حال جامعه پرستاری کشور خوب نیست. به این افراد وعده‌های زیاد داده شده، وعدهایی که تاکنون به مرحله اجرا نرسیده است. در ادامه مشکلات جامعه پرستاری را با ‌محمد شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستار کشور در میان گذاشته‌ایم. او معقتد است که  شرایط جامعه پرستاری کشور بشدت نگران کننده است. به همین دلیل بسیاری از پرستاران به فکر مهاجرت یا تغییر شغل افتاده‌اند.

پرستاران به دنبال تغییر شغل

پرستاران سال جدید را چگونه آغاز کرده‌اند؟

به گزارش سلامت نیوز به نقل از جام جم، شرایط جامعه پرستاری خوب نیست. در همین هفته‌ای که گذشته پرستاران در اراک، آمل و مشهد به دلیل بحث تعرفه‌گذاری‌ اعتراضاتی داشتند، چراکه برای پرستاران هیچ اقدام خاصی انجام نشده است در نتیجه شرایط پرستاران هر روز بدتر می‌شود. به عبارت دیگر می‌توان گفت همه حرف‌های مسئولان ‌در خصوص بهبود شرایط پرستاران در حد وعده وعید بوده است.

تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری به کجا رسید؟

تعرفه گذاری یکی از خواسته‌های اصلی پرستاران بود. اما نحوه اجرای آن پرستاران را ناامید کرده است.پیش‌ از این هم به مسئولان گفته بودیم، این چیزی که این روزها در حال اجرای آن هستند، تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری نیست. متاسفانه مسئولان به بحث‌های کارشناسی توجه نمی‌کنند. حدود دو سال است که هشدار می‌دهیم که چنانچه تعرفه‌گذاری را به این شکل انجام دهند با شکست رو به رو خواهد شد، اما توجهی به این مساله نمی‌کنند و یک چیز به قول معروف من درآوردی را به عنوان تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری اجرا کرده‌اند.

‌ بنابراین این مدل از تعرفه گذاری نتیجه‌ای برای پرستاران نداشته است؟

اکنون وضعیت پرستاران نسبت به زمانی که این طرح من درآوردی اجرا نشده بود به مراتب بدتر شده است.

چرا؟

آن موقع دست‌کم درصدی از سهم کارانه پزشکان به پرستاران اختصاص پیدا می‌کرد. اما اکنون مبلغ نامشخصی به پرستاران پرداخت می‌شود.

برای رفع این مشکل چه پیشنهادی دارید؟

پیشنهاد جامعه پرستاری این است که به قول معروف ما از طلا گشتن پشیمان گشته‌ایم...‌ پرستاران دیگر نمی‌خواهند تعرفه گذاری اجرا شود.

امسال حقوق پرستاران چقدر بیشتر شده است؟

حقوق حدود 30 درصد از پرستاران وزارت بهداشت، تمام پرستاران بخش خصوصی و بخشی از پرستاران تامین اجتماعی متاثر از قانون کار است که حدود هشت و نیم میلیون تومان می‌شود. ‌ این درحالی است که فوق‌العاده خاص نیز که قرار بود برای کل کادر بهداشت و درمان در نظر گرفته‌ شود، اجرا نشده است.

چند درصد از پرستاران حداقل حقوق را می‌گیرند؟

یکی از مشکلات جامعه پرستاران کشور این است که حدود 12 مدل قرار داد پرستاری وجود دارد. اما می‌توان گفت حدود 50 درصد از پرستاران متاثر از قانون کار هستند.

به این ترتیب می‌توان گفت هنوز بین حقوق پرستاران و پزشکان فاصله‌ای غیر منطقی‌ وجود دارد؟

بله. اتفاقا مشکل ما نیز همین است. آنچه جامعه پرستاری را رنج می‌دهد، همین مساله است. شهریور سال گذشته سقف 60 میلیون تومانی کارانه پزشکان را برداشتند، این رویکرد نشان می‌دهد که بیشتر پزشکان بیش از 60‌میلیون تومان کارانه می‌گیرند. در واقع این روزها یک پزشک می‌تواند صدها میلیون تومان حقوق بگیرد. اما در محلی که پزشک حدود 100 میلیون تومان کارانه می‌گیرد، پرستار 500 هزارتومان کارانه دریافت می‌کند. این درحالی است که پزشکان معتقدند تعرفه‌های آنها مناسب نیست. به همین دلیل برخی از آنها زیرمیزی نیز از بیماران می‌گیرند.

بحث استخدام و همسان سازی حقوق پرستاران به کجا رسید؟

در سال‌ 1400 و 1401 ‌ آزمون استخدامی برگزار نشد. آخرین آزمون استخدامی بهمن 1399 برگزار شد و وعده داده‌اند که امسال آزمون استخدامی را برگزار خواهند کرد. همسان سازی نیز که حدود 2 سال است در مجلس مطرح شده اما هنوز به سرانجام نرسیده است.

بنابراین شرایط در جامعه پرستاری نگران کننده است

بله. شرایط پرستاران بشدت خراب است. به همین دلیل بسیاری از آنها کار پرستاری را رها کرده‌اند و می‌گویند راننده تاکسی اینترنتی بشوند درآمدشان بیشتر است.

تعداد پرستاران بیکار براساس آخرین آمار چقدر است؟

حدود یکصد هزار نفر است. اما شخصی را که حدود 8 میلیون تومان حقوق می‌گیرد نیز باید جزو بیکاران به حساب آورد، زیرا این میزان حقوق کفاف حداقل‌های زندگی را نیز نمی‌دهد.

مهاجرت پرستاران چقدر بیشتر شده است؟ سال گذشته از مهاجرت 3000 پرستار در سال می‌گفتید

درخواست‌ها برای مهاجرت وحشتناک افزایش یافته است، به همین دلیل آمار مهاجرت از 3000 نفر در سال بیشتر شده است. این روزها بیشتر افراد بعد از فارغ التحصیلی به دنبال مهاجرت هستند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha