الهه موسوی تعداد خبر 337
-
تجلیل از خبرنگاران در شب جنگل های هیرکانی
انقراض هیرکانی و نابودی شمال کشور/ خیز مافیای چوب برای غارت هیرکانی با "طرح های نوین جنگلداری"
هشتصدوهفتمین شب از سلسله شب های مجله بخارا با همکاری فصلنامه "صنوبر" و "خانه اندیشمندان علوم انسانی" به واکاوی وضعیت "جنگل های هیرکانی" آخرین بازمانده های عصر یخبندان اختصاص یافت. در این نشست که یکشنبه شب برگزار شد استادان حوزه جنگل، با بررسی عملکرد سیاست گزاران در هیرکانی، تاکید کردند که این نوار باریک جنگلی چند میلیون ساله که در دنیا نظیر ندارد در صورت ادامه سیاست های نادرست منقرض خواهد شد و این انقراض، برابر با وقوع یک فاجعه در کشور خواهد بود. در ادامه این شب، از خبرنگارانی که طی سال ها برای هیرکانی قلم زدند؛ از دست اندازی ها و تغییر کاربری ها نوشتند و افکار عمومی را نسبت به آن هشیار کردند تجلیل و قدردانی شد.
-
علی بناگر دبیر وعضو هیات مدیره اتحادیه انجمن های علمی منابع طبیعی ومحیط زیست ایران:
سنت منسوخ چوب کِشی را به جنگل های هیرکانی برنگردانید/ تبصره های ماده 36 وجه الزام آور ندارد و اختیاری است
بحث های پیرامونی ماجرای خیز ناگهانی مافیای چوب برای برداشت از هیرکانی با نام "شکسته-افتاده" همچنان به قوت خود باقی است. از آنجا که هیرکانی حیات نیمی از ایران را تامین می کند و جنگل های شمال خانه دوم اغلب ایرانی ها حساب می شود این حساسیت منطقی است. براین اساس به سراغ علی بناگر دبیر وعضو هیات مدیره "اتحادیه انجمن های علمی منابع طبیعی ومحیط زیست ایران" رفتیم و با او به گفت وگو نشستیم. بناگر در این گپ وگفت به تحلیل ماجرا پرداخت و در یک کلام گفت که :« علاوه بر آنکه روح ماده 36 به خصوص تبصره دوم آن، دچار تزلزل و محل تردید است، تبصره ها هیچ گونه وجه الزام آوری ندارد و صرفا تخییری ( اختیار رییس هست و نه تکلیفش ) است و اینکه در تبصره صرفا عنوان شده سازمان منابع طبیعی به هیچ وجه امکان واگذاری و تفویض اختیار وجود ندارد و از همه مهم تر اینکه تبصره و استثنا بایستی در سایه ماده و اصل تفسیر گردد اصل ماده 36 جدای از بهره برداری چوب، هرگونه برداشت چوب از جنگل را ممنوع اعلام کرده است.» متن کامل این گفت وگو در ادامه منتشر شده است.
-
اراده رییس سازمان منابع طبیعی بر ادامه ممنوعیت برداشت چوب
مرادی: بر اساس قانون، برداشت چوب از جنگل ممنوع است و اگر و اما ندارد !
در روزهای گذشته یک توییت از مدیرکل دفتر آموزش، ترویج و مشارکتهای مردمی "سازمان منابع طبیعی وآبخیزداری کشور" در فضای مجازی منتشر شد که بر غیرقانونی بودن برداشت و خروج درختان شکسته-افتاده و خطرساز از جنگل های هیرکانی تاکید می کرد. این توییت به نوعی، نقد "تبصره 1 ماده 36 قانون برنامه هفتم توسعه بود که مدتی است خبرساز شده است. درباره این توییت با بوسف مرادی گفت وگو کرده ایم.
-
یک کارشناس: در دولت چهاردهم مرا به سازمان راه ندادند
تمرد از اجرای حکم دیوان عدالت اداری پس از ۵۵ روز از ابلاغ در محیط زیست زنجان
با وجود گذشت 55 روز از ابلاغ حکم برائت برای یک کارشناس در اداره کل حفاظت محیط زیست استان زنجان، او هنوز به کار خود بازنگشته و بلاتکلیف است؛ این در حالی است که بر اساس آیین نامه های قانونی و نیز بخشنامه ای که شینا انصاری معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست اخیرا آنرا به تمامی دفاتر سازمان و استان ها درباره تخلفات اداری ابلاغ کرده، باید پس از گذشت نهایتا 30 روز از ابلاغ حکم برائت، بازگشت به کار صورت می گرفت.
-
آیا دولت چهاردهم بدنامی برداشت دوباره از جنگل را به نام خود ثبت می کند؟!
به بهانه شکسته-افتاده برای جنگل های هیرکانی کیسه دوخته اند
پرده ها آرام آرام کنار می رود و ابهام های "مدیریت جنگل های هیرکانی" یکی یکی برطرف می شود. حالا مشخص می شود چرا طی تمام این سال ها جنگل را به حال خود رها کردند؛ رها کردند تا اثبات کنند که "قانون تنفس" کارآیی لازم را نداشته است و نتیجه بگیرند که شرایط جنگل، پیش از تنفس بهتر بود و بعد استارت بزنند برای "بهره برداری دوباره از چوب هیرکانی"؛ اما قبلش باید ماده قانونی اش را مهیا می کردند. اینگونه بود که ابر و باد و مه و خورشید و فلک دست به کار شدند تا « تبصره 1 ماده 36 برنامه هفتم توسعه » در برنامه گنجانده شد و تمام تلاش بخشی از دانشگاهیان و فعالان محیط زیست و منابع طبیعی هم نتوانست کاری از پیش ببرد. تبصره ای خلاف ماده اصلی که راه ورود مجدد مافیای چوب به جنگل است و استارت دوباره ناوبدی و غارت هیرکانی. کاری که با امضای حسن وحید پای نامه اجرای این تبصره، می رود تا هیرکانی را دوباره به ورطه فلاکت بکشاند. اما پرسش این است که آیا مردم و افکار عمومی به این کار اجازه خواهند داد ؟!
-
بررسی حقوقی یک ادعا در سازمان منابع طبیعی
در ماجرای الیمالات،شکایت از آب منطقه ای نمی شود یا نمی خواهند؟!
در هفته های اخیر موضوع تخلف های جنگل الیمالات دوباره خبرساز شده است؛ تا آنجا که سرپرست منابعطبیعی مازندران-ساری در پاسخ به رسانه ها گفته که « بر اساس ضوابط و آیین نامه ها ما نمی توانیم از آب منطقه ای شکایت کنیم ». یک کارشناس ارشد ارزیابی وآمایش سرزمین در پاسخ به این ادعا، در یادداشتی برای "سلامت نیوز" مفاد قانونی مربوط به آنرا تحلیل کرد و نتیجه گرفته که "نگویند نمیتوانند؛ چرا که قانوناً میتوانند. اینکه نمیخواهند، سخن دیگری است!"
-
سرنوشت جنگل ناهارخوران در دست سازمان محیط زیست دولت چهاردهم
بر اساس طرح "آمایش سرزمین"، توسعه تله کابین در جنگل ناهارخوران، مغایر ارزیابی توان انجام شده است
پس از گذشت نزدیک به 3 سال از انجام مطالعه ارزیابی محیط زیستی "پروژه تله کابین ناهارخوران گرگان" و مخالفت صریح معاونت محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست با این جانمایی، و در حالی که جمعیت زیادی از اعضای هیات علمی دانشگاه های محیط زیست کشور و استان گلستان و همچنین انجمن های علمی و دانشگاهی با جانمایی این طرح در جنگل ناهارخوران مخالفت کرده اند، حالا گفته می شود بر اساس "طرح آمایش سرزمین" استان گلستان، توسعه تله کابین در این کاربری، مغایر ارزیابی توان انجام شده آن است و به کلی باید از آن پرهیز کرد.
-
روستای تنگراه و شهر گالیکش در خطر سیلاب
تخریب پوزه های سنگی در پارک ملی گلستان بدون مجوز محیط زیست/ 4 بانده کردن خط تونل گلستان تا روستای "چشمه خوان" خلاف مصوبه دو دولت
عملیات برداشتن پوزه های سنگی پارک ملی گلستان که موانع طبیعی سیل هستند، توسط راهداری خراسان شمالی و بدون مجوز اداره کل حفاظت محیط زیست گلستان آغاز شد. دستور این عملیات از سوی دادستان گرمه صادر و ابلاغ شده است. این در شرایطی رخ داد که اداره کل حفاظت محیط زیست گلستان بارها مخالفت خود را با این عملیات اعلام کرده و نسبت به تشدید سرعت و خسارت های سیلاب های منطقه فوق برای پایین دست و روستای تنگراه و شهر گالیکش هشدار داده و آنرا منوط بر مثبت بودن نتایج مطالعات اعلام کرده است. همچنین "مدیریت بحران استان گلستان" نیز شرط اجرای این عملیات را موافقت محیط زیست گلستان اعلام کرده است.»
-
3 میلیون هکتار اراضی ملی تصرف شده در خطر تصاحب اشخاص ذی نفوذ
مُهر قانون بر زمین خواری توسط سازمان امور اراضی/ روزه سکوت"سازمان منابع طبیعی کشور"به نفع متصرفان قانون شکن
رضا افلاطونی رئیس "سازمان اموراراضی کشور" با امضای یک نامه خطاب به معاون حقوقی و امور مجلس ریاست جمهوری، نسبت به اراضی تصرف شده در بازه زمانی مشخص درخواست اعلام وضعیت و تایید مالکیت کرد. به نظر می رسد "سازمان امور اراضی" آگاهانه یا غیر ارادی، به حوزه وظایف "سازمان منابع طبیعی" ورود کرده است؛ دخالتی که باعث بروز پدیده "زمین خواری نوین" با مهر قانون خواهد شد. این دخالت ظاهرا موجب رنجش سازمان منابع طبیعی هم نشده است؛ سازمانی که هر روز دغدغه اش نسبت به حفاظت از منابع ملی کمرنگ تر می شود. حال باید پرسید مگر قانون گذار، سازمان امور اراضی را مامور اجرای موارد مذکور قرار داده که اینگونه استعلام جهت دار گرفته است؟ آیا سازمان منابع طبیعی مسئول و کارمند و کارشناس و متخصص ندارد که یک سازمان دیگر به جای او اقدام به تعیین تکلیف اراضی ملی تصرف شده کرده است؟ و پرسش دیگر اینکه چرا اینروزها با برملا شدن ماجراهای پرمناقشه در حوزه اراضی ملی و جنگل، صدایی از "سازمان منابع طبیعی وآبخیزداری درنمی آید؟!
-
صدای "کارزار نه به فرمان قتل جنگل های هیرکانی" از سوی مسوولان شنیده شد
تاکید سخنگوی دولت بر تغییر رویکرد برای حفاظت از هیرکانی در دولت جدید
سلامت نیوز : سخنگوی دولت در نشست خبری دیروز با تاکید بر اهمیت نقش مردم در حل مشکلات، درباره ماجرای مجوز شکسته وافتاده ها در پاسخ به پرسش نماینده پلتفرم کارزار گفت:« آن چیزی که مورد تاکید دولت است این است که انشاالله با تغییر رویکردی که وزارتخانه متبوع دارد ما شاهد بهبود وضعیت جنگل های هیرکانی خواهیم بود. وزارت جهادکشاورزی موظف است از جنگل ها مراقبت کند و مردم نیز باید در این راه به دولت کمک کنند.»
-
اقدامات لازم بازدارنده بازگشت کابوس بهره برداری چوب جنگلی را انجام دهید
نامه بیش 114 استاد دانشگاه و کارشناس محیط زیست به رییس جمهور در مخالفت با برداشت شکسته وافتاده ها از هیرکانی به رییس جمهور
جمعی از استادان دانشگاه، کارشناسان و کنشگران سازمان های مردم نهاد در حوزه محیط زیست و منابع طبیعی با امضا یک نامه خطاب به دکتر مسعود پزشکیان رییس جمهوری اسلامی ایران از او خواستند همان طور که در شعارهای انتخاباتی وعده داد در راستای جلوگیری از بازگشت کابوس مجدد بهرهبرداری از جنگلهای شمال ایران که جز خسران و ضرر سودی به حال جنگلها ندارد، اقدامات لازم برای مطالعات تکمیلی و نظرسنجی از استادان مرتبط دانشگاهی و اتخاذ راههای اصولی مدیریت منابع طبیعی را انجام دهد.
-
آشفتگی ساختاری در نظام آموزش عالی کشور در حوزه منابع طبیعی
اعتراف شرکت بهره بردار: برداشت چوب نه عقلانی نه قانونی !
سلامت نیوز: حنیف رضا گلزار کارشناس ارشد خاک وآب در یادداشتی برای سلامت نیوز نوشت: جامعه مدنی ایران و به ویژه کنشکران مدنی در حوزه محیط زیست و منابع طبیعی کشور باید به روشنگری ها و تلاش های یک دهه گذشته خود ببالند. دستاورد روشن آن تلاش ها این بود که امروز شرکتی که ماهیت وجودی و رمز بقایش به بهره برداری چوبی از جنگل های شمال وابسته است، به چنین درک روشنی از کارکرد اکوسیستم جنگل و درختان شکسته و افتاده رسیده که این برداشت را نه عقلانی و نه قانونی نمی داند! از سوی دیگر شاهد آن هستیم که هنوز عده ای در "دانشکده های منابع طبیعی کشور" بر طبل بهره برداری چوبی آن هم بدون هیچ طرح و برنامه ای می دمند و گروهی دیگر از متخصصین حوزه جنگلداری همه تلاش خود را به کار بسته اند تا این دست درازی به هیرکانی را قانونی جلوه دهند! این دوگانگی در نگاه به گزاره مدیریت جنگل، بیانی از آشفتگی ساختاری در نظام آموزش عالی کشور در حوزه منابع طبیعی است.
-
بیانیه مشترک اتحادیه انجمن های علمی دانشجویی محیط زیست ایران و شبکه ملی محیط زیست سازمان های مردم نهاد جوانان کشور خطاب به رییس جمهور
اعتراض دانشجویان و کنشگران جوان محیط زیست به تصمیمات غیر اصولی جنگل های هیرکانی
سلامت نیوز: در اعتراض به صدور مجوز برای برداشت درختان شکسته وافتاده از جنگل های هیرکانی از سوی حسن وحید سرپرست "سازمان منابع طبیعی وابخیزداری کشور"، اتحادیه انجمن های علمی دانشجویی محیط زیست ایران UIESA و شبکه ملی محیط زیست سازمان های مردم نهاد جوانان کشور خطاب به رییس جمهوری اسلامی ایران، بیانیه ای مشترک صادر کردند.
-
قدم نخست پیروزی کارزار نه به فرمان قتل جنگل های هیرکانی؛ مطالبه گری ادامه دارد
شرکت چوب وکاغذ مازندران : منظور طلب مالی بود نه برداشت چوب جنگلی !
سلامت نیوز: به دنبال واکنش افکار عمومی و استقبال کم نظیر هم وطنان از "کارزار نه به فرمان قتل جنگل های هیرکانی" و مخالفت با مجوز صادر شده از سوی سرپرست "سازمان منابع طبیعی وآبخیزداری کشور" برای برداشت درختان شکسته وافتاده از جنگل های هیرکانی، مدیرعامل یکی از شرکت های چوب وکاغذ، گفت که از ابتدا قرار نبوده برداشت چوب در هیرکانی صورت بگیرد.
-
علی بناگر دبیر اتحادیه انجمن های علمی منابع طبیعی و محیط زیست ایران در گفت وگو با سلامت نیوز :
شرکت های بهره بردار و مافیای چوب برای جنگل ها تصمیم می گیرند
در روزهای اخیر نامه موافقت سرپرست "سازمان منابع طبیعی وآبخیزداری کشور" با برداشت درختان شکسته وافتاده از هیرکانی همه را شگفت زده کرد. آنهم هنگامی که مدیرعامل یکی از ..... آنرا توییت کرد و با بیانی طلبکارانه از میزان طلب چوبی از سازمان منابع طبیعی خبر داد. هر چند این نوشته چند ساعت بعد و با واکنش کنشگران، اصلاح شد اما واقعیت تلخی که 60 سال جنگل های هیرکانی ایران را بلعید و آمار آنرا به نصف رساند همچنان پابرجاست و حالا می رود تا دوباره با نام های جدید و تبصره های قانونی پا بگیرد.
-
تعلل وزیرجهاد کشاورزی در انتخاب رییس سازمان و اتخاذ تصمیم ها در پشت درهای بسته
"طلب" 303 هزار مترمکعبی و موجودی 30 هزار مترمکعبی!
سلامت نیوز: به دنبال صدور مجوز برای برداشت دوباره از هیرکانی با عنوان "استفاده از درختان شکسته و افتاده" از سوی سرپرست "سازمان منابع طبیعی وآبخیزداری کشور" بسیاری از کارشناسان با اعتراض به این موضوع، اظهارنظرهای متعددی را درباره خسارت های این مجوز ابراز کردند. حنیف رضا گلزار کارشناس ارشد خاک وآب با تاکید بر اینکه پیامدهای شکستن قانون تنفس جنگل های هیرکانی بر عهده شخص وزیر جهادکشاورزی است نقطه نظرات خود را در قالب یک یادداشت اختصاصی در اختیار "سلامت نیوز" گذاشته است.
-
در واکنش به موافقت با برداشت درختان شکسته وافتاده و خشک از جنگل های شمال کشور
امضا کنید / کارزار نه به فرمان قتل جنگل های هیرکانی
به دنبال موافقت سرپرست سازمان منابع طبیعی وآبخیزداری کشور با برداشت درختان خشک و شکسته-افتاده از جنگل های هیرکانی، کارزاری از سوی جمعی از شهروندان، علاقمندان طبیعت دوست و کنشگران منابع طبیعی ومحیط زیست در مخالفت با این تصمیم راه اندازی شد.
-
قدرت گرفتن مافیای چوب در دولتی که وعده حفظ محیط زیست را داد
صدور فرمان قتلِ جنگل های هیرکانی
سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با امضای یک نامه تکان دهنده و خلاف قانون، دستور برداشت درختان شکسته-افتاده از هیرکانی را صادر کرد. این اتفاق در حالی افتاده که "حفظ محیط زیست سالم و جنگل ها" از شعارهای مهم انتخاباتی رییس جمهور پزشکیان بود و هنوز مهم ترین و پرهزینه ترین طرح دولت پیشین و کنونی در این سازمان، "طرح کاشت یک میلیون درخت" است.
-
چرا نباید سازمان حفاظت محیط زیست را تبدیل به وزارتخانه کرد؟
برداشت آزاد از واکنش تند چند نماینده مجلس نسبت به توقف طرح گردشگری آشوراده
حنیف رضا گلزار کنشگر محیط زیست و کارشناس ارشد خاک وآب در یک یادداشت اختصاصی درباره جار و جنجال های اخیر در موضوع "طرح طبیعت گردی آشوراده" برای ما نوشت: « آقای نماینده! شما حق ندارید، بله! حق ندارید و حق ندارید یک ساختار را برای عمل به شرح وظایف قانونی اش اینگونه مواخذه کنید! چرا برای اختلاس ها، افزایش افسارگسیخته قیمت سکه و طلا و ارز و کیفیت شرم آور و قیمت های رعب آور خودروهای تولید داخلی و از اینها مهم تر، خشکسالی و ریزگرد و نابودی کشاورزی در استان سرسبز گلستان، اینگونه رگ گردن باد نمی کنید؟»
-
همراه با مقامات استان، به نتیجه منسجم و راه حل درست برای بهره برداری پایدار از منطقه خواهیم رسید
توقف طرح آشوراده "تا اطلاع ثانوی"
به دنبال ارسال نامه ای از سوی معاون محیط طبیعی سازان حفاظت محیط زیست کشور درباره توقف "طرح طبیعت گردی آشوراده" و واکنش عجیب و پرسش برانگیز استاندار و برخی مدیران گلستان، معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست در گفت و گو با سلامت نیوز در اینباره گفت:« همان طور که در نامه تاکید کرده ام این طرح تا اطلاع ثانوی متوقف است تا بتوانیم همراه با مقامات استان، به نتیجه منسجم و راه حل درستی که متضمن بهره برداری پایدار از منطقه باشد و اصولی را که در مصوبه آشوراده بر آنها تاکید شده است رعایت شود، برسیم.»
-
یادداشتی از رحیم ملک نیا عضو هیات علمی دانشگاه لرستان
انتخاب رییس سازمان منابع طبیعی؛ برنامه محور یا سیاست بنیان؟
در روزهایی به سر می بریم که انتخاب رییس "سازمان منابع طبیعی وآبخیزداری کشور" یک دغدغه مهم نزد استادان، کنشگران و صاحب نظران این حوزه است. حتی بدنه کارشناسی سازمان منابع طبیعی نیز نگران این است که چه شخصی از چه طیف و با کدام برنامه و رویکرد، به عنوان رییس این سازمان که متولی اراضی ملی کشور است انتخاب خواهد شد و چه بر سر اندک باقی مانده جنگل ها، مراتع ، دشت ها و بیشه ها و دیگر منابع طبیعی و ثروت های ملی این سرزمین خواهد آمد. سرزمینی که بخش های اعظمی از آن در اثر زمین خواری، دریاخواری، ساحل خواری، جنگل خواری، کوه خواری و در یک کلام "همه چیز خواری" در حال خصوصی سازی با رانت و لابی است. رحیم ملکنیا دکتری علوم جنگل و عضو هیات علمی دانشگاه لرستان درباره اهمیت این انتخاب در یک یادداشت اختصاصی برای ما خطاب به وزیر جهادکشاورزی نوشته است:« انتخاب رییس سازمان منابع طبیعی را به رانت و لابیگری واگذار نکند؛ پیکر نیمه جان طبیعت کشور طاقت تداوم مدیریت بی برنامه و توام با سیاسی بازی را ندارد.»
-
کنشگران بی تفاوت در انتخاب رییس در گفت وگو با کیومرث سفیدی بوم شناس و دکترای اکولوژی جنگل
انتخاب رئیس سازمان منابع طبیعی پشت درهای بسته/ عرصه منابع طبیعی محل سهم خواهی گروه های سیاسی نیست
کنشگران دلواپس رییس سازمان حفاظت محیط زیست که ماه ها برای این انتخاب وقت گذاردند و تلاش کردند و حالا برای انتخاب رییس منابع طبیعی، بی تفاوت و منفعل گوشه ای نشسته اند و منتظرند تا رییس "سازمان منابع طبیعی کشور" از سوی وزیر جهادکشاورزی انتخاب شود. موضوعی که این روزها باعث شگفتی بسیاری از استادان و کنشگران حوزه منابع طبیعی شده است و می رود تا فردی را از خروجی لابی های قوی سیاسیون و نمایندگان سهم خواه از منابع طبیعی و ملی، برای ریاست این سازمان حیاتی که نبض زندگی و پایداری سیاسی ملت-دولت را در دست دارد برگزیند که منافع عده ای را با منابع طبیعی تاخت بزند. کیومرث سفیدی، بوم شناس، دکترای اکولوژی جنگل و جنگل شناسی و استادتمام دانشگاه محقق اردبیلی است. سفیدی نویسنده کتاب "جنگل شناسی همگام با طبیعت" با ارائه راهکارهای عملی و اکولوژیک برای مدیریت جنگل های هیرکانی است که بارها به عنوان استاد مدعو در دانشگاه مونیخ درس جنگل شناسی داده است. او علاوه بر این ها عضو کمیته های علمی و مشورتی سازمان منابع طبیعی بوده و تجربه های بسیاری در این باره با سازمان فوق دارد. درباره شیوه انتخاب رییس "سازمان منابع طبیعی وآبخیزداری کشور" و پیامدهای حاصل از آن برای امروز و آینده ایران، با او به گفت وگو نشستیم.
