

1. فرسودگی

احساس غرق شدن از نظر روانی می تواند به صورت خستگی جسمی و خستگی روحی ظاهر شود، که می تواند رسیدگی به دلایل اصلی فرسودگی شغلی را دشوارتر کند.

کارهای اساسی، مانند دوش گرفتن یا پختن یک وعده غذایی، برای مثال، می توانند سنگین تر به نظر برسند، در حالی که انجام یک روز کاری طولانی نیز غیرممکن است.

اگر بیش از حد معمول احساس خستگی می کنید یا انرژی خود را از دست می دهید، این احتمال وجود دارد که فرسودگی شغلی شما را گرفتار خودش کرده باشد.

2. احساس ترس و بی انگیزگی

بریلی می گوید که فرسودگی شغلی اغلب با احساس «اضطراب یا احساس ترس مرتبط با شغل، به ویژه پس از چند روز مرخصی، همراه است».

اگر فرسودگی شغلی را تجربه می کنید، ممکن است متوجه شوید که حتی پس از تعطیلات آخر هفته یا تعطیلات عید، سطح انگیزه و اشتیاق شما به میزان قابل توجهی پایین است. به تعویق انداختن کار یکی دیگر از نشانه های کلیدی است زیرا ممکن است تمایلی به انجام وظایف در محل کار نداشته باشید.

کاملاً ممکن است که شغل خود را دوست نداشته باشید، همه افراد این امکان را ندارند که فقط کارهای مورد علاقه خود را انجام دهند. اما اگر گذراندن روزها را به طور فزاینده‌ای سخت می‌بینید، کیفیت کارتان به شدت کاهش یافته، و حتی بعد از استراحت که شما را در حالت ترس قرار می‌دهد، دوباره کار می‌کنید، احتمالاً فرسودگی شغلی در کارتان وجود دارد.

3. مشکل در خوابیدن

بهداشت خواب بخش مهمی از سلامت ما است. بهداشت نامناسب خواب می تواند به فرسودگی شغلی دامن بزند، در حالی که خود فرسودگی می تواند بر کیفیت خواب شما تأثیر بگذارد و باعث چرخه معیوب بی قراری و بی خوابی شود.

کارشناسان متعددی که با آنها صحبت کردیم اشاره کردند که چگونه فرسودگی شغلی می تواند در کنار سایر علائم فیزیکی مانند سردرد، تنش بدنی و مشکلات معده، خوابیدن یا به خواب رفتن را دشوارتر کند.

4. اشتهای غیرمعمول

رابطه ما با غذا همچنین می تواند نشانگر واضحی از یک مشکل باشد. اگرچه افراد مختلف در مورد غذا واکنش‌های متفاوتی نشان می‌دهند، اما از دست دادن اشتها یا خوردن تنقلات ممکن است نشانه‌ای باشد که موردی درست پیش نمی رود.

بریلی بیان می‌کند که در دوره‌های فرسودگی، اشتهای شما نیز تحت تأثیر قرار می‌گیرد. افراد ممکن است هوس «غذاهای راحت» داشته باشند، متوجه شوند که اشتهایشان به میزان قابل توجهی افزایش یافته است، یا اشتهای خود را از دست بدهند، به ویژه صبح ها قبل از رفتن به سر کار.

5. بدبینی و تحریک پذیری

خلق و خو می تواند اولین چیزی باشد که در مراحل اولیه فرسودگی شغلی کاهش می یابد. هنگامی که با نیکول اوکانر، رئیس کارکنان خدمات مراقبتی در اپلیکیشن تمرکز حواس هدسپیس صحبت کردیم، او به ما گفت که «افزایش بدبینی یا ضربه به اعتماد به نفس» یک اتفاق رایج است که همزمان با "کاهش بهره وری و تمرکز" اتفاق می افتد.

او همچنین خاطرنشان کرد که اگر فردی هستید که معمولاً خلق و خوی خوبی دارید، اما خود را ناامیدتر یا عصبانی‌تر می‌بینید، این می‌تواند نشانه‌ای باشد که به فرسودگی شغلی نزدیک می‌شوید. در نتیجه آن، روابط شخصی و حرفه ای ممکن است آسیب ببیند.

5 راه برای رفع فرسودگی شغلی


1. در زمان استفاده از صفحه نمایش تغییراتی ایجاد کنید

زندگی مدرن گرفتار دستگاه‌ها و صفحه‌نمایش‌های دیجیتال است و خیره شدن به آنها در طول روز کاری و بعد از آن غیرعادی نیست. اما بسیار مهم است که تا جایی که می توانید از صفحه نمایش خود به صورت صحیح استفاده کنید و مراقب فشارهای زندگی دیجیتال همیشه روشن باشید.

Becca Caddy، خبرنگار علمی و نویسنده Screen Time: How to make aless with your devices، می گوید: «بسیاری از نشانه های گویای فرسودگی شغلی منظم شبیه به چیزی است که برخی آن را «فرسودگی استفاده از صفحه نمایش» در طول همه گیری نامیده اند. »

«در حالی که دستگاه‌های ما می‌توانند به ما احساس ارتباط بیشتری با دیگران بدهند، زمان زیاد روی صفحه نمایش می‌تواند برای رفاه ما مضر باشد. یک مشکل بزرگ این است که از آنجایی که وسایل ارتباطی ما همیشه روشن است، انتظاری از ما وجود دارد، این که اخبار توییتر را دنبال کنیم یا به ایمیل‌ها پاسخ دهیم.»

Caddy توصیه می کند «فقط بین ساعت 9 صبح تا 6 بعد از ظهر ایمیل ها را بررسی کنید. یا محدودیت هایی را برای برنامه های رسانه های اجتماعی خود تعیین کنید تا بعد از ساعت 8 بعد از ظهر نتوانید به آنها دسترسی داشته باشید. به این ترتیب زمان صرف شده برای استفاده از این فناوری ها بر خواب شما تأثیر نمی گذارد.»

2. بر خودمراقبتی تمرکز کنید

خودمراقبتی یک عمل حیاتی است، نه فقط برای رفع فرسودگی، بلکه در وهله اول برای پیشگیری از آن.

بریلی توصیه می‌کند که افراد «به فعالیت‌های خودمراقبتی مانند ورزش، مدیتیشن و رژیم غذایی سالم پایبند باشند یا آن ها را شروع کنند. همچنین، اطمینان حاصل کنید که در طول زمان مرخصی خود از محل کار جدا شده اید، به این معنی که به طور کامل در فعالیت هایی که از آنها لذت می برید، با افرادی که دوستشان دارید، شرکت می کنید و مدت زمانی را که ناامیدی خود را از کار ابراز می کنید، به حداقل برسانید.»

3. استراحت کنید

اگر زمانی برای استراحت وجود ندارد، این زمانی است که فرسودگی شغلی رخ می دهد. فرسودگی شغلی احتمالاً نشانه ای از داشتن کار بیش از حد است. فراموش نکنید که شما نیز گاهی احتیاج به استراحت دارید.

بریلی همچنین بر اهمیت دور شدن از میز خود تأکید می کند: «مثلاً نشان داده شده است که گذراندن زمان در طبیعت، مانند قدم زدن در پارک یا باز کردن پنجره ها برای شنیدن و بوی بهتر باران، استرس حاد و مزمن را کاهش می دهد.»

4. با یک متخصص سلامت روان صحبت کنید

اگر متوجه شدید که با فرسودگی شغلی مشکل دارید، بیرون کشیدن خود از این مشکل می تواند بسیار سخت باشد. شما می توانید چه از طریق خدمات ارائه شده توسط دولت یا از طریق درمانگران و کلینیک های خصوصی که در دسترس شما هستند کمک پزشکی دریافت کنید. اما این می تواند با روش های دیگر نیز در این لیست همراه باشد، به خصوص اگر در لیست انتظار طولانی برای دسترسی به درمان مورد نیاز خود هستید.

اوکانر از Headspace می‌گوید: «راه بهبودی برای فردی که فرسودگی شغلی را تجربه می‌کند احتمالاً به شدت آن بستگی دارد. برای برخی، اتخاذ یک تمرین مراقبه و تمرکز حواس و تعیین مرزهای محکم‌تر زندگی شغلی ممکن است کافی باشد. برای دیگران، دیدن یک مربی بهداشت رفتاری یا درمانگر ممکن است یک گام ضروری باشد تا آنها یک راهنمای روزانه در مسیر بهبود فرسودگی شغلی ارائه بدهند.»

5. از تغییر نترسید

زمانی که انرژی و انگیزه شما در پایین ترین حد خود است، تصور یک زندگی متفاوت، یا یک رابطه متفاوت با کار دشوار است.

اما در حالی که افزایش روال‌های خودمراقبتی یا عادات ذهن‌آگاهی می‌تواند مفید باشد، مهم است که به تغییرات ساختاری بزرگ‌تری که می‌توانید در زندگی‌تان ایجاد کنید نیز توجه کنید، چه تغییر شغل، کاهش ساعات کاری یا مذاکره در مورد مجموعه‌ای متفاوت از مسئولیت‌ها با کارفرمای شما.

اگر این گزینه وجود دارد، می توانید به دنبال فرصت های دیگری برای اشتغال نیز باشید. کار کردن در جایی که دائماً باعث می شود احساس فرسودگی کنید، ممکن است در دراز مدت بر سلامت روان شما تأثیر منفی بگذارد و اگر توانایی رفتن به جای دیگری را دارید، نباید خود را مجبور به ماندن در آن محیط کنید.

همانطور که اوکانر می‌گوید، «راه بهبودی نه تنها نیازمند حمایت کارفرمایان ما است، بلکه اغلب از ما می‌خواهد که رابطه‌ای را که در طول سال‌ها با کار ایجاد کرده‌ایم بازنشانی کنیم».

اوکانر می‌گوید این کار ساده‌ای نیست، اما یافتن شهامت برای مقابله با این چالش فرصتی برای ایجاد مرزهای جدید تعادل بین کار و زندگی و شیوه‌های تمرکز حواس است که برای رابطه شما با کار در آینده مفید است.»

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha