یک فوق تخصص ریه، راهکارهایی درباره کاهش عوارض گازهای ناشی از مواد شوینده و همچنین کاهش تحریک‌های ریوی به دنبال آلرژی‌های فصلی بویژه در آستانه فرا رسیدن فصل بهار، ارائه داد.

توصیه‌های یک متخصص ریه درباره مواد شوینده و آلرژی‌های فصل بهار

سلامت نیوز:یک فوق تخصص ریه، راهکارهایی درباره کاهش عوارض گازهای ناشی از مواد شوینده و همچنین کاهش تحریک‌های ریوی به دنبال آلرژی‌های فصلی بویژه در آستانه فرا رسیدن فصل بهار، ارائه داد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،"خانه‌تکانی" از سنت‌های ایرانیان در آستانه فرا رسیدن نوروز و بهار است و در جریان آن میزان زیادی از مواد شوینده و سفید کننده استفاده می‌شود که گاهی ممکن است افراد از عوارض این مواد بی‌اطلاع باشند.

در همین راستا دکتر انصاریان  گفت: از آنجایی که این مواد حالت تحریک کننده دارند، می‌توانند حنجره و راه هوایی فوقانی فرد را دچار مشکل کنند و باعث بروز اسپاسم در این نواحی شوند. یکی از راه‌های پیشگیری از عوامل تحریک کننده شوینده‌ها استفاده از ماسک‌های مرطوب است.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر راهکارهای خانگی برای کاهش عوارض وارده تا قبل از مراجعه به پزشک، گفت: پس از خارج کردن فرد مسموم از محل آلوده به مواد شیمیایی، بهترین کار قبل از مراجعه به پزشک، حفظ آرامش است؛ چرا که یکی از عواملی که سبب تشدید اسپاسم و تنگی نفس می‌شود همین حالت‌های هیجانی است. اما از آنجا که در منزل امکانات کافی برای بهبود فرد وجود ندارد، حتما باید سریع‌تر به پزشک مراجعه شود.

انصاریان همچنین در ادامه صحبت‌هایش به بروز حساسیت‌های فصلی با فرا رسیدن فصل بهار اشاره کرد و گفت: برای کاهش این مشکلات راهکارهایی از قبیل دور بودن از محل‌های گرده افشانی گیاهان و استفاده از دارو از ۱۵ روز قبل تا ۱۵روز بعد از فصل تشدید حساسیت توصیه می‌شود.

این متخصص بیماری‌های ریه در ادامه با برشمردن عواملی مانند دخانیات، مواد هورمونی موجود در برخی غذاها و آلودگی هوا به عنوان عوامل مهم بروز سرطان ریه افزود: در حال حاضر سیگار مهم‌ترین عامل بروز سرطان ریه است که باید به دنبال راهی برای فرهنگسازی اثرگذارتر در مورد سیگار نکشیدن بود. البته تا کنون فعالیت‌های مناسبی صورت گرفته است تا افراد در مکان‌های عمومی سیگار نکشند؛ چرا که خطر بروز آسم را در سایر افرادی که در معرض دود آن قرار دارند، افزایش می‌دهد، اما همچنان نیاز به کار بیشتری برای فرهنگسازی وجود دارد.

انصاریان در پایان با بیان این که حفظ سلامت ریه باعث کارکرد درست سایر اندام‌ها نیز خواهد بود، گفت: کارکرد نامناسب ریه اثر نامطلوب زیادی بر قلب، قاعده مغز، کبد، کلیه‌ها و سایر اندام‌ها دارد. پس باید به فکر سلامت و کاردکرد مناسب ریه بود تا از بروز سایر بیماری‌ها جلوگیری کنیم.



برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha