مشاور وزیر بهداشت و درمان گفت: بهسازی محیط و از بین بردن زیستگاه پشه آئدس مؤثرترین قدم در پیشگیری از بیماری‌های تب دانگ، چیکن گونیا و زیکا است.

بیماری‌های منتقله از پشه‌های آئدس به‌مراتب خطرناک‌تر از پشه مالاریا است

سلامت نیوز:مشاور وزیر بهداشت و درمان گفت: بهسازی محیط و از بین بردن زیستگاه پشه آئدس مؤثرترین قدم در پیشگیری از بیماری‌های تب دانگ، چیکن گونیا و زیکا است.


به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، دکتر مرتضی زعیم صبح امروز در جلسه مشترک کارشناسان بهداشتی وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، افزود: جمع‌آوری لاستیک‌های فرسوده که می‌تواند محل زیستگاه پشه آئدس باشد، امری بسیار ضروری است.


وی با تأکید بر اهمیت تشخیص به‌موقع بیماری، تصریح کرد: بیماری‌های منتقله از پشه آئدس درمان قطعی ندارد و تنها راه مبارزه با بیماری‌های تب دانگ، چکین گونیا و زیکا کنترل ناقل این بیماری‌ها است.


زعیم خاطرنشان کرد: تخم، لارو، پوپ و یا فرم بالغ پشه، که عامل بیماری تب دانگ، چیکن گونیا و زیکا است می‌توانند از طریق واردات گیاه بامبو، همچنین واردات انواع لاستیک‌های ماشین وارد یک منطقه شود، همین موضوع اهمیت توجه به این بیماری در منطقه را بیشتر کرده است.


وی با بیان اینکه بیماری‌های منتقله از این نوع پشه به‌مراتب خطرناک‌تر و کشنده‌تر از پشه مالاریا است و در حال حاضر هیچ واکسنی برای آن‌ها وجود ندارد، عنوان کرد: شیوع این بیماری در کشور پاکستان و کشورهای آسیایی و همچنین مشاهده این بیماری‌ها در بعضی از کشورهای حوزه خلیج‌فارس به دلیل تردد مسافرین و واردات کالا از این کشورها احتمال ورود پشه‌های مهاجم آئدس از طریق کالا مخصوصاً لاستیک و همچنین گیاهان تزئینی نظیر گل لاکی بامبو  از این کشورها  وجود دارد.


زعیم تصریح کرد: با توجه به اینکه کشورهای افغانستان و پاکستان به دلیل مشکلات داخلی و نداشتن بودجه، نیرو و سیستم بهداشتی مناسب در وضعیت نابسامان و در معرض بیماری‌های گوناگون مسری قرار دارند پس باید اقدامات پیشگیرانه صورت گیرد، تا این پشه وارد کشور و منطقه نشود.


مشاور وزیر بهداشت و درمان با اشاره به موقعیت جغرافیای خاص کشور برتشدید مراقبت‌های بهداشتی در مبادی ورودی و بهسازی محیط اضافه کرد: تب دانگ نه‌تنها به سیستم بهداشت و درمان آسیب می‌رساند بلکه این خطر کشور را از نظر بعد اقتصادی و سیاسی و امنیتی نیز تهدید می‌کند؛ بنابراین در این راستا باید از تمام ظرفیت‌ها و همکاری بین بخشی و سایر ارگان‌ها استفاده کرد.


مشاور وزیر بهداشت و درمان در پایان ضمن بیان اهمیت بیماری‌های زیکا و تب دانگی و چیکن گونیا منتقله از پشه‌های آئدس در مورد لزوم آگاه‌سازی بخش‌های مختلف بهداشت و درمان و مسئولین، اظهار کرد: بیماری‌های  منتقله  از این نوع پشه به‌مراتب خطرناک‌تر و کشنده‌تر از پشه مالاریا است. در حال حاضر هیچ واکسنی برای آن‌ها وجود ندارد.

  

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha