مدیرکل روابط عمومی سازمان نظام پزشکی کشور با اعلام اینکه جامعه پزشکی ۶۰ درصد شهدای مدافع سلامت را به خود اختصاص داده اند، گفت:« حدود ۲۸ درصد از این آمار پزشکان عمومی بوده اند که بالاترین سهم را در میان پزشکان شهید خدمت داشتند.»

پزشکان عمومی در صدر آمار شهدای مدافع سلامت/احتمال وقوع بحران انسانی در آبان ماه

سلامت نیوز:مدیرکل روابط عمومی سازمان نظام پزشکی کشور با اعلام اینکه جامعه پزشکی ۶۰ درصد شهدای مدافع سلامت را به خود اختصاص داده اند، گفت:« حدود ۲۸ درصد از این آمار پزشکان عمومی بوده اند که بالاترین سهم را در میان پزشکان شهید خدمت داشتند.»

 
به گزارش سلامت نیوز، نشست خبری پویش ملی همدلی با مدافعان سلامت با حضور دکتر کیانوش جهانپور رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، دکتر محمد جهانگیری معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی کشور و دکتر حسین کرمانپور مدیرکل روابط عمومی سازمان نظام پزشکی کشور از طریق ویدئوکنفرانس برگزار شد.

دکتر حسین کرمانپور گفت:« افرادی که در خط مقدم مقابله با کرونا در حال خدمت هستند هر روز با صحنه های غم انگیز روبرو می شوند. باید بگویم مثل نبرد ۸ ساله جنگ دفاع مقدس همه ما در خط مقدم مقابله با کرونا نیاز به حمایت همه داریم. برای حمایت از جامعه پزشکی و کادر درمان پویش ملی همدلی با مدافعان سلامت را شروع کردیم.ما چون نمی دانیم ویروس کرونا تا کی ماندگار است و از کجا آمده و خاستگاه آن کجاست و نمی دانیم چطور باید کنترل شود احساس ما این است که این جنگ فعلا ادامه دارد.»


وی درباره آمار شهدای مدافع سلامت گفت:« کادر درمان از مردم جدا نیستند. ۱۳۸ نفری که تاکنون از میان پزشکان شهید شدند اگر خانواده های آنها حمایت نشوند ممکن است در آینده آنها تاثیرگذار باشد. در آخرین آمار جمع آوری شده شهدای مدافع سلامت از سراسر کشور گروه پرستاری ۲۰.۳۷، سایر پرسنل از جمله فیزیوتراپیست ها و ازمایشگاهیان خدمات و تاسیسات ۱۹.۱۹ درصد و جامعه پزشکی که پزشکان و دندانپزشکان را شامل می شود ۶۰ درصد شهدا را به خود اختصاص داده اند که حدود ۲۸ درصد از این آمار پزشکان عمومی بوده اند که بالاترین سهم را در میان پزشکان شهید خدمت داشتند. پزشکان داخلی ۸.۴۵ درصد شهدای سلامت را به خود اختصاص داده و گروه زنان و زایمان با ۵.۲۸ درصد و بعد اطفال با ۴.۱۶ بوده اند. همچنین گروه بیهوشی با ۳.۲۹ درصد، قلب و عروق و جراحی و ماما دو ونیم درصد شهید داده اند.»


وی خاطرنشان کرد:« بار درمان کشور جدای از اینکه مسوولیت آن بر گردن پزشکان است بر گردن دستیاران رشته های مختلف نیز است که در بحث کرونا مشارکت می کنند و با کمترین حقوق و درآمد در صف مقدم کار می کنند.»

به گزارش سلامت نیوز در این نشست دکتر جهانگیری، گفت:« با همراهی که با دکتر علی اکبر حقدوست معاون آموزشی وزارت بهداشت داشتیم تا پایان سال ۱۴۰۰ پروانه پزشکانی که نتواستند بازآموزی خود را بگذرانند تمدید خواهد شد و ۱۸۰ مجوز شهر دوم به پزشکان دادیم که برای خدمت از شهرهای برخوردار به شهرهای کمتر برخوردار بروند.»


به گزارش سلامت نیوز، دکتر جهانپور نیز در این نشست گفت:« با روند تصاعدی که در ابتلا به کرونا و موارد فوت ناشی از آن اتفاق افتاده بار مضاعفی به نظام سلامت کشور و شبکه بهداشت و مدافعان سلامت اعم از پزشکان و پرستاران وسایر همکاران تحمیل شده است. در این روزها و هفته ها که فشار چند برابر شده انچه که بیش از پیش نیاز آن احساس میشد بحث تقویت روحیه مدافعان سلامت در این بسیح ملی مقابله با کرونا بود و بر این منوال با این فلسفه پوش ملی همدلی با مدافعان سلامت در دستور کار نظام پزشکی با همکاری وزارت بهداشت و نهادهای دیگر قرار گرفت و هشتگ جان ما ایران ما به عنوان هشتگ محوری این کمپین ملی در همدلی در دستور کار قرار گرفت.»


در ادامه دکتر جهانگیری در پاسخ به نحوه نظارت بر مطب ها از ابتدای شیوع کرونا تاکنون و مسئله عدم رعایت پروتکل های بهداشتی در برخی مطب ها،‌گفت:«سازمان نظام پزشکی با همکاری معاونت درمان وزارت بهداشت در اردیبهشت ماه جاری پروتکل هایی را برای مطب ها تدوین کرد که این پروتکل ها در مورد دنداپزشک ها سختگیرانه تر است.مقرر شده در مطب ها تعداد بیماران از ۶ نفر در ساعت بیشتر نباشد و باید فاصله گذاری ها رعایت شود. اینکه پروتکل ها در مطب ها به صورت کامل رعایت نمی شود پیگیری می شود ولی نکته مهمتر این است که این رعایت صرفا از سوی پزشکان نمی تواند باشد بسیاری از بیماران از شهرستان ها می ایند و ماندنشان در شهر اسیب هایی به دنبال دارد لذا باید در روز ویزیت شوند و به شهر خود برگردند.»


وی با بیان اینکه ما نظارت ها بر مطب ها را تشدید خواهیم کرد، گفت:« اما باید امروز از تمام ظرفیت های موجود استفاده کنیم و نمی توانیم مطب ها را پلمپ کنیم. بین مردم و پزشک باید یک قسمتی دیگری شکل گیرد. معیار سنجش مطب با بقیه اقشار متفاوت است همه افراد مراجعه کننده بیمار هستند و مطب آلوده ترین جا است باید در این حوزه دقت لازم را داشته باشیم. پزشک به یک کمک نیاز دارد و صرفا پزشک و منشی نمی توانند با بیمارانی که رعایت اصول بهداشتی را کنند برخورد کنند. باید با وزارت بهاشت و بقیه اقشار در این کنترل به پزشکان کمک کنیم. بازنگری در پروتکل ها در دستور کار است اما نیازمند ارایه خدمت مستمر هستیم اگر برای یک مطب محدودیت ایجاد کنیم برای بیماران چه کنیم؟ از پزشکانی که در این روزهای سخت به خدمت می پردازند خواهش می کنیم بیشتر رعایت کنند.»

 در ادامه نشست دکتر جهانپور درباره کاهش رعایت پروتکل ها از طرف جامعه و عدم توجه به توصیه ها و راهکارهای آن گفت:« در اواخر اسفند و فروردین ماه کاهش چشمگیر نمودار مبتلایان و تعداد موارد فوت ناشی از کرونا را داشتیم.متاسفانه بعد از آن بخشی از جامعه و بخشی از مسوولین دچار عادی پنداری شدند و بازگشایی ها که اتفاق افتاد اگرچه ناگزیر بود اما به عادی نمایی کمک کرد و ترس جامعه از کرونا جای خود را به عادی پنداری داد که در عمل تاثیر خود را در کاهش رعایت توصیه های بهداشتی گذاشت و در تیرماه آمار فوت مبتلایان به اندازه دوماه قبل شده و بیش از ۵ هزار نفر را از دست دادیم.»


وی خاطرنشان کرد:« برای امروز و فردا باید اندیشید و از تجارب ماه های اخیر درس گرفت عادی پنداری برای ماه ها و شاید سال های اتی مشکل ساز باشد، شرایط به هیچ وجه عادی نیست. پویش من ماسک می زنم راه اندازی شد و دولت هم ماسک زدن را در مکان های عمومی اجباری کرد که نتایج خود را نشان خواهد داد. اگر این کمپین ها با مشارکت جامعه همراه نباشد ممکن است دراواخر شهریور ماه به اعداد چندبرابر ابتلا و فوت برسیم و حتی در آبان ماه با یک بحران انسانی مواجه شویم. امیدواریم یک تعامل بین مردم و مسوولان باشد موارد ابتلا به خصوصا موارد فوت به یک ثباتی رسیده و انتظار داریم از میانه مرداد شاهد روند کاهشی باشیم.»

