به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه شرق، شهردار تهران که این روزها واقعبینانهتر از گذشته درباره مسئولیتهایش در حوزههای مختلف سخن میگوید، مدتی پیش اعلام کرد که درخصوص معتادان متجاهر، شهرداری مسئولیت پنج هزار معتاد را بر عهده دارد که محل اسکان آنها را نیز مهیا کرده و در حوزه جمعآوری مسئولیتی ندارد.
ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران، روز گذشته در صحن شورای شهر بعد از گذشت یک سال از محلهگردیاش در «هرندی» دوباره به این محله رفته و در تذکری گفت: بنده دوباره در این محله حضور پیدا کردم تا ببینم چه اتفاقاتی در آنجا افتاده و سه نکته است که بیان میکنم؛ اول اینکه ششهزارو 400 معتاد و هزارو 233 کارتنخواب از محله هرندی توسط شهرداری جمعآوری شده که عدد خیلی بزرگی است برای یک محله شهر تهران، آنهم یک محله مرکزی نزدیک بازار و نزدیک سیستم دولتیای مثل مجلس، ریاستجمهوری و سایر قوای کشور.
بر اساس تقسیم کاری که در قرارگاه اجتماعی شده، شهرداری آنها را به بهزیستی تحویل داده است. هم مردم، هم معاون اجتماعی منطقه و هم شهردار ناحیهای که محله هرندی در آنجا واقع است، میگفتند80 درصد آنها دوباره برگشتهاند؛ یعنی مدت کوتاهی در مراکز نگهداری بهزیستی رفتند و پذیرایی شدند و بعدا با سازوکارهایی که تعریف کردند دوباره آنها را رها کردند و مجددا به این محله برگشتهاند. او ادامه داد: دوم، بر اساس سرشماری انجامگرفته، 11 هزار نفر اتباع بیگانه در این محله هستند که عمدتا از کشور شرقی و همسایه ما هستند که در حال حاضر خیلی منسجمتر و سازمانیافتهتر با هم زندگی و کار میکنند و یکسری جلسات هم دارند.
تا این دو مشکل حل نشود، بقیه مسائل محله هرندی همگی بار و فرع بر این دو مشکل است؛ یعنی تا بحث حضور معتادان و کارتنخوابها بهطور ریشهای و همیشگی از این محله جمع نشود و اتباع بیگانه آنجا هم ساماندهی نشوند و فکری به حالشان نشود، مابقی مسائلی که در محله هرندی است دوباره قابل تکرار و در حال تکرار است.
این عضو شورای شهر تهران اضافه کرد: 150 پلاک قرمز و 141 ملک متروکه توسط شهرداری شناسایی شده و به قوه قضائیه و فراجا معرفی شدند که 44 پلاک پلمب شده و پس از مدتی 33 پلاک مجددا فک پلمب شدند؛ یعنی دوباره امکان تردد افراد هم به پلاک قرمزها و هم به املاک متروکه فراهم شده است.
امانی با بیان اینکه تا طرحی که شهرداری برای تغییر کالبد این محله طراحی کرده و خارجکردن محله از بنبست و امکان تردد خودروهای حملونقل عمومی حل نشود مشکلات پابرجاست، اضافه کرد: در این محله یک بوستان خیلی خوب و بزرگ دایر است و شهرداری هم 30 نگهبان در آنجا گذاشته تا مردم استفاده کنند ولی من در آنجا یک نفر از مردم را ندیدم که از این بوستان به دلایل مسائل فوق استفاده کند.
شهرداری منطقه در آنجا فعالیتهای بسیار خوبی انجام داده اما از عهده شهرداری منطقه و حتی شهرداری تهران حل مشکلات آنجا برنمیآید و توقع مردم بعد از بازدید رئیسجمهور از آنجا این بود که دولت در آنجا ورود کند ولی هیچ آثاری از ورود دولت و اینکه آیا دولت برنامهای برای بحث ساماندهی اتباع بیگانه دارد، ندیدیم.
نظر شما