-
ضابطان قضایی همچنان در ناامنی کار می کنند
شلیک به چشم محیط بان موته اصفهان/ وضعیت چشم، وخیم است
سلامت نیوز: علی جمشیدیان محیط بان "پارک ملی و پناهگاه حیات وحش موته" اصفهان پس از شلیک مستقیم گلوله شکارچی متخلف به خودروی سازمانی، از ناحیه چشم به شدت زخمی شده و آسیب دیدگی آن وخیم گزارش شده است.
-
گونه گیاهی "نفت بو" و رقابت و حذف گونه های بومی ایران
هجوم گونه های مهاجم، انقراض خاموش و بیوتروریسم در هیرکانی
سلامت نیوز: جنگلهای هیرکانی در حوزه اکولوژی یک "پناهگاه زیستی" مهم بهشمار میروند و به نوعی پناهگاهی برای حفظ گونههای گیاهی هستند. با توجه به اهمیت هیرکانی توجه به حضور گونه های مهاجم در این منطقه ضروری است. تعداد گونه های مهاجم متناسب با توان تهاجم در منطقه هیرکانی نیست و به دلیل شرایط محیطی مساعد برای رشد آنها، قدرت هجوم، بیشتر است. همچنین هجوم این گونه ها به دلیل نبود سیستم نظارتی مناسب رو به افزایش است. یادداشت رامتین هوشنگی کارشناس محیط زیست و عضو خانه محیط زیست رامسر در اینباره توضیحات مفید و قابل توجهی دارد.
-
وقتی چرخه مدیریت وارونه می چرخد
معادن قتلگاه طبیعت و تولید ثروت برای خواص
همزمان با رخداد تلخ معدن طبس، مسعود امیرزاده کنشگر محیط زیست در یادداشتی ماجرای تلخ معادن در ایران را بررسی کرده است. او بر این باور است که چرخه مدیریت و حکمرانی در کشور آن قدر وارونه می چرخد که زیستگاه ها و پهنه های تولید حیات کشور را تبدیل به قتلگاه طبیعت و تولید ثروت برای خواص کرده است و این وجه مهمی از فاجعه است.
-
تشکیل شورای علمی، احیای سند بومسازگان زاگرس و ارتقا مشارکت مدنی، سه بند از برنامه 10 گانه کاندیدای ریاست سازمان منابع طبیعی
تشکیل شورای علمی برای سیاست های کلان سازمان/ رئیس سازمان باید برنامۀ مدیریتی داشته باشد، نه برنامه های میدانی
انتخاب رییس "سازمان منابع طبیعی وآبخیزداری" به اندازه رییس "سازمان حفاظت محیط زیست" مهم است؛ اما از این منظر که از نه از سوی "کمیته های راهبری" که به وسیله یک شخص، یعنی "وزیر جهادکشاورزی" انتخاب می شود حساس تر و نگران کننده تر نیز هست. اخباری هم که از کاندیداهای این پُست می رسد موضوع را نگران کننده تر می کند. اغلب نامزدها کسانی هستند که قبلا سمت های مهمی در این سازمان داشته اند و شرایط بحرانی جنگل ها و منابع طبیعی امروز ما محصول عملکرد آنهاست. به دلیل همین اهمیت بر آن شدیم که با نامزدهای مستقل که تمایل به ارائه برنامه ها و دیدگاه های خود دارند گفت وگو کنیم. این مصاحبه ها به معنای تایید یا تکذیب دیدگاه های مصاحبه شونده نبوده و صرفا با هدف شفاف سازی انجام می شود. دکتر مجید لطفعلیان دکترای جنگلداری و عضو هیات علمی دانشگاه مازندران و استاد تمام دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری است. او تحصیلات کارشناسی را در رشته جنگلداری دانشگاه تهران، کارشناسی ارشد در دانشگاه تربیت مدرس و دکترای خود را نیز در دانشگاه تهران گذرانده است. علاوه بر اینها لطفعلیان عضو انجمن جنگلبانی ایران و همکار اتحادیه بینالمللی سازمانهای تحقیقات جنگل (IUFRO)است؛ او همچنین عضو کمیتهها و شرکت در جلسات مختلف سازمان منابعطبیعی در سه دهه گذشته بوده و انجام دهها طرح تحقیقاتی و پایاننامههای دانشجویی در راستای شناخت و حل مشکلات فنی و مدیریتی جنگلها و شرکت و ارائه مقاله در کنفرانسهای بینالمللی بخشی از رزومه اوست.
-
درخواست یک کنشگر محیط زیست از سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان دامپزشکی
برای حفظ جان بازدیدکنندگان، باغ وحش ارم را مدتی تعطیل کنید/ وضعیت نامساعد روانی حیوانات در ارم
سلامت نیوز: به دنبال شکسته شدن شیشه ایمنی قفس شیر نر باغ وحش ارم، مدیر این باغ وحش در صدد توجیه ماجرا برآمد و گفت که « شیر نر برای محافظت از شیر ماده شیشه را شکسته و این، نشان دهنده سلامت و قدرت حیوان است. حالا علی کشمیری فعال محیط زیست و از طرفداران حقوق حیوانات در واکنش به این اظهارنظر یادداشتی نوشته که در ادامه می خوانید.
-
معاون حقوق عامه و پیشگیری ازوقوع جرم دادستان کل کشور در دومین همایش پارک های ملی:
حفظ مناطق چهارگانه وظیفه همه دادستان های کشور است/ ایجاد شعب تخصصی برای محیط زیست در دادسراها
سلامت نیوز: دکتر غلامعباس ترکی معاون حقوق عامه و پیشگیری ازوقوع جرم دادستان کل کشور در دومین همایش ملی پارک های ملی و مناطق تحت حفاظت با عنوان کردن مباحث مهم و کلیدی در حوزه حفاظت مناطق چهارگانه و موانع و ضرورت های آن گفت: چیزی که ما امروز با آن مواجه هستیم؛ کمبود آب، فرونشست زمین و بسیاری از چالش هایی که تغییرات اقلیمی. اینها همه آثار عملکرد انسان اشت. اگر کسی درختی را قطع کند مانند این است که مرتکب قتل شده و این، مصداق فساد است. حفظ مناطق چهارگانه مورد حمایت دستگاه قضایی است و همه دادستان های کشور این وظیفه را انجام دهند. ایجاد شعب تخصصی برای محیط زیست در دادسراها انجام شده است و حمایت از اقتصاد سبز، در درجه نخست متوجه استان داری ها و دولت است.
-
تاکید بر شفافیت و "سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری" و حفاظت مشارکتی در حکم شینا انصاری
حمید ظهرابی سرپرست محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست شد
دکتر حمید ظهرابی به عنوان سرپرست معاونت محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست انتخاب شد. شفافیت، پیشگیری از تعارض منافع و فساد، "سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری" در حوزه محیط زیست و حفاظت مشارکتی از جمله موضع هایی است که در حکم رییس سازمان محیط زیست بر آن تاکید شده است.
-
ضرورت ورود مراجع نظارتی برای جلوگیری از تضییع اراضی ملی و پاسداری از بیتالمال
ایرادهای قانونی اقدامات شرکت های "آب و برق منطقه ای" در الیمالات در گفت وگو با یک حقوق دان/ صاحب حریم نمی تواند از حدود اذن مالک یا قانون تجاوز کند
سلامت نیوز : در ساعات اداری دو روز پیش، سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به سرپرست اداره کل منابع طبیعی مازندران _ ساری در خصوص عرصه جنگلی الیمالات دستور کتبی مبنی بر فسخ قرارداد با آب منطقه ای به دلیل تخلفات مکرر شرکت سرمایه گذار طرح گردشگری ابلاغ کرده و مقرر نموده مراتب اعمال فسخ را با جدیت پیگیری کند. یک حقوق دان در گفت وگو با "سلامت نیوز" گفت که اساسا اقدامات حقوقی "شرکت برق منطقه ای" و "شرکت آب منطقه ای" مازندران در منطقه جنگلی الیمالات ایرادهای قانونی دارد.