سالانه ۳۵ میلیون تن غذا در کشور دور ریخته می شود

سلامت نیوز: دکتر زهرا عبداللهی در گفتگو با رادیو سلامت با بیان اینکه : «صبحانه از وعده های اصلی غذایی است و ۲۵ درصد انرژی روزانه باید از این وعده غذایی تامین شود. دانش آموزان و افرادی که به کارهای فکری اشتغال دارند نباید از اهمیت صبحانه غافل شوند، افزود: عملکرد طبیعی مغز نیازمند ثابت بودن گلوکز خون است. افرادی که صبحانه نمی خوردند به دلیل این که به افت قند خون دچار می شوند با مشکلاتی مانند عدم تمرکز و خستگی مواجه هستند.»

عبدالهی خاطر نشان کرد :«در کنار تمام این موارد، آنچه در وعده غذایی ای به نام صبحانه گنجانده می شود بایستی از گروه های اصلی باشد.»

منابع پروتئین، نان و غلات مواردی بود که عبداللهی بر مصرف آن در وعده صبحانه تاکید کرد و افزود: اهمیت مصرف این اقلام به ویژه برای کودکان که در سن رشد قرار دارند مورد تاکید کارشناسان تغذیه می باشد. عدم تنوع در وعده صبحانه موجب می شود کودکان تمایل چندانی نشان ندهند. همیشه بر رعایت تعادل در تمام وعده های غذایی توصیه می شود. صبحانه ای که با پرخوری همراه باشد بر کارآیی فرد تاثیر منفی دارد. »


عبدالهی در پایان خاطر نشان کرد :« هدف از برگزاری روز جهانی غذا توجه مسوولین و دولت ها به اهمیت امنیت غذایی تمهیداتی است که در این مسیر باید اتخاذ گردد. سوءتغذیه به دو شکل کم خوری و پرخوری تعریف می شود که نهایتا ناامنی غذایی را به دنبال دارد. کمبود آب و ضایعات غذایی، مباحث مطرح شده از سوی فائو به مناسبت روز جهانی غذا است.   یکی از مباحثی که در روز جهانی غذا بر آن تاکید می شود، کمبود آب است که در این راستا توجه به کشت و تولید محصولات غذایی با مصرف آب کمتر مورد تاکید می باشد که می توان به حبوبات اشاره داشت. ضایعات غذایی موضوع دیگری است که فائو نیز توجه کشورها را بدان معطوف کرده است، متاسفانه ضایعات مواد غذایی در ایران بالا است. سالانه ۳۵ میلیون تن غذا در کشور دور ریخته می شود که لازم است خانواده ها الگوی تغذیه ای خود را اصلاح نمایند.»

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha