سلامت نیوز: معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: سیستم توزیع نقدی یارانه به دلیل عدم پرداخت هزینه از درآمد واقعی افراد منتج به اشاعه الگوهای نادرست مصرف در کشور می شود که این افزایش مصرف بیشترین اثر تخریب را بر محیط زیست دارد.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی محیط زیست (پام)، سعید متصدی معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست ضمن یادآوری این موضوع که امروز در نگاه جهانی توزیع یارانه نقدی یکی از ضعف های سیستم اقتصادی و دولتی محسوب می شود، گفت: چنین اقدامی منجر به حرکت رو به زوال اقتصاد و منابع یک کشور خواهد شد.
اشاعه الگوی نادرست مصرف به دنبال توزیع نقدی یارانه
متصدی افزود: سیستم توزیع نقدی یارانه به دلیل عدم پرداخت هزینه از درآمد واقعی افراد منتج به اشاعه الگوهای نادرست مصرف در کشور می شود که این افزایش مصرف بیشترین اثر تخریب را بر محیط زیست دارد.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: افزایش مصرف منابع، تولید بیشتر آلایندگی را به دنبال خواهد داشت که دولت را وادار می کند علاوه بر تأمین هزینه های جاری و یارانه نقدی، هزینه های جبران آلودگی های ناشی از بالا رفتن مصرف منابع را نیز تأمین نماید.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه جبران برخی صدمات ناشی از آلودگی ها مثل مرگ و میر انسان ها بر اثر آلودگی هوا حتی با صرف هزینه های بالای اقتصادی ممکن نیست، تصریح کرد: حذف هدفمند یارانه ها و مشخص کردن محل هزینه بودجه ناشی از عدم دریافت یارانه توسط مردم، می تواند منجر به رفع نابسامانی های ایجاد شده بر اثر توزیع یارانه نقدی در جامعه شود.
هدایت بودجه ناشی از عدم دریافت یارانه توسط مردم به سمت محیط زیست و سلامت
وی خاطرنشان کرد: هدایت بودجه ناشی از عدم دریافت یارانه توسط مردم به سمت مواردی همچون اصلاح سوخت، ارتقاء کیفیت سوخت،کاهش آلایندگی ها و به طور کلی بهبود حوزه سلامت و محیط زیست منجر به استقبال بیشتر مردم از عدم دریافت یارانه خواهد شد.
متصدی با یادآوری این موضوع که تجربه جهانی نشان داده حذف هدفمند یارانه ها و صرف درآمد ناشی از آن در حوزه هایی که بر اثر توزیع یارانه نقدی دچار خسارات شده اند، بهترین اقدام ممکن است، اضافه کرد: مسیر اصلاح روند گذشته و کاهش فشار وارد بر دولت به منظور تأمین بودجه زیرساخت های مورد نیاز کشور برای دستیابی به توسعه پایدار از انصراف مردم از دریافت یارانه نقدی می گذرد.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست ضمن ابراز خرسندی از نگاه دولت یازدهم به محیط زیست، گفت: اختصاص عوارض آلایندگی دریافتی از شهرهایی با جمعیتی بیش از یک میلیون نفر به منظور تسریع بخشی اقداماتی نظیر کاهش آلایندگی هوا و میزان پسماند نوید بخش اقدامات خوب در این حوزه است که اختصاص بخشی از درآمد ناشی از انصراف مردم از دریافت یارانه به محیط زیست می تواند تکمیل کننده آن باشد.
افزایش قیمت حامل های انرژی منجر به حفظ سرمایه های ملی و کاهش آلودگی ها می شود
وی افزایش قیمت حامل های انرژی را راه حلی برای کاهش مصرف منابع توسط مردم دانست که علاوه بر حفظ سرمایه های ملی منجر به کاهش آلودگی ها می شود.
متصدی سوخت را از مهم ترین عوامل موثر بر آلودگی هوا دانست و گفت: بسیاری از بیماری ها از جمله سرطان ناشی از همین آلودگی های زیست محیطی است و افزایش قیمت که کاهش مصرف را به همراه دارد، کاهش آلودگی ها را به دنبال خواهد داشت.
نظر شما