زندگی ماشینی و بی تحرکی جوامع شهری ارمغان آور بروز مشکلات زیادی برای سلامت بدن به خصوص سیستم قلب و عروق شده است. یکی از این مشکلات بیماری فشار خون است.

قوانینی که دامن گیر سلامت زنان ایرانی است

سلامت نیوز:  زندگی ماشینی و بی تحرکی جوامع شهری ارمغان آور بروز مشکلات زیادی برای سلامت بدن به خصوص سیستم قلب و عروق شده است. یکی از این مشکلات بیماری فشار خون است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از سیناپرس، تنها چاره خلاصی از فشار خون و پیشگیری از عوامل خطرزای بیماری های قلبی و عروقی و کاهش مرگ زود رس، ورزش و انجام فعالیت های بدنی است؛ در حال حاضر ورزش های استقامتی مانند پیاده روی و دوچرخه سواری و انعطافی (کششی)، تقویت کننده عضلات، هوازی( ورزش هایی که موجب تشدید ضربان قلب و سرعت تنفس شوند) مانند دویدن آرام، پیاده روی، دوچرخه سواری، شنا و بسکتبال، نقش مهمی در کاهش فشار خون دارند.

در این بین ورزشی مانند دوچرخه سواری به علت انجام فعالیت های استقامتی و هوازی و همچنین تقویت عضلات نقش بسیار مهمی نسبت به سایر ورزش ها در کاهش فشار خون برعهده دارند. ورزشی که انجام آن هیچ محدودیتی برای مردان به همراه ندارد اما استفاده از آن در اماکن عمومی برای زنان با اما و اگرهای زیادی همراه است.

در حال حاضر مشکلات شرعی و قانونی مهمترین سد برای انجام ورزش دوچرخه سواری در میان زنان ایرانی است. به عنوان مثال اردیبهشت امسال دادستانی اصفهان طی حکمی دوچرخه سواری بانوان را ممنوع اعلام کرد. این خبر بازتاب زیادی در فضای مجازی به همراه داشت.

به طوری که معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهور در واکنش به این موضوع صریحا اعلام کرد: دوچرخه سواری بانوان محدودیت قانونی ندارد؛ در حال حاضر قانونی نداریم که دوچرخه ‌سواری خانم‌ها را ممنوع کرده باشد.

وی افزود: دوچرخه موتور نیست که بگوییم گواهینامه لازم دارد. همچنین خانم‌ ها از قدیم برای تردد از دوچرخه استفاده می‌کردند؛ این وسیله بسیار سالم است، به کاهش آلودگی هوا کمک می‌ کند و برای سلامتی بانوان مفید است.

این مشکلات و قوانین نانوشته و دست و پاگیر همچنان دامن گیر زنان ایرانی است. قوانینی که هیچ استنادی بر آن وجود ندارد.

پرویز حناچی، شهردار تهران اخیرا در واکنش به این مساله گفت: هیچ مشکلی به لحاظ قانونی و شرعی برای دوچرخه ‌سواری زنان وجود ندارد.

وی با تاکید بر اینکه موضوع دوچرخه سوای بحث سلامت نه جنسیت، اظهارداشت: در حال حاضر شهروندان کلانشهرها با مشکلات جدی سلامتی مانند چاقی و فشار خون روبه ‌رو هستند.

چندی پیش غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضائیه نیز در واکنش به این موضوع گفت: هم اکنون مساله دوچرخه‌ سواری زنان مطرح نیست، بلکه موضوع "حفظ حجاب" مطرح است.

به گفته وی، بی‌ حجابی روی موتو یا داخل خودرو و دوچرخه سواری هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند. آنچه برای ما موضوعیت دارد، رعایت عفاف و حجاب است.

گفته های سخنگوی قوه قضائیه حاکی از این مساله است که دوچرخه سواری زنان از نظر قوه قضائیه ممنوع نیست اما با این وجود زنان ایرانی همچنان با محدودیت های زیادی برخوردار هستند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha