دوشنبه ۸ آبان ۱۳۹۶ - ۱۳:۰۳
کد خبر: 228875

خشکی واژن مشکلی متداول در میان زنان است و خیلی از آنها نیز از بیان مشکلشان به منظور کمک گرفتن برای درمانش بسیار خجالت می‌کشند. در این نوشتار، راهنمای مناسبی درباره علل ابتلا به آن و راهکارهای پیشگیری و درمان این مشکل بیان شده است.

۶ دلیل «خشکی واژن» و روش‌های مقابله با آن



به گزارش سلامت نیوز به نقل از سلامت آنلاین، به طور میانگین از هر ۱۰ زن، ۴ نفر به خشکی واژن دچارند و از آن شکایت دارند. به گفته یک پزشک متخصص زنان این مشکل می تواند سبب بروز ناراحتی هایی هنگام داشتن روابط جنسی شود و در نتیجه اشتیاق جنسی زنان را از بین ببرد. علاوه بر آن چنین مشکلی می تواند باعث ایجاد تکرر ادرار و عفونت دستگاه ادراری شود.


اگرچه خشکی واژن می تواند بویژه برای زنان یائسه یا در شرف یائسگی دردسر آفرین باشد، اما احتمال ابتلا به آن برای زنان در هر سنی بعید نیست.
به گزارش سلامت آنلاین به نقل از دیلی میل، دکتر لیا میل هیسر، پزشک متخصص زنان و عضو هیات علمی دانشگاه استنفورد، شش مورد از دلایل خشکی واژن و راههای درمان آن را در ادامه توضیح داده است:


بیشتربدانید:خشکی واژن در زنان، علل و درمان


۱-یائسگی


بیشتر از نیمی از زنان یائسه دچار مشکلات ناشی از خشکی واژن می‌شوند. یائسگی سبب پایین آمدن سطح استروژن و دیگر هورمونهای استروئیدی بدن می شود. کاهش میزان هورمون ها، بافت دیواره واژن را نازکتر و خشکتر می‌کند و قابلیت ارتجاعی آن را کمتر و شکننده تر کرده، همه این عوامل باعث ایجاد ناراحتی هنگام آمیزش جنسی خواهد شد.
استفاده از روغنهای روان کننده و مرطوب کننده های حاوی سیلیکون مخصوص واژن یا درمان های موضعی استروژنی واژینال برای زنان یائسه در رفع مشکل کمک کننده خواهد بود. توصیه می شود بدین منظور از روغن هایی استفاده کنید که حاوی گلیسیرین نباشند زیرا ممکن است به دلیل ایجاد حساسیت به این ماده شیمیایی، برخی از خانمها دچار سوزش و تحریکات آلرژیک شوند. همچنین از وازلین یا دیگر محصولاتی که بر پایه نفت خام تهیه شده‌اند باید اجتناب کنید.


۲-جلوگیری از بارداری



جلوگیری از بارداری یکی از متداول ترین عوامل ایجاد خشکی واژن در افراد جوان است. قرصهای جلوگیری از بارداری در افراد جوان تر همان اثر یائسگی در سنین بالاتر را دارند که به ایجاد خشکی واژن می‌انجامد. قرصهای ضد بارداری تولید هورمون های استروژن و تستوسترون را-که هردو برای سلامت واژن، رحم و دستگاه تناسلی مهمند- در بدنتان سرکوب می کنند، بنابراین بدنتان فقط هورمون هایی را دریافت می‌کند که به صورت مصنوعی توسط این قرصها تولید می شود. اغلب مقدار آنها نسبت به آنچه بدنتان به صورت طبیعی تولید می کند نیز پایین تراست. از این رو، چنین قرصهایی سبب خشکی محیط واژن و ناراحتی های ناشی از آن خواهند شد.
اگر گمان می کنید دلیل خشکی واژنتان استفاده از قرصهای جلوگیری است، ابتدا با پزشکتان صحبت کنید. او احتمالا به شما دوز بالاتری از هورمون ها را خواهد داد یا نوع آنها را عوض خواهد کرد. راه دیگر برای پیشگیری از عوارض این قرصهای ضد حاملگی، استفاده متناوب از روشهای دیگر جلوگیری از بارداری مانند «آی. یو. دی» است که اثری در خشکی واژن ندارد.


۳-سرماخوردگی ها و داروها


سرماخوردگی یا آنفولانزا می تواند بدن شما را به راههای مختلف خشک و بدون آب کند. باید توجه داشته باشید واژن عضوی از بدن شماست که با از دست رفتن آب بدنتان، بیشتر تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. علاوه بر این، داروهایی مانند آنتی‌هیستامینها و گروهی از آنتی‌بیوتیکهای مورد استفاده در درمان سرماخوردگی، گذشته از نقشی که در کنترل و بهبود سرماخوردگی دارند، با خشک کردن غشای مخاطی بدنتان، در ایجاد مشکلات این‌چنینی دخیلند.
این نوع خشکی واژن که در اثر مصرف داروها ایجاد می شود با تمام شدن دوز مصرفی داروها به پایان خواهد رسید.


۴-استفاده از صابونهای نامناسب برای شستشو


برخی صابونها به دلیل دارا بودن درصد بالایی از مواد شیمیایی معمولا سبب ایجاد حساسیت، خشکی و خارش در محل استفاده می شوند. واژن محیطی خودایمن است و ترشحات جداره آن، خود نیز نقش پاکسازی کننده و ضد میکروبی دارند بنابراین دیگر نیازی به استفاده از مواد شستشودهنده قوی برای این قسمت از بدن نیست.


۵-شیردهی و زایمان


پس از زایمان، سطح استروژن موقتا پایین می آید و باعث خشکی محیط واژن از حد معمول می‌شود. در زمان شیردهی نیز پرولاکتین (هورمون ایجاد شیر در سینه ها) زیاد می شود. ازدیاد پرولاکتین به نوبه خود باعث کاهش استروژن و تستوسترون می‌شود که این هم عاملی برای بروز خشکی واژن است. البته این به معنی قطع شیردهی نیست، اما راه حل درمانی آن، این است که از ترکیب روغنهای حاوی سیلیکون با مرطوب کننده های هیدراته‌ای استفاده شود که قدرت ماندگاری بیشتری هنگام اصطکاک با لباس دارند. یک مرطوب کننده واژن غیر هورمونی با تجویز پزشک می تواند در این زمینه کمک کننده باشد.


۶-کشیدن سیگار


تحقیقات نشان داده که سیگار به دلیل تخریب استروژن در بدن می تواند سبب خشکی واژن شود. همچنین استعمال سیگار بر جریان خونتان نیز اثر می گذارد و آن را کند کرده، باعث می شود که اکسیژن کافی به واژن و سایر بافتهای بدن نرسد. بدین گونه، این بافتها قابلیت ارتجاعی خود را از دست می‌دهند و خشک می‌شوند. به همین دلیل است که زنان سیگاری زودتر به سن یائسگی می رسند. کاهش یا ترک سیگار بهترین راهکار درمانی در چنین وضعیتی است.

افزون بر دلایل ذکرشده، گاهی اوقات عوامل دیگری مانند ابتلا به برخی بیماریها از جمله دیابت و بعضی از فیبروم های رحمی نیز باعث خشکی واژن می شوند که برای درمان و پیشگیری از گسترش بیشتر علایم، باید حتما با پزشک متخصص زنان مشورت کرد و آزمایش‌های تشخیصی لازم را انجام داد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha