به گزارش سلامت نیوز به نقل از سایت سیمرغ از کلینیک مایو Mayo Clinic علائم مسمومیت غذایی بسته به علت آلودگی غذا کاملا متفاوت است.
کودکان و سالمندان سیستم ایمنی ضعیفی دارند همچنین افراد یکه مبتلا به بیماری های مزمن هستند بیشتر در معرض خطر مسمومیت غذایی هستند.
علائم شایع مسمومیت غذایی
- تهوع یا از دست دادن اشتها
- گرفتگی شکم
- استفراغ
- اسهال
- تب
- خستگی
- نشانه های کم آبی بدن مثل تشنگی، خشکی دهان یا سرگیجه
عوامل شایع مسمومیت غذایی
شاید نتوانید با توجه به نشانه هایی که دارید علت ایجاد مسمویت را تشخیص دهید ولی می توانید بر اساس کارهایی که در روز گذشته انجام داده اید علت مسمومیت خود را پیدا کنید.
غذایتان را در دمای مناسبی نگهداری نکرده اید
برخی خوراکی ها ماند سالاد ماکارونی و تخم مرغ ، مرغ گریل شده خاصیت فساد پذیری بالایی دارند و اگر در دمای مناسب نگه داری نشوند بیماری زا خواهند شد.
این خوراکی ها نباید بیشتر از 2 ساعت بیرون از یخچال نگهداری شوند و اگر مطمئن نیستید چه مدت بیرون از یخچال ماده اند دور ریختشان بهتر از مصرف کردنشان است.
استفاده از یک تخته گوشت برای برش قبل و بعد از پخت
حتی اگر گوشت را کامل بپزید ( دمای داخلی برای مرغ 165 درجه و برای گوشت قرمز 145 درجه ) کاری که بعد از پخت انجام می دهید اهمیت بالایی دارد. اگر گوشت را بعد از پخت یا گریل کردن روی همان تخته ای که قبل از پخت از آن استافده کرده اید بگذارید احتمال ابتلا به باکتری اشرشیا کلای را بسیار بالا می برید.
بهتر است از تخته های جدا برای خرد کردن گوشت خام و حتی سبزیجات استفاده کنید. آب خارج شده از گوشت خام می تواند سایر مواد غذایی را در یخچال آلوده کند بنابراین حتما آن ها را در پلاستیک یا ظروف در دار بسته بندی کنید.
در مکانی نامناسب آب نوشیده اید
آب آشامیدنی برخی مناطق خطر بالقوه آلودگی باکتریایی دارد. در مناطقی که آب بهداشتی برای استفاده ندارند احتمال آلوده بودن سالادها، میوه ها و سبزیجات خام بسیار بالاست.
بنابراین در مسافرت باید مراقب مصرف نوشیدنی ها و مواد غذایی خام باشی.
بخشهایی از غذای مانده، درست گرم نشده است
غذاهایی که قبلا پخته شده اند و در یخچال نگهداری می شوند ممکن است در طول شب باکتری های یخچال را به خود جذب کرده باشند. بنابراین غذای مانده را برای مصرف مجدد باید کاملا گرم کنید. دمای لازم برای از بین بردن باکتری ها حدود 165 درجه فارنهایت و بالاتر است.
در صورت مسمومیت غذایی چه زمانی باید به دکتر مراجعه کنیم؟
اغلب موارد مسمومیت غذایی شدید نیست و یکی دو روز طول می کشد. نوشیدن مقدار زیادی مایعات و خوراکی های زود هضم مانند نان تست و استراحت می تواند به بهتر شدن حالتان کمک کند.
ولی اگر نمی توانید مایعات را در بدنتان نگه دارید یا در مدفوعتان خون وجود دارد، احساس ضعف عضلانی و تاری دید دارد، تب شدید و احساس کم آبی شدید در بدن دارید یا اینکه اسهال شما بیش از 3 روز طول کشید زمان مراجعه به پزشک است.
پزشک با نتیجه آزمایش مدفوع شما می تواند علت بیماری را تعیین کرده و برای از بین بردن سموم بدنتان، داروهای مورد نیاز را تجویز کند.
نظر شما