به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، بنابر نتایج این مطالعه دود سیگار به رشد یک گونه باکتری موسوم به استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متیسیلین که به طور معمول در بیمارستانها یافت میشود، کمک میکند.
بیشتر بدانید: این بیماری با یک ابر میکروب می آید
در حقیقت دود سیگار این باکتری را تقویت کرده و در برابر آنتیبیوتیکها مقاومتر میسازد و در نتیجه برای سلامت انسان ضرر بیشتری دارد.
استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متیسیلین، نوعی باکتری مقاوم در برابر اکثر آنتیبیوتیکهاست و میتواند عفونتهای خونی و پوستی کشندهای را بوجود آورد.
طبق اعلام مرکز کنترل و پیشگیری امراض آمریکا در سال 2005 شیوع «MRSA» به مرگ حدود 19 هزار تن در این کشور انجامید. در سالهای اخیر، تعداد عفونتها بیش از 25 درصد کاهش یافته و در سال 2012 حدود 10 هزار مورد مرگ و میر بر اثر ابتلا به «MRSA» در این کشور گزارش شده است.
مطالعه جدید به دنبال آن انجام گرفت که دکتر «لائورا کروتی آلکساندر» مشاهده کرد بسیاری از بیماران تحت درمان او که سیگار مصرف میکردند به عفونت «MRSA» مبتلا بودهاند و به همین دلیل بر آن شد تا این ارتباط را بررسی کند.
در این بررسی «کروتی» و تیم تحقیقاتیاش از دانشگاه کالیفرنیا دو نمونه از «MRSA» را در محیط آزمایشگاهی بررسی کردند. یکی از این نمونهها در شرایط معمولی و نمونه دیگر در معرض دود سیگار رشد کردند. سپس سلولهای ایمنی انسان را که ماکروفاژ نام دارند با هر یک از این دو نمونه، آلوده ساختند.
ماکروفاژها نوعی از گلبول سفید هستند که در اولین خط دفاعی حمله به «MRSA» و دیگر انواع عفونتها قرار دارد. ماکروفاژها با ترشح ماده شیمیایی عوامل بیماریزا را از بین میبرند. در این بررسی ماکروفاژها با دو نمونه از «MRSA» مقابله کرده و آنها را از بین بردند اما «MRSA»های قرار گرفته در معرض دود سیگار، مدت زمان بیشتری طول کشید تا از بین بروند.
این متخصصان دریافتند «MRSA»های قرار گرفته در معرض دود سیگار نه تنها در برابر ترشحات دفاعی ماکروفاژها محافظت میشوند بلکه در مقابل پروتئینهای ضدمیکروبی که پستانداران تولید میکنند، مقاومتر هستند.
به گزارش لایوساینس، اگرچه مکانیزم دقیق اینکه چگونه دود سیگار باکتری را تغییر میدهد، به طور کامل مشخص نیست اما متخصصان معتقدند دود سیگار میتواند دیواره سلولی باکتری «MRSA» را دگرگون کند.
نظر شما