سختگوی ستادمبارزه با مواد مخدر با علام اینکه ۱۲ هزار معتاد خیابانی در تهران وجود دارند گفت::از ظرفیت‌های پذیرش معتادان متهاجر در مراکز ماده ۱۶ استفاده می‌کنیم.

۱۲ هزار معتاد خیابانی در تهران وجود دارند

سلامت نیوز: سختگوی ستادمبارزه با مواد مخدر با علام اینکه ۱۲ هزار معتاد خیابانی در تهران وجود دارند گفت::از ظرفیت‌های پذیرش معتادان متهاجر در مراکز ماده ۱۶ استفاده می‌کنیم.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از میزان، سختگوی ستادمبارزه با مواد مخدر با علام اینکه ۱۲ هزار معتاد خیابانی در تهران وجود دارند گفت: از ظرفیت‌های پذیرش معتادان متهاجر در مراکز ماده ۱۶ استفاده می‌کنیم.

 پرویز افشار با اشاره به اینکه کارتن‌خوابی و بی سرپناه بودن به خصوص در فصل سرما، فقط مربوط به معتادان متهاجر نیست وشامل کودکان کار، زنان خیابانی و کارگران و حتی بیماران مزمن روانی می‌شود وبخشی از این جمعیت را معتادان متهاجر تشکیل می‌دهند گفت::چهار سال پیش ظرفیت پذیرش برای معتادان ۴۰۰ نفر بود، اما در حال حاضر ظرفیت پذیرش به ۸۵۰۰ نفر رسیده است.

وی با اشاره به اینکه مراکز ماده ۱۶ در تهران دو مرکز اخوان و شفق است افزود:به غیر از مراکز اخوان و شفق با همکاری شهرداری تهران در منطقه خاوران و سعید آباد نیز ظرفیتی برای مراکز ماده ۱۶ فراهم شده است، اما، اما بخش عمده ظرفیت در تبصره ۲ ماده ۱۶ است. یعنی کمپ‌های ترک اعتیاد ماده ۱۵ که اختیاری هستند. وبخش از ظرفیت این مراکز را به معتادان متهاجر خیابانی اختصاص داده ایم.

وی ادامه داد:برداشت ما از تعداد معتادان خیابانی که در سطح شهر تهران هستند حدود ۱۲ هزار نفر است، که هشت هزار از این معتادان در این مراکز جا داده می‌شوند، اما مسئله مهم این است که از تعداد افرادی که ضابطان قضایی از خیابان جمع آوری می‌کنند و به مراکز غربالگری متتقل می‌کنند حدود ۳۰ درصد ظاهر شبیه معتادان متهاجر هست، اما معتاد نیستند، آن چیزی که در اولویت است باید شهرداری و سازمان‌های اجتماعی باید نوانخانه و گرمخانه، سامانسرا برای این افراد راه اندازی کنند.

افشار خاطر نشان کرد:معتادان متجاهر خیابانی سه ماه یا با دستور مقام قضایی شش ماه در مراکز درمانی درمان و سپس به جامعه برمی گردند. اما با توجه به آلوده بودن محیط احتمال بازگشت این افراد به دامن اعتیاد بسیار زیاد است به همین خاطر مهم‌ترین تصمیمی که در مدیریت قبلی شهرداری گرفته شد قرار بر این بود که در ۲۲ منطقه شهرداری هر کدام دو مرکز یعنی ۴۴ مرکز و هر مرکز با ظرفیت ۱۵۰ نفر یعنی شش هزار و ششصد نفر ایجاد شود تا معتادانی که در مراکز ماده ۱۶ و یا تبصره ۲ ماده ۱۶ اعتیاد را ترک کردند با مراجعه به مراکز صیانت و توانمند سازی ۹ ماه تا یک سال مورد آموزش قرار بگیرند و پس از توانمند سازی و فراگیری اشتغال زندگی سالمی را در پیش بگیرند.

وی گفت:خوشبختانه این موضوع درجزء سوم بند سوم ماده هشتاد قانون صراحتا آمده است که سازمان بهزیستی با همکاری شهرداری دوکارباید انجام دهند یکی توسعه مراکزی درمان و کاهش آسیب که همان مراکزماده ۱۶ است وبعدی مراکز جامع توانمندسازی، اما متاسفانه این مراکز خیلی خوب شکل نگرفت و از تعداد ۴۴ مرکز فقط تعداد یازده مرکز راه اندازی شد که این تعداد هم روبه کاهش است.

افشارگفت:در زمینه آسیب هی اجتماعی شواری اجتماعی کشور مصوب کرده بود، در شهرتهران زیر نظر فرمانداری یک ستاد کاهش آسیب اجتماعی راه اندازی شود تا در یک مرکز غربالگری، نمانیده دستگاه‌های مرتبط مثل بهزیستی، شهرداری و ... حضور داشته باشد که اگر در میان افرادی که جمع آوری می‌شوند افرادی مثل متکدیان، بیماران مزمن و یا ... بودند به سازمان‌های مربوطه تحویل داده شوند، اما متاسفانه این ستاد تشکیل نشد و تا این ستاد تشکیل نشود علی رغم همه تلاش‌ها و ظرفیت‌ها کماکان سی درصد افرادی که جمع آوری می‌شوند افرادی هستند که شباهت ظاهری به معتادان متجاهر هستند، ولی سایر آسیب‌ها را دارند؛ و در واقع معتاد نیستند

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha