به گزارش سلامت نیوز به نقل از برنا؛ طبع بابونه گرم و خشک است. خواص بابونه شامل تقویت معده، افزایش اشتها، کمک به هضم غذا، کمک به درمان سرماخوردگی و گلودرد، رفع ورم کلیه و مثانه و تسکین دهنده درد میشود.
بابونه از گیاهان دارویی پرخاصیت و پرکاربرد است که قبل از استفاده از آن لازم است اطلاعات کاملی درباره نحوه مصرف، خواص، عوارض جانبی، موارد احتیاطی، منع مصرف و طبع بابونه داشته باشید.
طبع بابونه چیست و مصلح آن کدام است؟
طبیعت گل بابونه بر اساس طب سنتی در گرم و خشک اول است (خیلی گرم و خشک) و در برخی کتب آمده، گرم و خشک آن نزدیک به اعتدال است و بعضی معتقدند درجه گرمی آن اول و درجه خشکی آن دوم است. جالینوس معتقد است گیاه بابونه در لطافت نزدیک به گل سرخ است، اما گرمی آن مثل گرمی روغن زیتون ملایم بدن است و مفتح، ملین و پاک کننده بدن است.
مصلح بابونه عسل و انار است و متخصصان طب سنتی توصیه میکنند برای کاهش عوارض بابونه آن را همراه با عسل یا انار میل کنید. همچنین در صورتی که فرد مزاج گرمی داشته باشد، به دلیل گرم بودن طبع بابونه، مصرف این گیاه میتواند سبب ایجاد حساسیت در وی شود.
خواص بابونه
رفع مشکلات گوارشی
گیاه بابونه بر عملکرد صحیح معده تاثیر بسزایی دارد، به هضم غذا کمک کرده، ترشحات هضم را بالا برده و گوارش را تسهیل می کند، گیاه بابونه همچنین به عنوان کولاگوگ نیز عمل میکند به این معنا که ترشح اسید هیدروکلریک موجود در صفرا و آنزیمهای معده را افزایش داده و بدین وسیله قدرت هضم را بالا میبرد.
بابونه به درمان زخم و ورم معده کمک زیادی کرده و افراد مبتلا به این مشکلات میتوانند با استفاده از بابونه سلامتی خود را بازیابند.
تسکین درد عضلات و مفاصل
ترکیبات شیمیایی موجود در گیاه بابونه دارای خواص ضد درد هستند که در کاهش درد عضلات و مفاصل، تسکین درد روماتیسم مفصلی نقش موثری را ایفا میکنند. همچنین از گیاه بابونه برای کاهش سردردهای شدید، سینوسها، دندان درد و آسیبهای استخوانی در طب سنتی استفاده میشود.
این گیاه همچنین در کاهش درد شدید عصبی که به دلیل انقباض رگهای خونی رخ میدهد، کاربرد دارد. گفتنی است علاوه بر دمنوش و چای بابونه، از روغن بابونه هم میتوان برای از بین بردن کمردرد، درد مفاصل و نقرس استفاده کرد.
آرامش اعصاب و رفع بیخوابی
بابونه یک گیاه آرامبخش برای اعصاب است. از همین رو برای درمان بی خوابی و داشتن یک خواب آرام و راحت، توصیه می شود ۱۰ دقیقه قبل از رفتن به رختخواب، یک فنجان چای بابونه میل شود.
حفظ سلامت کبد
حفظ سلامت کبد و کارکرد صفرا از دیگر خواص بابونه است و پژوهشهای جدید انجام شده نشان داده است، گیاه بابونه میتواند حتی کبد را در مقابل مضرات الکل محافظت کند.
کاهش التهاب لثه، زخم دهان و آبسه دندان
نتایج نشان داده است گیاه بابونه در درمان التهاب لثه، زخم دهان و آبسه دندان موثر است. برخی توصیه میکنند که قرار دادن یک چای کیسهای بابونه خیس روی محل التهاب در دهان یا دندان میتواند درد را تا زمان مراجعه به پزشک، کاهش دهد. همچنین بابونه، به خاطر فعالیتهای ضد میکروبی و ضد التهابی آن، به طور قابل توجهی ورم لثه و پلاکهای دندان را کاهش میدهد.
درمان سرماخوردگی و رفع گلودرد
گیاه بابونه یک داروی طبیعی برای درمان سرماخوردگی است. به ویژه برای رفع علائم سرماخوردگی مانند گرفتگی، درد و فشار سینوسی، مصرف آن تاثیر بسیاری دارد. طبع بابونه گرم و خشک است و نوشیدن دمنوش و چای بابونه در فصول سرد سال به گرم نگه داشتن بدن کمک زیادی خواهد کرد.
عوارض جانبی بابونه
زیاده روی در مصرف بابونه برای افراد صفراوی مضر است، زیرا طبع بابونه بسیار گرم و خشک است و این افراد باید در مصرف آن احتیاط کرده همراه با مصلح میل کنند.
مصرف بابونه در زنان باردار باید زیر نظر پزشک صورت گیرد، زیرا بابونه خاصیت قاعده آور داشته، احتمال سقط جنین را افزایش میدهد.
مصرف بیش از اندازه دمنوش بابونه ممکن است باعث سردرد، زخم دهانی، تهوع، ورم چشم و تعریق زیاد شود.
مصرف همزمان بابونه با داروهای ضدانعقاد، بنزودیازپین، وارفارین، سیکلوسپورین و به طور کلی داروهای رقیقکننده خون ممنوع است و حتما باید با نظر پزشک متخصص مصرف شود.
سخن پایانی
بابونه از گیاهان یک ساله با گلهای معطر زیبا است که در کشور ما در برخی مناطق شمال، شوشتر لرستان، خوزستان اطراف تهران و دماوند میروید. شما نیز می توانید بابونه را در باغچه و گلدان بکارید و از خواص بی نظیر آن بهرهمند شوید.
نظر شما