اسماعیلی گفت: سلامت محصولات آرایشی بهداشتی دستفروشان در مترو و خیابان‌های شهر به هیچ وجه مورد تأیید وزارت بهداشت نیست.

سرطانی کشنده در کمین مصرف کنندگان لوازم آرایشی مترویی

سلامت نیوز: اسماعیلی گفت: سلامت محصولات آرایشی بهداشتی دستفروشان در مترو و خیابان‌های شهر به هیچ وجه مورد تأیید وزارت بهداشت نیست.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از میزان، مصطفی اسماعیلی، رئیس اداره آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو در خصوص افزایش استقبال از لوازم آرایشی و بهداشتی در بین زنان گفت: مصرف لوازم آرایشی _ بهداشتی به طور چشمگیری افزایش یافته است و افراد با میانگین سنی پایین را نیز وارد این چرخه تقاضا کرده است. بنابراین افزایش استقبال و مصرف بی رویه این گونه مواد، نیاز به فرهنگ سازی داشته و متولیان فرهنگی نیز باید نسبت به این قضیه پاسخگو باشند.

وی افزود: هیچ تضمینی در سلامت و مرغوبیت لوازم آرایشی _ بهداشتی دستفروشان وجود ندارد و نسبت به این امر بارها از جانب سازمان غذا و دارو هشدار داده شده است با این حال متاسفانه بسیاری از شهروندان در قبال پرداخت مبالغ اندک، اقدام به خرید این محصولات می‌کنند.

رئیس اداره آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو خاطر نشان کرد: کوچکترین ناخالصی در مواد تشکیل دهنده لوازم آرایشی_ بهداشتی می‌تواند آسیب‌های جدی را به فرد وارد کند چرا که بسیاری از مواد مضر از طریق پوست جذب بدن شده و به طور مستقیم بر پوست و سایر اعضای بدن تأثیر می‌گذارد بنابراین هر گونه عوارض جانبی ناشی از مصرف اینگونه محصولات برعهده مصرف کنندگان است.

اسماعیلی عنوان کرد: سرب از جمله ترکیبات شیمیایی موجود در برخی لوازم آرایش بوده که تاثیرات منفی آن به راحتی در مصرف کنندگان قابل مشاهده است. بر اساس تحقیقات انجام شده، مصرف لوازم آرایش سرب دار در زنان باردار به طور مستقیم بر جنین تأثیر گذاشته و در مواقعی هم منجر به مرگ می شود. همچنین یکی از شایع‌ترین و قوی‌ترین مواد سرطان زا در لوازم آرایش آفلاتوکسین نوع B است که مصرف آن صدمات حاد کبدی را به دنبال دارد که معمولا اینگونه مواد سمی در لوازم آرایشی غیر مجاز وجود داشته و به راحتی از طریق پوست جذب بدن می‌شود.

رئیس اداره آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو اذعان داشت: استفاده ازمواد آرایشی قاچاق و تقلبی منجر به رشد سلول‌های سرطانی در افراد می‌شود و ترکیبات شیمایی استفاده شده در این مواد مانند پارابن‌ها و فتالات‌ها به طور مستقیم عامل ایجاد تومور‌های سرطان زا بالاخص سرطان سینه می‌شوند.

اسماعیلی یادآور شد: مصرف کنندگان فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی ارزان قیمت که معمولا قاچاق و تقلبی هستند، باید نسبت به خطرات و عوارض مصرف اینگونه محصولات آگاه شوند چرا که ترکیبات شیمیایی این مواد دارای آلودگی‌های بالایی بوده و منجر به بیماری‌هایی چون حساسیت پوستی، کچلی، آکنه شدید و صدمات کبدی جبران ناپذیر در بدن می‌شوند.

وی در خصوص نکات قابل توجه در تهیه محصولات آرایشی_بهداشتی تولید داخلی گفت: در هنگام خرید محصولات آرایشی بهداشتی به خصوص تولیدات داخلی باید به نام محصول، نام تجاری، نام شرکت یا کارخانه تولید کننده یا بسته بندی کننده، وزن یا حجم خالص محصول، شماره پروانه بهداشتی ساخت با لوگوی سازمان غذا و دارو، تاریخ تولید وانقضای مصرف، مواد تشکیل دهنده محصول، سری ساخت و شرایط لازم برای نگهداری محصول نیز توجه شود و توصیه‌های بهداشتی درج شده بر بسته بندی اینگونه محصولات را قبل از مصرف مورد بررسی قرار دهند. شماره پروانه ساخت از مهمترین ویژگی‌های محصولات داخلی است که توسط آن به راحتی می‌توان اصالت و اعتبار محصول را شناسایی و پیگیری کرد.

رئیس اداره آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو اذعان داشت: به مصرف کنندگان لوازم آرایشی بهداشتی اکیدا توصیه می‌شود از خرید این محصولات در مترو و از دستفروش‌های کنار خیابان خودداری کنند و درصورت تصمیم به خرید اینگونه محصولات در وهله اول به داروخانه‌ها و سپس به مغازه‌های مورد تأیید صنف مربوطه مراجعه کنند. همچنین با توجه به برچسب اصالت حک شده بر بسته بندی محصولات می‌توان از طریق کد یونیک درج شده در آن از جعلی بودن محصول اطمینان حاصل کرد. بنابراین توصیه می‌شود در هنگام خرید محصولات آرایشی بهداشتی به برچسب زرد رنگ بسته بندی توجه شود.

اسماعیلی در پایان یادآور شد: در حال حاضر محصولات قاچاق و جعلی با بسته بندی و در قالب محصولات اصلی در بسیاری از مغازه‌ها و در بساط دستفروشان به فروش می‌رسد بنابراین نمی‌توان به ظاهر و بسته بندی محصولات قاچاق اطمینان و آن را به عنوان محصولات اصلی معرفی کرد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha