سلامت نیوز-*گیتا موللی: تشخیص کمشنوایی به تنهایی و بدون مداخله زودهنگام کافی نیست. این موضوع لازم است بسیار جدی گرفته شود چراکه کودک زمان بسیار کمی برای یادگیری کامل زبان دارد و بدون مداخله زودهنگام هرگز کودک کمشنوا نمیتواند به زبان و گفتار کامل دست یابد. نکته کلیدی این است که کمشنوایی یکی از شایعترین نقایص تولد در بین نوزادان در کشور است.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا،دلایل کمشنوایی در نوزادان: کمشنوایی در هنگام تولد ممکن است علتهای ژنتیکی یا غیرژنتیکی داشته باشد. مانند عفونتهای بارداری، وزن پایین هنگام تولد، زایمان زودرس یا دیررس، مصرف داروهای اتوتوکسیک در طول بارداری و...
جای امیدواری است که امروزه بیش از ۸۰ درصد نوزادان در کشورمان، غربالگری شنوایی را انجام میدهند، اما غربالگری هنوز نیاز به توجه جدی دارد، هیچ کودکی نباید بدون تست شنوایی از زایشگاه ترخیص شود.
اگرچه درحال حاضر تست غربالگری شنوایی تقریبا همگانی شده اما آمار قابل توجهی از نوزادانی که در تست اولیه رد شدهاند، برای پیگیری مجدد و مداخله زودهنگام به مراکز درمانی مراجعه نمیکنند.
بعضی از این کودکان دارای کمشنوایی هستند و عدم مراجعه مجدد آنها سبب میشود از مزایای مداخله زودهنگام بهرهمند نشوند. توجه داشته باشید هیچ کودکی برای گرفتن سمعک و برای تست دقیق شنوایی، کوچک نیست. هر نوع و هر میزان کمشنوایی کودک در هر سنی نیاز به مداخله و توانبخشی دارد.
*دانشیار دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی
نظر شما