اگر چه كسب درآمدهای شهرداری‌ها از طریق فروش تراكم یكی از روش‌های منسوخ شده در كل دنیاست و اتكا به آن سلامت شهر را به خطر می‌اندازد اما همچنان بیش از 70 درصد در آمد شهرداری‌ها از این طریق است و ‌آن‌گونه كه رییس كمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران می‌گوید: از مجموع ۱۷هزار و ۸۰۰میلیارد تومان بودجه مصوب سال ۱۳۹۵ شهرداری تهران ۱۲هزار میلیارد تومان ناشی از تراكم و شهرفروشی است.

فروش ۱۲هزار میلیارد تومانی تراكم در شهر تهران

سلامت نیوز:اگر چه كسب درآمدهای شهرداری‌ها از طریق فروش تراكم یكی از روش‌های منسوخ شده در كل دنیاست و اتكا به آن سلامت شهر را به خطر می‌اندازد اما همچنان بیش از 70 درصد در آمد شهرداری‌ها از این طریق است و ‌آن‌گونه كه رییس كمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران می‌گوید: از مجموع ۱۷هزار و ۸۰۰میلیارد تومان بودجه مصوب سال ۱۳۹۵ شهرداری تهران ۱۲هزار میلیارد تومان ناشی از تراكم و شهرفروشی است.

 به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه تعادل، اتكا به درآمدهای ناشی از فروش تراكم برای شهرداری‌ها بسیار بدتر از اتكای دولت به درآمدهای ناشی از فروش نفت است؛ این موضوعی بود كه رییس‌جمهور در اجلاس جهانی شوراها و شهرداران كشور در آخرین روزهای تیرماه امسال آن را به صورت انتقاد نسبت به روش‌های كسب در آمد شهرداری تهران مطرح كرد اگر چه شهردار تهران هم سعی كرد كه با برجسته‌سازی میزان بدهی‌های دولت به این نهاد مساله را كمرنگ‌تر جلوه دهد اما آمار و ارقام و اسناد را هرگز نمی‌توان كتمان كرد. محمد سالاری در تازه‌ترین گفت‌وگوی خود با رادیو اقتصاد باز هم به این مساله اشاره كرده است.

او در این باره توضیح می‌دهد: ضرورت دارد كه تحولات بنیادین در حوزه شفاف‌سازی مسائل مالی و فرآیندهای مالی در حوزه مدیریت شهری در كشور ایجاد شود. عمده درآمدشهرداری‌ها در سطح كشور به ویژه كلان‌شهرها وابسته به عوارض ساخت و ساز است به‌طوری‌كه همچنان ۷۰درصد درآمد شهرداری تهران ناشی از عوارض ساخت و ساز و تغییر كاربری‌هاست و از مجموع ۱۷هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بودجه مصوب سال ۱۳۹۵ شهرداری تهران ۱۲هزار میلیارد تومان ناشی از تراكم و شهرفروشی است. رییس كمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران ادامه می‌دهد: علاوه بر این در تبصره‌های بودجه به شهرداری تهران مجوز فروش املاك شهر برای اجرای طرح‌های عمرانی داده شده است كه این املاك فروشی میزان درآمد ناپایدار شهرداری را به‌شدت بالا می‌برد.

 مرگ سالانه بیش از 2 هزار و ۷۰۰ نفر

سالاری با استناد به آمار رسمی از جمعیت كشور می‌گوید: هم‌اكنون افزون بر ۷۲درصد از جمعیت كشور در شهرها و ۲۸درصد در روستاها زندگی می‌كنند بنابراین با افزایش جمعیت‌پذیری در شهرها سرانه‌های شهری و كیفیت زندگی به‌شدت كاهش پیدا می‌كند. مساله آلودگی هوای تهران یكی از معضلاتی است كه او نیز بر آن تاكید می‌كند و می‌گوید: با وجود اقدامات خوب شهرداری سالانه بیش از 2هزار و ۷۰۰ نفر به دلیل مضرات ناشی از آلودگی هوا در تهران جان خود را از دست می‌دهند. سالاری با تكرار صحبت‌های رییس‌جمهور در اجلاس جهانی شوراها و شهرداران ادامه می‌دهد: همان‌طور كه اتكای دولت‌ها به نفت مورد تایید نیست و مضراتی برای كشور دارد اتكای شهرداری‌ها به فروش تراكم هم مشكلات زیادی را به همراه دارد و قابل پذیرش نیست.

 تهاتر اراضی تهران

رییس كمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران در توضیح این جمله كه كلان‌شهرها باید خودكفا اداره شوند، می‌افزاید: كلان‌شهرها با پیچیدگی‌هایی كه دارند، نیازمند منابع درآمدی پایدار هستند بنابراین با منابع ناپایدار مالی نمی‌توان مدیریت صحیح و كارآمدی در شهرها داشت. در حال حاضر بزرگ‌ترین راه تامین منابع مالی جهت اداره شهرها برای مدیریت شهری تراكم فروشی بوده و بخش عمده این فروش تراكم مصوب شوراهای اسلامی شهرها و... در قالب طرح‌های تفصیلی و جامع است. سالیان اخیر اقدامات مثبتی در خصوص توسعه عمران شهری از قبیل تونل، مترو، اتوبان، بزرگراه و... در تهران انجام شده است، اما متاسفانه برای اجرای این طرح‌ها بسیاری از اراضی و املاك بزرگ مقیاس شهر به فروش رفته است.

 كسب 70 درصد درآمد لندن از طریق اجاره‌داری

سالاری با انتقاد از فروض و تهاتر اراضی بزرگ مقیاس پایتخت در شهر تهران می‌افزاید: املاك و اراضی بزرگ مقیاس تهران نباید به بهانه توسعه عمرانی به فروش برسد بلكه باید این املاك به‌صورت بهینه استفاده شود. این در حالی است كه در حال حاضر

۸۰ درصد درآمد شهر لندن پایدار است و ۷۰ درصد از این ۸۰ درصد درآمد شهر لندن ناشی از اجاره‌داری است. بنابراین مدیریت شهری نیز نیازمند یك انضباط مالی و نظام درآمدی پایدار است و می‌طلبد مسوولان به این مهم توجه جدی داشته باشند.

 




برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha