سلامت نیوز:شکلگیری حس حسادت در کودک عوامل مختلفی دارد که مهمترین علت آن رفتارهای والدین است و خانوادهها موظف هستند دلایل شکلگیری این حس را بررسی و برای مقابله با آن آگاهی لازم را داشته باشند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از آنا، حسادت در کودک حسی است که آرام آرام وارد زندگی او میشود.
وقتی حس حسادت در کودکان شکل میگیرد والدین هر کاری از دستشان برمیآید انجام میدهند تا این احساسات منفی قبل از جدی شدن و بزرگتر شدن از کودک دور شود.
اما والدین باید بدانند برخی رفتارهایشان منجر به ایجاد حس حسادت در کودکان میشود در واقع اشتباهات والدین محرکی قوی برای شعلهور شدن حسادت در کودک است.
لوس کردن کودک
اگر بیش از اندازه به کودک توجه شود نازپرورده بار میآید و احساس بیرقیب بودن میکند، همین امر موجب ایجاد حس حسادت در او میشود.
کنترل بیش از حد والدین
رفتار استبدادگونه والدین یکی از اشتباهاتی است که منجر به ایجاد حس حسادت در کودکان میشود مثل وضع قوانین و مقررات بدون اعمال محدودیت.
در چنین محیطی فرزندی با اعتماد به نفس پایین رشد رشد خواهد کرد و نسبت به همسالان خود احساس بیارزشی میکند. در نهایت این احساسات منفی باعث بروز حسادت خواهد شد.
توجه بیش از حد به کودک
مراقبت و رسیدگی بیش از اندازه به کودک باعث میشود حتی زمانیکه کودک وارد جامعه میشود توقع چنین توجهی را از دیگران هم داشته باشد در این حالت او تنها، منزوی و خجالتی میشود و وقتی کودک دیگری را میبیند که این ضعفها را ندارد، احساس حسادت در او شکل میگیرد.
مقایسه با دیگران
مقایسه فرزندان با یکدیگر کار بسیار نابخردانهای است که فقط موجب شکلگیری حس حسادت و رقابت جویی و کاهش اعتماد به نفس در کودک میشود.
توجه ویژه والدین به خواهر و برادرها
اغلب دیده می شود که بچه بزرگتر به یک خواهر و برادر کوچکتر حسادت می ورزد. این اتفاق هنگامی می افتد که والدین، تمرکز خود را از فرزند بزرگتر به بچه تازه متولد شده تغییر دهند. در چنین شرایطی از دست دادن محبت والدین به طور یکباره برای کودک غیر قابل تحمل می شود و شروع به حسادت به خواهر یا برادر تازه واردش میکند.
راهکارهای مقابله با حس حسادت در کودک
حسادت در کودکان حتما علت خاصی دارد، در صورت بروز آن، با فرزند خود صحبت و به نگرانیها و دلایلی که می تواند باعث ایجاد چنین رفتاری شود توجه کنید.
گوش دادن به ترسها و نگرانیها می تواند به کودک کمک کند تا بر حس حسادت خودش غلبه کند.
عواطف مثبت را با عواطف منفی جایگزین کنید.
از کودک بخواهید احساساتش را با شما در میان بگذارد.
از مقایسه کردن کودکان با یکدیگر دست بردارید.
ویژگی های منحصر به فرد کودک خود را تقویت کنید.
کودکان را لوس نکنید.
نظر شما