به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه رسالت، سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است که پس از سالها تلاش برای کاهش ابتلای وبا در جهان، اکنون موارد ابتلای وبا در سراسر جهان در حال افزایش است.
سازمان جهانی بهداشت افزایش مبتلایان به وبا را بسیار نگران کننده عنوان کرده است.
«فیلیپ باربوزا»، رئیس بخش وبا و بیماریهای اسهالی سازمان جهانی بهداشت، در کنفرانس خبری سازمان ملل در ژنو گفت: «نه تنها شیوعهای بیشتری داریم، بلکه خود شیوعها بزرگتر و کشندهتر هستند.»
گفته شده تنها در نه ماه اول سال ۲۰۲۲، ۲۶ کشور شیوع وبا را گزارش کردهاند.
این مقام سازمان جهانی بهداشت در ادامه گفت: نگرانیها در مورد جنوب آفریقا، شبه قاره هند، افغانستان، بنگلادش، پاکستان و نپال و همچنین کشورهای همسایه وجود دارد و این وضعیت ممکن است به سایر کشورهای آسیب دیده مانند لبنان نیز سرایت کند.
بین سالهای ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱، کمتر از ۲۰ کشور شیوع وبا را گزارش کرده بودند و طی یکسال گذشته این روند بیشتر شده است.
همچنین در آفریقا که اطلاعات آماری بیشتری درباره وبا در دسترس است، میزان مرگ و میر به ۳٪ رسیده که رقم بسیار زیادی در مقایسه با سالهای گذشته است. آژانس بهداشت سازمان ملل متحد هشدار میدهد که تغییرات آب و هوا تهدید فزاینده ای برای بیماریها از جمله وبا است.
باربوزا توضیح داد که وبا یک بیماری قدیمی است، اما سازمان جهانی بهداشت امروز در مورد آن به دلیل تغییرات ژنی نگران است.
باربوزا میگوید: «درمان وبا نیاز به آبرسانی سالم دارد، اما واقعیت بد این است که بسیاری از مردم دسترسی مناسب به آب سالم ندارند.»
به گفته این مقام سازمان بهداشت جهانی، محرکهای شیوع وبا فقر و درگیری است، اما امروزه تغییرات آب و هوایی یک تهدید فزاینده برای گسترش وبا است و رویدادهای شدید آب و هوایی مانند سیل، طوفان و خشکسالی دسترسی به آب سالم را کاهش میدهد و محیطی ایده آل برای رشد وبا ایجاد میکند. پس با تشدید تأثیرات تغییرات آب و هوایی، میتوانیم انتظار بدتر شدن وضعیت را داشته باشیم، مگر اینکه اکنون برای تقویت پیشگیری از وبا اقدام کنیم.
باربوزا همچنین گفت: «اگرچه بسیاری از کشورهای مبتلا به وبا فعالانه در این تلاشها شرکت میکنند، اما بسیاری از کشورها نیز با بحرانهای متعددی از جمله درگیری و فقر مواجه هستند و به همین دلیل است که اقدام بینالمللی بسیار مهم است، هرچند که مقابله با این بیماری میتواند سادهتر از سایر اقدامات باشد.»
مقام سازمان بهداشت جهانی همچنین افزود که از ۲۸ سپتامبر امسال در سوریه، مقامات بهداشتی شیوع وبا را در ۱۰ استان (حلب، الحسکه، دیرالزور، رقه، لاذقیه، حمص، سویدا، درعا، قنیطره و دمشق) گزارش کردند و شیوع این بیماری ۳۳ مورد فوتی و ۴۲۶ مورد بیمار مبتلا به همراه داشته است. باربوزا گفت: وضعیت در استانهای آسیبدیده سوریه به طرز نگرانکنندهای در حال تغییر است و شیوع وبا به سرعت به استانهای جدید گسترش مییابد.
نظر شما