سلامت نیوز:مدیر عامل انجمن حمایت از بیماران کلیوی وضعیت بیماران دیالیزی در روزهای کرونایی را تشریح کرد.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایلنا،«مجید رمضانی» مدیر عامل انجمن حمایت از بیماران کلیوی درباره وضعیت بیماران دیالیزی و کلیوی در شرایط کرونا، گفت: بیماران دیالیزی، سه بار در هفته دیالیز میشوند و باقی هفته را هم دچار ضعف بدنی شدید هستند و امکان فعالیت شغلی برای آنها وجود ندارد. این درگیریها پیش از کرونا هم وجود داشت، اما شیوع بیماری وضعیت را وخیمتر کرده است.
رمضانی در ادامه گفت: زمانی که شرایط اقتصادی بهتر بود، ما کمکهای چشمگیرتری از خیرین دریافت میکردیم، نه اینکه کمکها مکفی باشد، اما تا حدی مشکلات بیماران را رفع میکرد. بنا بر آن کمکها می توانستیم به این افراد بستههای معیشتی یا کمکهای نقدی ارائه دهیم. با توجه به شرایطی که پیش آمد، این کمکها کمتر انجام میشود و مشکلات معیشتی این بیماران از کار افتاده بیشتر میشود.
وی درباره ارائه خدمات درمانی به بیماران دیالیزی اظهار کرد: ما دو بحث در یاری رساندن به این قشر از بیماران داریم؛ اول بحث خدمات درمانی است، این خدمات توسط دانشگاههای علوم پزشکی ارائه میشود. بیمهها هم هزینههای آنها را پرداخت میکنند، اما جدای بحث پزشکی بیمار دیالیزی نمیتواند کار کند. بنابراین نیاز مبرم به کمک هزینههای معیشتی دارد. ما با بیمارانی مواجه هستیم که بعد از هر بار دیالیز، باید تا منزل مشایعت شوند. چه انتظاری میتوان داشت که آنها به اشتغال بپردازند؟
رمضانی ادامه داد: متاسفانه هیچ حمایت خاصی از این افراد نمیشود. برای ثبت این بیماران در لیست معلولان بسیار تلاش کردیم، اما سازمان بهزیستی آن را نمیپذیرد.
مدیر عامل انجمن حمایت از بیماران کلیوی، گفت: از طریق مجلس هم خیلی سعی کردیم تا بیمارانمان در زمره معلولان قرار بگیرند، اما نتیجهای نداشت؛ معلول بنا به تعریف، شخصی است که توان اداره زندگی روزمره خود را به سبب مشکلات جسمی نداشته باشد. البته بیماران ما جزو بیماران خاص هستند و درمان دریافت می کنند، اما هیچ تسهیلاتی برای امرار معاش به آنها داده نمیشود. اگر این قشر در زمره معلولان باشند، مستمری هر چند کمی دریافت میکنند.
درست است که مستمریها بسیار ناچیز است، اما گاها برخی بیماران ما برای ۵۰ هزار تومان محتاج هستند و از طرفی بسیاری از بیماران دیالیزی در مناطق فقیرنشین سکونت دارند.
وی اشاره کرد: برخی بیماران پیوندی ما چند ۱۰ میلیون هزینه کردهاند تا پیوند شوند، به این امید که به روال زندگی تقریبا طبیعی بازگردند. با شیوع کرونا برخی از موضوعات به حاشیه رفت، به طور مثال برخی داروهای پیوند در ابتدای فروردین کمیاب شد؛ عدم مصرف این داروها توسط بیمار باعث میشود، بیمار به چرخه دیالیز بازگردد.
مدیر عامل انجمن حمایت از بیماران کلیوی در خصوص ابتلای بیماران دیالیزی به کرونا بیان کرد: آمار تجمیعی را نداریم، اما قطعا مبتلا داشتیم. بطور مثال در بیمارستانی که خود بنده ویزیت میکنم، ۲ تا سه بیمار پیوندی مبتلا داشتم.
مدیر عامل انجمن حمایت از بیماران کلیوی افزود: ما سازمانی مردم نهاد هستیم، بنابراین هر جا خیری باشد، اوضاع خدمات ما بهتر است، زیرا ما وجهی از دولت نمیگیریم. بنابراین، اگر ما به تبریز برویم، میبینیم بهترین شرایط برای بیماران دیالیزی فراهم است، اما در سیستان و بلوچستان، بیماری که باید ۴ ساعت در ۳ روز دیالیز شود، دو روز در هفته و هر بار ۲ ساعت با دستگاههای مستهلک دیالیز میشود، خیلی تفاوت بین مناطق برخوردار و غیربرخوردار وجود دارد. همه این امکانات به کمک خیرین بر میگردد.
نظر شما