سلامت نیوز:امیرحسین جلالی ندوشن گفت: افسردگی و وسواس همراهی زیادی با هم دارند، ولی این تصور که افسرگی باعث وسواس و یا وسواس باعث افسردگی شود زیاد درست نیست.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از میزان،امیرحسین جلالی ندوشن، عضو هیئت علمی گروه روانپزشکی و مدیر مشارکتهای مردمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در پاسخ به این سوال که این تصور که افسردگی به وسواس میانجامد درست است یا خیر؟ گفت: افسردگی و وسواس همراهی زیادی با هم دارند، ولی این تصور که افسرگی باعث وسواس و یا وسواس باعث افسردگی شود زیاد درست نیست.
جلالی در ادامه بیان کرد: در حقیقت وسواس به میزان خیلی خیلی بالایی با افسردگی همراهی دارد و ممکن است علائم وسواسی مثل اختلال وسواسی در جریان افسردگی وجود داشته باشد.
عضو هیئت علمی گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران در ادامه گفت: همراه با افسردگی و وسواس ممکن است بیماریهای مختلفی وجود داشته باشند به عبارتی که هر کسی هر کدام از این بیماریها را داشته باشد احتمال اینکه چند بیماری دیگر هم داشته باشد و مبتلا به چند بیماری مرتبط دیگر هم بشود وجود دارد.
این عضو انجمن جهانی روانپزشکان در ادامه بیان کرد: تقریبا درمان دارویی وسواس و افسردگی یکسان است و معمولا از داروهای یکسانی استفاده میشود، ولی درمان وسواس به داروهایی با قدرت بیشتر نیاز دارد و عموما مدت بیشتری طول میکشد تا اثر دارو شروع شود و به مدت طولانی تری از درمان نیاز است.
جلالی گفت: کلا داروهای اعصاب و روان به زمان زیادی برای اثر گذاری نیاز دارد.
این عضو هیئت علمی گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی در ادامه بیان کرد: اثر گذاری داروهای افسردگی دو تا سه هفته زمان نیاز دارد و اثر گذاری داروهای وسواس ممکن است یک ماه طول بکشد.
این عضو انجمن جهانی روانپزشکان در ادامه بیان کرد: توصیه ما به بیماران این است که با حوصله درمان را ادامه دهند و اگر بهبود پیدا نکردند حتما با پزشک در میان بگذارند، ولی بعد از شروع اثر گذاری داروها روند بهبود صعودی میشود.
جلالی افزود: روند درمان و طول دوره بهبود در مورد هر بیماری متفاوت است و کسی که چند دوره افسردگی داشته باشد احتمالا درمانش طولانیتر میشود تا کسی که اولین دوره افسردگی را داشته باشد.
نظر شما