به گزارش سلامت نیوز، دکتر کرمانپور با تقسیم کرونا به کرونای زمستانی، کرونای بهاری و کرونای تابستانی گفت:« این سه تفاوت عمده با هم دارند.در کرونای زمستانی ترس  و هیجان و نگرانی مردم را داشتیم که در رعایت اصول بهداشتی کمک کننده بود. در بهار تعطیلات نوروز و همدلی در شبکه های اجتماعی و رسانه ها را داشتیم که باعث شد کنترل قابل توجهی بیماری را داشته باشیم. کرونا تابستانی کرونای کار و کم پولی و کرونای استرس است. متاسفانه هیجانات سرکوبی مردم را درگیر کرده است، هم کادر درمان و هم مردم هم خسته هستند. مردم مشکلات اقتصادی هم دارند.»


وی افزود:« بدترین کرونا، کرونای پاییزی است که باید برای آن نگران باشیم و ممکن است خطرات بزرگتری را رقم بزند.در تابستان اکثر مردم به صورت خانوادگی دچار کرونا شده اند. از کرونا پاییزی می ترسم باید کرونا پاییزی را با کمک دولت و ملت و رسانه ها از کنترل کنیم.»


در ادامه دکتر جهانپور در پاسخ به اینکه مردم چطور از مدافعان سلامت حمایت کنند،‌گفت:« آنچه مهمترین همدلی است این است که از خودمان مراقبت کنیم و بزرگترین اقدام عملی این است که بهداشت فردی را رعایت کنیم ودر راس همه استفاده همگانی از ماسک در مکان های عمومی را رعایت کنیم و از ترددهای غیرضرور و حضور در تجمعات و مراسم عروسی و عزا پرهیز کنیم. این بزرگترین همدلی با مدافعان سلامت است با این اقدامات در هفته های آینده شاهد کاهش بار مراجعه بیماران به بیمارستان ها و مراکز درمانی خواهیم بود.»


به گزارش سلامت نیوز، دکتر جهانگیری با تاکید بر استفاده از ماسک گفت:« ماسک را در مکان هایی که لازم است حضور پیدا کنیم بزنیم اگر لازم نباشد چرا برویم؟ نحوه استفاده صحیح از ماسک هم اهمیت دارد. توجه، تمرکز و استمرار را نباید یادمان برود.باید به اصول کار و بیماری و خانواده توجه داشته باشیم و بر روی کارهایی که انجام می دهیم تمرکز داشته باشیم و بهره وری را افزایش دهیم اگر میزان آمار بیماران در ای سی یو پایین آمد این باید استمرار داشته باشد. این آمار در اردیبهشت ماه پایین آمد اما استمرار نداشت.»


دکتر جهانگیری در پاسخ به سوالی درباره نحوه برخورد با تبلیغات برخی پزشکان و کادر درمان علیه نظام سلامت در فضای مجازی گفت:« برای فعالیت دندانپزشکان خود نظام پزشکی محدودیت هایی ایجاد کرد. برخی همکاران مطب هایشان را به چند دلیل بسته اند یا خودشان بیمار بودند یا بنا به دلایل اقتصادی تعطیل کردند یا بحث رعایت پروتکل ها بوده که الان کار در درمانگاه ها و بیمارستان ها را جایگزین کار در مطب کرده اند. خواهش ما از معاونت درمان وزارت بهداشت این بوده که یک بازنگری در ساختار ارایه خدمت سرپایی داشته باشیم. اگر موارد خاصی از شایعه یا مبانی غلط از سوی پزشکان مطرح شده به انها تذکر داده شده و پیگیری می شود.»


دکتر جهانپور درباره دریافت هزینه از کادر درمانی که به کرونا مبتلا شده اند، گفت:« افراد اگر همکاران مدافعان سلامت باشند و براثر کرونا بستری باشند مانند همه هموطنان دیگر هستند و یکی دیگر از جلوه های ایثارگری همین است و آنها هم باید مثل همه فرانشیز پرداخت کنند و هیچ تفاوتی بین ایرانی اعم از مدافع سلامت و غیر آن وجود ندارد.»


به گزارش سلامت نیوز، دکتر کرمانپور در واکنش به گفته های دکتر جهانپور گفت:« در بسته های حمایتی از کادر درمان در زمان جنگ همکاران که مجروح می شدند هزینه های آنها از سوی دولت تقبل میشد الان هم برای مدافعین سلامت که در خط مقدم مبارزه با کرونا هستند باید چنین باشد.»


دکتر جهانپور گفت:« اثبات اینکه مدافعان سلامت در حین خدمت به کرونا مبتلا شده اند دشوار است اما ستاد مقابله با کرونا می تواند چنین چیزی را مصوب کند.»
دکتر جهانگیری نیز در این زمینه گفت:«باید هزینه های درمان مدافعان سلامت که در حین ماموریت به کرونا مبتلا شده اند پوشش داده شود.متاسفانه در بخش خصوصی بسیاری از همکاران حتی بیمه ندارند.حمایت ها از مدافعان سلامت باید در چند مرحله تامین اتفاق بیفتد از جمله حمایت هایی در حوزه آرامش دادن به ارایه دهندگان خدمات همچنین مشاوره و تغذیه و استراحت مناسب باید وجود داشته باشد. خیلی از همکاران که مبتلا می شوند به خاطر سختی کار است و ایمنی بدن آنها پایین می آید.»


دکتر جهانپور در پاسخ به خبرنگار سلامت نیوز درباره آخرین وضعیت پرداخت مطالبات و کارانه جامعه پزشکی و پرستاران گفت:« تاخیر در پرداخت کارانه پزشکان و پرستاران در استان ها و دانشگاه های علوم پزشکی کشور متفات است.تاخیر در پرداخت ها در جامعه پرستاری از ۷ ماه تا ۹ ماه تاخیر داریم. در جامعه پزشکی تاخیر در پرداخت مطالبات از ۸ ماه تا ۱۴ ماه تاخیر است و بین دانشگاه ها کاملا متفاوت است. قبل از شیوع کرونا تاخیر در پرداخت ها یک و نیم برابر بود تلاش شده تاخیر در پرداخت ها در ماه های اخیر رفع شود  البته هنوز به نقطه ایده ال نرسیده ایم انتظار می رود این روند با تخصیص منابع اصلاح شود.»


دکتر کرمانپور در پاسخ به سوالی درباره اعزام پزشکان داوطلب به استان هایی که کمبود نیرو دارند،‌گفت:« در فصل بهار فراخوانی برای ثبت نام داوطلبان داده شد و حدود سه هزار متخصص و فوق تخصص و پزشک عمومی داوطلب ثبت نام کردند. در فصل بهار مردم در یک حرکت نمادین با جامعه پزشکی همکاری کردند و نیازی به اعزام داوطلبان نشد اما از ۱۶ روز پیش استان ها اعلام کمبود نیرو کردند و اغلب کسانی که اعلام امادگی کردند در ایران هستند و پزشکانی هم از خارج از کشور داشتیم. لیست این افراد به دانشگاه ها که اعلام کمبود می کنند داده می شود.»


دکتر جهانپور نیز گفت:« موارد متعددی از درخواست حضور داوطلبانه جامعه پرستاری را داریم که معاونت پرستاری و نظام پرستاری تعداد زیادی از پرستاران ای سی یو را با پرستاران داوطلب جایگزین کردند که این اقدام چشمگیر بوده است.»


دکتر جهانگیری درباره وضعیت تامین اقلام حفاظتی برای کادر درمان گفت:« درابتدای شیوع کرونا کمبود داشتیم الان نگرانی ما بیشتر از ابتدای راه است به دلیل اینکه این بیماری طولانی خواهد بود و تامین هزینه اقلام از توان جامه پزشکی خارج شده است تامین اقلام حفاظتی برای یک تخت بیمارستانی کرونا تا ۸۰۰ هزارتومان هزینه داشته است این مسئله در بخش خصوصی تامین نشده است اگر در این شیوع و پیک بعدی کرونا دپوی استراتژیک اقلام حفاظتی را نداشته باشیم جامعه پزشکی در خطر بیشتری قرار می‌گیرند. ما خواهان این هستیم که به صورت جدی چه بخش دولتی و چه خصوصی که در خط اول کرونا هستند اقلام حفاظتی مایتحتاج آنها تامین و هزینه های آن دیده شود. شیوع کرونا ۶ ماه است به طول انجامیده و دیگر ذخایری برای تامین اقلام حفاظتی نداریم البته سازمان نظام پزشکی به فکر تامین اقلام است.»

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha