وزیر بهداشت بنگلادش می‌گوید: بسیار متأثر هستیم که دولتی مردم کشور خودش را می‌کشد و امیدواریم فشار جامعه جهانی به‌قدری باشد که این مردم مجدداً به خانه‌هایشان بازگردند و از این وضعیت اسفبار نجات یابند.

دولتی که مردم خود را می‌کُشد + تصاویر

سلامت نیوز:وزیر بهداشت بنگلادش می‌گوید: بسیار متأثر هستیم که دولتی مردم کشور خودش را می‌کشد و امیدواریم فشار جامعه جهانی به‌قدری باشد که این مردم مجدداً به خانه‌هایشان بازگردند و از این وضعیت اسفبار نجات یابند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از تسنیم، هلال احمر ایران در هفته جاری سومین محموله بشردوستانه کشورمان را که بالغ بر 30 تُن ملزومات زیستی، چادر، زیرانداز و ملزومات پزشکی، با ارسال به بنگلادش برای ادامه کمک‌ها به مسلمانان میانمار اقدام کرده است.

در این رابطه محمد نسیم ــ وزیر بهداشت و رفاه اجتماعی بنگلادش در دیدار با رئیس جمعیت هلال احمر و هیئت همراه با تأکید بر اینکه خدمات وزارت بهداشت و رفاه اجتماعی بنگلادش بر سه محور درمان، پیشگیری و ترویج بهداشت انجام می‌شود، افزود: بحث درمان این پناهجویان توسط بسیاری از پزشکان متخصص و داوطلب انجام می‌شود.

نسیم از تلاش‌های جمهوری اسلامی ایران در ارسال محموله و کمک  به مردم میانمار قدردانی کرد و اظهار داشت: در حال حاضر بیش از 700 هزار روهینگیایی به بنگلادش  پناه آورده‌اند و بسیاری از آنها مورد آزار و اذیت و شکنجه قرار گرفته‌اند و حمایت‌های بسیاری از لحاظ روحی و جسمی برای آنها باید انجام شود.

وزیر بهداشت بنگلادش افزود: با وجود وسعت کشور و جمعیت زیاد، حضور مردم آواره روهینگیا در کشور ما مشکلات زیادی را ایجاد کرده است اما با تأکید نخست وزیر با تمام توان به این پناهجویان خدمت می‌کنیم.

وی با اعلام وجود 24 اردوگاه برای ارائه خدمات درمانی به زنان باردار افزود: در حال حاضر بین 50 تا 70 هزار زن باردار در این منطقه زندگی می‌کنند که نیازمند خدمات درمانی هستند.

نسیم با تأکید بر برنامه جدی وزارت بهداشت بنگلادش برای واکسیناسیون پناهجویان، گفت: گروه‌های آسیب‌پذیر واکسینه شده‌اند و مرحله واکسیناسیون کودکان زیر پنج سال در حال اتمام است و در ادامه بچه‌های بالای پنج سال واکسینه می‌شوند.

وی ابراز کرد: بسیار متأثر هستیم که دولتی؛ مردم کشور خودش را می‌کشد و امیدواریم فشار جامعه جهانی به‌قدری باشد که این مردم مجدداً به خانه‌هایشان بازگردند و از این وضعیت اسفبار نجات یابند.

پیوندی: پناهجویان هنوز نیازهای زیادی دارند

همچنین در این دیدار علی اصغر پیوندی ــ رئیس جمعیت هلال احمر تأکید کرد:  هلال احمر جمهوری اسلامی ایران با توجه به سیاست‌ها و اهداف بشردوستانه و اصولی که بر آن پایبند است؛ آمادگی کامل و فعالانه برای کمک به مردم میانمار دارد.

رئیس جمعیت هلال احمر افزود: در بازدید از مناطق مرزی بنگلادش با صحنه‌های متأثرکننده‌ای روبه‌رو شدیم که ضروری است محموله‌های ارسالی استمرار و افزایش بیشتری داشته باشد.

پیوندی با اشاره به فعالیت‌های بشردوستانه هلال احمر ایران براساس اصول بنیادی جمعیت‌های ملی عنوان کرد: هلال احمر ایران با 100 سابقه خدمات متنوع و مختلفی را ارائه می‌دهد و سابقه درخشانی در بحران‌های بزرگ مثل خشکسالی و قحطی سومالی، بحران‌های سوریه، یمن و عراق داشته است.

وی ابراز کرد: جمعیت هلال احمر جزو جمعیت‌های پیشرو در ارسال کمک‌های بشردوستانه بوده و تاکنون توانسته‌ایم 3 محموله به‌وزن 100 تن شامل اقلام امدادی، زیستی و دارو  برای مردم پناهجوی میانماری ارسال کنیم.

رئیس جمعیت هلال احمر با اعلام اینکه پناهجویان هنوز نیازهای زیادی دارند، افزود: امیدواریم با توجه به همکاری خوبی که با کشور بنگلادش داریم بتوانیم محموله بیشتری ارسال کنیم.

وی خاطرنشان کرد: جمعیت هلال احمر ایران به‌عنوان معین دولت در بحث ارسال کمک‌های مردمی آمادگی کامل دارد تا در صورت انجام هماهنگی‌ها با ایجاد اردوگاه و بیمارستان سیار، از بروز مشکلات بهداشتی محلی و منطقه‌ای جلوگیری کند.

ایازی: ستاد پشتیبانی از آوارگان روهینگیایی در بنگلادش شکل بگیرد

همچنین سیدمحمد هادی ایازی ــ معاون اجتماعی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دیدار با وزیر بهداشت بنگلادش گفت: خشونت‌های دولت میانمار را محکوم می‌کنیم و وزارت امور خارجه ایران این موضوع را با جدیت پیگیری می‌کند.

وی با اشاره به بازدید هیئت اعزامی از اردوگاههای پناهجویان میانماری گفت: بررسی کارشناسانه حاکی از نیاز جدی پناهجویان به تغذیه، بهداشت و خدمات درمانی است.

ایازی با تأکید بر اینکه برپایی بیمارستان صحرایی و 5 درمانگاه در اردوگاه‌های پناهجویان میانماری از جمله برنامه‌های ایران است، افزود: برای ارائه این خدمات ما نیاز به یک زمین داریم تا هرچه سریع‌تر این امکانات و تجهیزات درمانی را به آنجا منتقل و بیمارستان و درمانگاه را بهره برداری کنیم.

 

 

وی با اظهار اینکه بسیاری از کمک‌ها به‌صورت مواد خام در اختیار پناهجویان قرار می‌گیرد و آنها برای پخت‌وپز مجبورند درختان را قطع کنند، ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد با کمک‌هایی نقدی‌ای که مردم ایران پرداخت می‌کنند اقدام به پخت و توزیع غذا میان پناهجویان کند.

معاون وزیر بهداشت افزود: در موضوعات بهداشتی مثل آب و بهداشت محیط؛ آمادگی کامل داریم تا کنار وزارت بهداشت و هلال احمر بنگلادش فعالیت کنیم.

ایازی با تصریح به اینکه اجرایی شدن این پیشنهادات فقط با مساعدت وزارت بهداشت بنگلادش امکان‌پذیر است، گفت: پیشنهاد می‌کنیم نماینده‌ای از سوی وزارت بهداشت بنگلادش تعیین و با تعامل کامل با سفارت ایران؛ این موضوعات پیگیری و اجرایی  شود.

ایازی با اعلام اینکه تمامی کمک‌ها و محموله‌های ارسالی برای مردم پناهجوی میانماری توسط جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی مدیریت می‌شود، یادآور شد: مقرر شده است ستاد پشتیبانی از آوارگان روهینگیایی در بنگلادش شکل بگیرد تا تمام کمک‌های ارسالی توسط این ستاد توزیع شود.

به‌گفته وی، حضور دانشجوهای ایرانی رشته‌های پزشکی، پیراپزشکی و دندانپزشکی در بنگلادش با توجه به تسلط به زبان بنگالی می‌تواند در ارائه خدمات مؤثرتر باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha