الهه موسوی تعداد خبر 319
-
چرا نباید سازمان حفاظت محیط زیست را تبدیل به وزارتخانه کرد؟
برداشت آزاد از واکنش تند چند نماینده مجلس نسبت به توقف طرح گردشگری آشوراده
حنیف رضا گلزار کنشگر محیط زیست و کارشناس ارشد خاک وآب در یک یادداشت اختصاصی درباره جار و جنجال های اخیر در موضوع "طرح طبیعت گردی آشوراده" برای ما نوشت: « آقای نماینده! شما حق ندارید، بله! حق ندارید و حق ندارید یک ساختار را برای عمل به شرح وظایف قانونی اش اینگونه مواخذه کنید! چرا برای اختلاس ها، افزایش افسارگسیخته قیمت سکه و طلا و ارز و کیفیت شرم آور و قیمت های رعب آور خودروهای تولید داخلی و از اینها مهم تر، خشکسالی و ریزگرد و نابودی کشاورزی در استان سرسبز گلستان، اینگونه رگ گردن باد نمی کنید؟»
-
همراه با مقامات استان، به نتیجه منسجم و راه حل درست برای بهره برداری پایدار از منطقه خواهیم رسید
توقف طرح آشوراده "تا اطلاع ثانوی"
به دنبال ارسال نامه ای از سوی معاون محیط طبیعی سازان حفاظت محیط زیست کشور درباره توقف "طرح طبیعت گردی آشوراده" و واکنش عجیب و پرسش برانگیز استاندار و برخی مدیران گلستان، معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست در گفت و گو با سلامت نیوز در اینباره گفت:« همان طور که در نامه تاکید کرده ام این طرح تا اطلاع ثانوی متوقف است تا بتوانیم همراه با مقامات استان، به نتیجه منسجم و راه حل درستی که متضمن بهره برداری پایدار از منطقه باشد و اصولی را که در مصوبه آشوراده بر آنها تاکید شده است رعایت شود، برسیم.»
-
یادداشتی از رحیم ملک نیا عضو هیات علمی دانشگاه لرستان
انتخاب رییس سازمان منابع طبیعی؛ برنامه محور یا سیاست بنیان؟
در روزهایی به سر می بریم که انتخاب رییس "سازمان منابع طبیعی وآبخیزداری کشور" یک دغدغه مهم نزد استادان، کنشگران و صاحب نظران این حوزه است. حتی بدنه کارشناسی سازمان منابع طبیعی نیز نگران این است که چه شخصی از چه طیف و با کدام برنامه و رویکرد، به عنوان رییس این سازمان که متولی اراضی ملی کشور است انتخاب خواهد شد و چه بر سر اندک باقی مانده جنگل ها، مراتع ، دشت ها و بیشه ها و دیگر منابع طبیعی و ثروت های ملی این سرزمین خواهد آمد. سرزمینی که بخش های اعظمی از آن در اثر زمین خواری، دریاخواری، ساحل خواری، جنگل خواری، کوه خواری و در یک کلام "همه چیز خواری" در حال خصوصی سازی با رانت و لابی است. رحیم ملکنیا دکتری علوم جنگل و عضو هیات علمی دانشگاه لرستان درباره اهمیت این انتخاب در یک یادداشت اختصاصی برای ما خطاب به وزیر جهادکشاورزی نوشته است:« انتخاب رییس سازمان منابع طبیعی را به رانت و لابیگری واگذار نکند؛ پیکر نیمه جان طبیعت کشور طاقت تداوم مدیریت بی برنامه و توام با سیاسی بازی را ندارد.»
-
کنشگران بی تفاوت در انتخاب رییس در گفت وگو با کیومرث سفیدی بوم شناس و دکترای اکولوژی جنگل
انتخاب رئیس سازمان منابع طبیعی پشت درهای بسته/ عرصه منابع طبیعی محل سهم خواهی گروه های سیاسی نیست
کنشگران دلواپس رییس سازمان حفاظت محیط زیست که ماه ها برای این انتخاب وقت گذاردند و تلاش کردند و حالا برای انتخاب رییس منابع طبیعی، بی تفاوت و منفعل گوشه ای نشسته اند و منتظرند تا رییس "سازمان منابع طبیعی کشور" از سوی وزیر جهادکشاورزی انتخاب شود. موضوعی که این روزها باعث شگفتی بسیاری از استادان و کنشگران حوزه منابع طبیعی شده است و می رود تا فردی را از خروجی لابی های قوی سیاسیون و نمایندگان سهم خواه از منابع طبیعی و ملی، برای ریاست این سازمان حیاتی که نبض زندگی و پایداری سیاسی ملت-دولت را در دست دارد برگزیند که منافع عده ای را با منابع طبیعی تاخت بزند. کیومرث سفیدی، بوم شناس، دکترای اکولوژی جنگل و جنگل شناسی و استادتمام دانشگاه محقق اردبیلی است. سفیدی نویسنده کتاب "جنگل شناسی همگام با طبیعت" با ارائه راهکارهای عملی و اکولوژیک برای مدیریت جنگل های هیرکانی است که بارها به عنوان استاد مدعو در دانشگاه مونیخ درس جنگل شناسی داده است. او علاوه بر این ها عضو کمیته های علمی و مشورتی سازمان منابع طبیعی بوده و تجربه های بسیاری در این باره با سازمان فوق دارد. درباره شیوه انتخاب رییس "سازمان منابع طبیعی وآبخیزداری کشور" و پیامدهای حاصل از آن برای امروز و آینده ایران، با او به گفت وگو نشستیم.
-
ضابطان قضایی همچنان در ناامنی کار می کنند
شلیک به چشم محیط بان موته اصفهان/ وضعیت چشم، وخیم است
سلامت نیوز: علی جمشیدیان محیط بان "پارک ملی و پناهگاه حیات وحش موته" اصفهان پس از شلیک مستقیم گلوله شکارچی متخلف به خودروی سازمانی، از ناحیه چشم به شدت زخمی شده و آسیب دیدگی آن وخیم گزارش شده است.
-
گونه گیاهی "نفت بو" و رقابت و حذف گونه های بومی ایران
هجوم گونه های مهاجم، انقراض خاموش و بیوتروریسم در هیرکانی
سلامت نیوز: جنگلهای هیرکانی در حوزه اکولوژی یک "پناهگاه زیستی" مهم بهشمار میروند و به نوعی پناهگاهی برای حفظ گونههای گیاهی هستند. با توجه به اهمیت هیرکانی توجه به حضور گونه های مهاجم در این منطقه ضروری است. تعداد گونه های مهاجم متناسب با توان تهاجم در منطقه هیرکانی نیست و به دلیل شرایط محیطی مساعد برای رشد آنها، قدرت هجوم، بیشتر است. همچنین هجوم این گونه ها به دلیل نبود سیستم نظارتی مناسب رو به افزایش است. یادداشت رامتین هوشنگی کارشناس محیط زیست و عضو خانه محیط زیست رامسر در اینباره توضیحات مفید و قابل توجهی دارد.
-
وقتی چرخه مدیریت وارونه می چرخد
معادن قتلگاه طبیعت و تولید ثروت برای خواص
همزمان با رخداد تلخ معدن طبس، مسعود امیرزاده کنشگر محیط زیست در یادداشتی ماجرای تلخ معادن در ایران را بررسی کرده است. او بر این باور است که چرخه مدیریت و حکمرانی در کشور آن قدر وارونه می چرخد که زیستگاه ها و پهنه های تولید حیات کشور را تبدیل به قتلگاه طبیعت و تولید ثروت برای خواص کرده است و این وجه مهمی از فاجعه است.
-
تشکیل شورای علمی، احیای سند بومسازگان زاگرس و ارتقا مشارکت مدنی، سه بند از برنامه 10 گانه کاندیدای ریاست سازمان منابع طبیعی
تشکیل شورای علمی برای سیاست های کلان سازمان/ رئیس سازمان باید برنامۀ مدیریتی داشته باشد، نه برنامه های میدانی
انتخاب رییس "سازمان منابع طبیعی وآبخیزداری" به اندازه رییس "سازمان حفاظت محیط زیست" مهم است؛ اما از این منظر که از نه از سوی "کمیته های راهبری" که به وسیله یک شخص، یعنی "وزیر جهادکشاورزی" انتخاب می شود حساس تر و نگران کننده تر نیز هست. اخباری هم که از کاندیداهای این پُست می رسد موضوع را نگران کننده تر می کند. اغلب نامزدها کسانی هستند که قبلا سمت های مهمی در این سازمان داشته اند و شرایط بحرانی جنگل ها و منابع طبیعی امروز ما محصول عملکرد آنهاست. به دلیل همین اهمیت بر آن شدیم که با نامزدهای مستقل که تمایل به ارائه برنامه ها و دیدگاه های خود دارند گفت وگو کنیم. این مصاحبه ها به معنای تایید یا تکذیب دیدگاه های مصاحبه شونده نبوده و صرفا با هدف شفاف سازی انجام می شود. دکتر مجید لطفعلیان دکترای جنگلداری و عضو هیات علمی دانشگاه مازندران و استاد تمام دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری است. او تحصیلات کارشناسی را در رشته جنگلداری دانشگاه تهران، کارشناسی ارشد در دانشگاه تربیت مدرس و دکترای خود را نیز در دانشگاه تهران گذرانده است. علاوه بر اینها لطفعلیان عضو انجمن جنگلبانی ایران و همکار اتحادیه بینالمللی سازمانهای تحقیقات جنگل (IUFRO)است؛ او همچنین عضو کمیتهها و شرکت در جلسات مختلف سازمان منابعطبیعی در سه دهه گذشته بوده و انجام دهها طرح تحقیقاتی و پایاننامههای دانشجویی در راستای شناخت و حل مشکلات فنی و مدیریتی جنگلها و شرکت و ارائه مقاله در کنفرانسهای بینالمللی بخشی از رزومه اوست.
-
درخواست یک کنشگر محیط زیست از سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان دامپزشکی
برای حفظ جان بازدیدکنندگان، باغ وحش ارم را مدتی تعطیل کنید/ وضعیت نامساعد روانی حیوانات در ارم
سلامت نیوز: به دنبال شکسته شدن شیشه ایمنی قفس شیر نر باغ وحش ارم، مدیر این باغ وحش در صدد توجیه ماجرا برآمد و گفت که « شیر نر برای محافظت از شیر ماده شیشه را شکسته و این، نشان دهنده سلامت و قدرت حیوان است. حالا علی کشمیری فعال محیط زیست و از طرفداران حقوق حیوانات در واکنش به این اظهارنظر یادداشتی نوشته که در ادامه می خوانید.
-
معاون حقوق عامه و پیشگیری ازوقوع جرم دادستان کل کشور در دومین همایش پارک های ملی:
حفظ مناطق چهارگانه وظیفه همه دادستان های کشور است/ ایجاد شعب تخصصی برای محیط زیست در دادسراها
سلامت نیوز: دکتر غلامعباس ترکی معاون حقوق عامه و پیشگیری ازوقوع جرم دادستان کل کشور در دومین همایش ملی پارک های ملی و مناطق تحت حفاظت با عنوان کردن مباحث مهم و کلیدی در حوزه حفاظت مناطق چهارگانه و موانع و ضرورت های آن گفت: چیزی که ما امروز با آن مواجه هستیم؛ کمبود آب، فرونشست زمین و بسیاری از چالش هایی که تغییرات اقلیمی. اینها همه آثار عملکرد انسان اشت. اگر کسی درختی را قطع کند مانند این است که مرتکب قتل شده و این، مصداق فساد است. حفظ مناطق چهارگانه مورد حمایت دستگاه قضایی است و همه دادستان های کشور این وظیفه را انجام دهند. ایجاد شعب تخصصی برای محیط زیست در دادسراها انجام شده است و حمایت از اقتصاد سبز، در درجه نخست متوجه استان داری ها و دولت است.
-
تاکید بر شفافیت و "سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری" و حفاظت مشارکتی در حکم شینا انصاری
حمید ظهرابی سرپرست محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست شد
دکتر حمید ظهرابی به عنوان سرپرست معاونت محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست انتخاب شد. شفافیت، پیشگیری از تعارض منافع و فساد، "سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری" در حوزه محیط زیست و حفاظت مشارکتی از جمله موضع هایی است که در حکم رییس سازمان محیط زیست بر آن تاکید شده است.
-
ضرورت ورود مراجع نظارتی برای جلوگیری از تضییع اراضی ملی و پاسداری از بیتالمال
ایرادهای قانونی اقدامات شرکت های "آب و برق منطقه ای" در الیمالات در گفت وگو با یک حقوق دان/ صاحب حریم نمی تواند از حدود اذن مالک یا قانون تجاوز کند
سلامت نیوز : در ساعات اداری دو روز پیش، سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به سرپرست اداره کل منابع طبیعی مازندران _ ساری در خصوص عرصه جنگلی الیمالات دستور کتبی مبنی بر فسخ قرارداد با آب منطقه ای به دلیل تخلفات مکرر شرکت سرمایه گذار طرح گردشگری ابلاغ کرده و مقرر نموده مراتب اعمال فسخ را با جدیت پیگیری کند. یک حقوق دان در گفت وگو با "سلامت نیوز" گفت که اساسا اقدامات حقوقی "شرکت برق منطقه ای" و "شرکت آب منطقه ای" مازندران در منطقه جنگلی الیمالات ایرادهای قانونی دارد.
-
صدور اسناد غیرقانونی بستر وحریم رودخانه ها مقدمه تخریب در الیمالات است
دستور سازمان منابع طبیعی کشور برای لغو قرارداد "طرح گردشگری الیمالات"
سلامت نیوز: مشاور حقوقی و پارلمانی"سازمان منابع طبیعی وآبخیزداری کشور" به "سلامت نیوز گفت که دستور فسخ قرارداد "طرح گردشگری الیمالات" را خطاب به سرپرست اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری مازندران-ساری صادر کرده است. او گفت وقتی عملا تولیت عرصه های ملی به دستگاه های متعدد سپرده شود نتیجه این می شود که یک پیمانکار در عرصه منابع ملی حضور پیدا کرده و اینهمه تخریب بر جای بگذارد.
-
اقدام به موقع دادستان مرکز مازندران نویدبخش برای منابع ملی
منطقه تصرف شده الیمالات نور با دستور دادستان مرکز مازندران پلمب شد
سلامت نیوز: دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان مازندران از پلمپ منطقه تصرف شده الیمالات نور با صدور دستور قضایی خبر داد. این اقدام، نویدبخش روزهای بهتری برای طبیعت مازندران است.
-
ورود به موقع یگان حفاظت منابع طبیعی و توقف عملیات
عملیات تخریب دوباره جنگل الیمالات همزمان با تودیع دادستان مقتدر مرکز مازندران
سلامت نیوز: همزمان با مراسم تودیع و خداحافظی دادستان قانون مدار و مقتدر مرکز مازندران، تخلفات دوباره در جنگل الیمالات آغاز شد. آگاهان بر این باورند آغاز عملیات تخریب جنگل همزمان با رفتن محمد کریمی از مازندران قابل پیش بینی بود. هر چند این قانون شکنی با هوشیاری و اقدام به موقع جنگلبان منطقه متوقف شد؛ اما پرسش این است که آیا قرار است دستگاه قضایی و دادستان جدید مرکز مازندران با این متخلفان مماشات کند یا قانون را پاس بدارد؟!
-
پرسش هایی پیرامون جابه جایی مرد حامی طبیعت و محیط زیست
دادستان مرکز مازندران جابه جا شد/ آیا این تصمیم به پرونده های "پتروشیمی میانکاله" و "طرح گردشگری جنگل الیمالات" ارتباط دارد؟!
سلامت نیوز: محمد کریمی، دادستان مرکز مازندران جابه جا شد. از آنجایی که او مهمترین عملکردهای مثبت و تاثیرگذار را در کارنامه دارد و در برخورد با تخلفات پتروشیمی میانکاله و جنگل الیمالات بسیار فعالانه برای طبیعت ایستادگی کرد حالا برخی این پرسش را مطرح می کنند که آیا این جابه جایی ارتباطی با پرونده های فوق دارد؟ آیا مافیاهای سرمایه سالار باعث جابه جایی محمد کریمی و رفتن او از استان مازندران شده اند؟ استانی که یکی از مهم ترین مراکز اکوسیستمی کشور است که بیشترین سطح تصرف اراضی ملی و تخریب ها در آن جریان دارد و فقدان دادستان های قانون گرا، مافیاستیز و طبیعت دوست می تواند آثار جبران ناپذیری بر جای بگذارد.
-
هنوز از جزئیات ماجرا و علت حادثه اخبار موثقی در دست نیست
مرگ ماهیان پرورشی در یکی از واحدهای رودخانه هراز
سلامت نیوز: مرگ ماهیان قزل آلای رنگین کمان در یکی از واحدهای پرورشی رودخانه هراز چه دلیلی دارد؟ آیا این ماجرا در اثر سهل انگاری یا در وقوع یک حادثه بوده یا پای خصومت شخصی در میان بوده است؟
-
هجوم "گونه های مهاجم" انقراض خاموش و بیوتروریسم
رشد درخت عرعر تهدید جدی برای هیرکانی/ مسوولان سازمان منابع طبیعی در اوج بی عملی
چرا "سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور" و "سازمان حفاظت محیط زیست" در قبال افزایش "گونه های مهاجم" در جنگل ها و پارک های جنگلی کشور احساس مسوولیت ندارد و این گونه ها در بسیاری از نقاط، مخصوصا جنگل های هیرکانی حاشیه شهرها در حال پیشروی هستند؟ این در حالی است که طبق دادههای آماری اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت IUCN بیش از نیمی از کل انقراضهای جانوری اخیر در سرتاسر جهان یا به طور کلی و یا تا حدودی، با تاثیرات گونههای مهاجم در ارتباط بوده است. این پرسشی است که امیدواریم مسوولان این دو سازمان به آن پاسخ داده و اقدام هایی را که در این راه انجام داده اند برای شهروندان برشمارند.
-
از سوی اهالی و دوستداران زاگرس و محیط زیست
تشکیل کارزار "جلوگیری از احداث سد ماندگان در منطقه پادنا"
سلامت نیوز: به دنبال مصوبه "شورایعالی حفاظت محیط زیست" مبنی بر صدور مجوز برای واگذاری بخشی از منطقه حفاظت شده دنا برای ساخت "سد ماندگان" کارزاری از سوی مردم منطقه، کنشگران و فعالان مدنی و محیط زیستی استانی و کشوری در مخالفت با این اقدامات مخرب تشکیل شد.
-
ابزاری برای سلب مالکیت عمومی
انحراف در اجرای «طرح کاداستر اراضی ملی و دولتی» و تبدیل آن به «بزرگترین زمینخواری قرن»!
سلامت نیوز: چندی پیش یادداشتی درباره "کاداستر" به قلم الهام فریدونی کارشناس ارشد ارزیابی وآمایش سرزمین" در قسمت نخست یادداشت «انحراف در اجرای کاداستر اراضی ملی و دولتی»، مصادیقی از زمینخواریهایی که با اجرای این طرح در کشور رخ داده است را بیان کرد که در سلامت نیوز منتشر شد. حالا در ادامه و در این یادداشت، شرح داده شده که چگونه طرحی که هدف اصلی و اولیهاش "مبارزه با زمینخواری" بود و اهداف بزرگ و مهمی را با خود داشت؛ نه تنها به بار ننشست و اهدافش محقق نشد که به ابزاری برای زمینخواری و سلب مالکیت عمومی تبدیل شد. پیش از واکاوی دلایل انحراف در طرح کاداستر، برای روشنتر شدن موضوع نخست اهداف و ضرورتهای این طرحها برشمرده شده است.
-
نخستین پیام رییس سازمان حفاظت محیط زیست دولت چهاردهم
تاکید بر مدیریت سبز و کاهش پسماند در ابراز پیام های تبریک
سلامت نیوز : معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست دولت چهاردهم با صدور پیامی که در آن از اقشار مردم کرد بر مدیریت سبز و کاهش پسماند تاکید کرد.
-
خطاب به رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست
درخواست دو حق رای برای محیط زیست و منابع طبیعی ایران
سلامت نیوز : حنیف رضا گلزار کارشناس ارشد خاک وآب و کنشگر محیط زیست در یک یادداشت اختصاصی برای "سلامت نیوز" درخواست کرد تا دو حق رای برای دو سازمان حافظ طبیعت ایران تثبیت شود. متن این یادداشت را در ادامه بخوانید.
-
ناخدایی برای کشتی درهم شکسته محیط زیست ایران
انتخاب شینا انصاری برای ریاست سازمان محیط زیست به رغم لابیگری سیاسیون
پس از چند ماه رایزنی و لابیگری نیروهای سیاسی برای به کارگماردن گزینه های غیرمتخصص و غیرمحیط زیستی، مسعود پزشکیان، شینا انصاری را به سمت معاون رییس جمهور و رییس سازمان محیط زیست دولت چهاردهم انتخاب کرد. انصاری دارای دکتری مدیریت محیط زیست و از معدود روسای این سازمان است که تحصیلات مرتبط و سوابق اجرایی متعدد داشته و از بدنه این سازمان برای ریاست پردیسان انتخاب شده است. با اینهمه باید گفت نجات کشتی درهم شکسته محیط زیست ایران به "خرد جمعی" نیاز دارد که اگر شینا انصاری در مدیریت خود به ویژه انتخاب معاونت ها مخصوصا "معاونت محیط طبیعی" - که نقطه ضعف خود او نیز هست- به آن توجه نکند کارش برای نجات این کشتی بسیار سخت تر خواهد شد.
-
برای زاگرس نه برنامه دارند نه بودجه و امکانات
جنگلبان جوان برای مقابله با آتش زاگرس جانش را از دست داد
وقتی قرار باشد با دست های خالی به جنگ غول عظیم الجثه ای به نام آتش بروی، آنهم در نقاطی که پر است از کوه و صخره و پرتگاه های دهشتناک و محاصره در آتش، باید جانت را کف دستت بگیری و فدای جنگل هایی کنی که متولیانش هیچ فکری برایش نمی کنند. اینبار جنگلبان جوان برای مقابله با آتش زاگرس، شهید شد.
-
نامه شورای هماهنگی شبکه تشکلهای مردمنهاد محیط زیست و منابع طبیعی کشور خطاب به رییس جمهور منتخب
20 محور اولویتدار برای انتخاب رییس سازمان محیط زیست خطاب به رییس جمهور منتخب
سلامت نیوز : شورای هماهنگی شبکه تشکلهای مردمنهاد محیط زیست و منابع طبیعی کشور با ارسال نامه ای خطاب به رییس جمهور منتخب دکتر مسعود پزشکیان، سند معیارها و مؤلفههای مدیریت سازمانهای متولی محیط زیست و منابع طبیعی کشور را که طی سازوکاری مشارکتی، تدوین و تصویب شده در اختیار او قرار داد. در این نامه تاکید شده شبکه تشکل های مردمنهاد محیط زیست و منابع طبیعی کشور امیدوار است دولت چهاردهم در همه ابعاد اجرایی خود، توسعه مبتنی بر ظرفیتها و محدودیت های زیستبوم را مدنظر قرار داده و با استفاده از تجارب ارزشمند دولتهای گذشته و پرهیز جدی از تکرار خطاهای آنها، هم شأن حاکمیتیِ دیدهبانی، نظارتی و حفاظتی سازمان حفاظت محیط زیست را محترم شمرده و در قالب میثاق درونی دولت رعایت نماید و هم به نگاه و رویکرد مبنایی توسعه پایدار و متوازن کشور متعهد بماند.
-
بیانیه اتحادیه انجمنهای علمی دانشجویی محیط زیست ایران :
شاخصهای پیشنهادی نخبگان برای انتخاب ریاست سازمان محیط زیست/ پایداری سرزمین ایران نیازمند توجه جدی و فراجناحی است
سلامت نیوز: اتحادیه انجمنهای علمی دانشجویی محیطزیست ایران با انتشار یک بیانیه که در اختیار "سلامت نیوز" قرار گرفت، پیشنهادهایی را درباره شاخص ها و معیارهای انتخاب رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور صادر کرد. در این بیانیه تاکید شده که محیط زیست به عنوان یک سرمایه ارزشمند ملی، فراتر از جناحبندیهای سیاسی است و برای پایداری سرزمین ایران، نیازمند توجه جدی و فراجناحی است. بر این اساس انتظار می رود ریاست محترم جمهور منتخب و کمیته مسئول برای پیشنهاد نامزدهای ورود به کابینه دولت جدید، در انتخاب ریاست سازمان حفاظت محیط زیست، به شاخصها و معیارهای کارشناسی ارائه شده در متن بیانیه، توجه و اهتمام ویژه مبذول نمایند.
-
4 پایگاه زاگرس که قرار بود در دولت روحانی راه اندازی شود چه شد؟!
بلوط های زاگرس سوختند و بالگرد نیامد؟/ آتش منطقه حفاظت شده خاییز با دو بالگرد در حال خاموش شدن
سلامت نیوز: در حالی که در سال 1400 و دولت وقت، مدیرکل دفتر حفاظت و حمایت "سازمان منابع طبیعی وآبخیزداری کشور" که آنزمان هنوز "سازمان جنگلها،مراتع وآبخیزداری" نامیده می شد اعلام کرد که استقرار دائم هلیکوپترها در ۴ پایگاه زاگرس برای اطفای حریق جنگلها انجام خواهد شد، اما زاگرس چه در آنسال و چه سال های بعد و دولت بعد همچنان از داشتن چنین پایگاهی محروم بود و آتش سوزی هایش هفته ها طول کشید؛ مخصوصا امسال که بارش های زمستان و بهار، علفزارها را پرتر کرد و با گرمی هوا علوفه خشک، باروتی شد برای جنگل ها و مراتع کشور. با این همه اما در اغلب آتش سوزی های زاگرس از اطفای حریق هوایی خبری نشد.
-
ترک تشریفات قانون معاملات دولتی؛ "سازمان بازرسی کل کشور" بررسی کند
کاهش سهم"صندوق ملی محیط زیست"در قرارداد مجری"طرح طبیعت گردی آشوراده" به 1درصد/ واگذاری 134 هکتار ساحل بندرترکمن به مدیرعامل کانسارخزر خلاف قوانین
سلامت نیوز: در روز ششم تیرماه امسال و همزمان با عید غدیر خم، و درست در گرماگرم روزهای انتخابات ریاست جمهوری، تعدادی معدود از رسانه های دولتی گلستان، خبر از انعقاد قرارداد سرمایه گزاری "طرح طبیعت گردی آشوراده" دادند. خبری که لابه لای اخبار ریاست جمهوری گم شد. اتفاق هایی در این میان افتاد که نه در هیچ یک از خبرها به ان اشاره شد و نه درباره اش از سوی مسوولان کلامی گفته شد. رخدادهایی که هر یک به تنهایی می تواند مُهر تخلف بر پیشانی طرح فوق بزند. حالا کنشگران محیط زیست می خواهند که نهادهای نظارتی از جمله "سازمان بازرسی کل کشور" به ماجرا ورود کرده و به اینهمه تخلف رسیدگی کنند.
-
"عهد سعید یا عهد عتیق"؟!
پیامدهای محیط زیستی دولت جلیله
سلامت نیوز : در چند روز گذشته پیامک هایی از سوی ستاد انتخاباتی آقای جلیلی با سرنویس «عهد سعید با مردم» فرستاده شده که در این پیامک ها چندین نوید به مردم هر استان برای پیگیری و انجام پاره ای از پروژه ها داده شده؛ "تکمیل سد گلورد"، "تکمیل سد مشمپا، مراش و بلوبین"، تکمیل سد صفارود" و .... اینکه آقای جلیلی، پس از نزدیک به سه دهه پویش و جنبش محیط زیستی در ایران، همچنان بی پروا و آشکارا "وعده سدسازی" می دهد، پسرفت و واگردی آشکار است که خود می تواند بیانی از چند نکته باشد که بر اساس آن می توان از «عهد سعید» چیزی برآمده از "عهد عتیق" را دید. این ها را حنیف رضا گلزار کارشناس ارشد خاک وآب برای "سلامت نیوز" نوشته است که در ادامه می خوانید.
-
تقسیم ناعادلانه بودجه "طرح تنفس" بین چهار اداره کل منابع طبیعی شمال
71 درصد بودجه به اداره کل ساری و 29 درصد به 3 اداره کل نوشهر، گیلان، گلستان اختصاص یافت
سلامت نیوز: ماجرای تقسیم غیرعادلانه بودجه "طرح صیانت از جنگل های شمال" و تخصیص 71 درصد آن به اداره کل منابع طبیعی مازندران-ساری و 29 درصد باقی مانده به سه اداره کل "نوشهر"، "گیلان" و "گلستان" که نخستین بار فایل صوتی آن از زبان علوی مدیرکل سابق منابع طبیعی مازندران-ساری توسط سلامت نیوز منتشر شد و با سکوت سازمان منابع طبیعی مواجه شد حالا با یادداشتی که یک کارشناس خاک وآب برای ما نوشته، با واکنش و پاسخ رییس سازمان مواجه شده است. عباسعلی نوبخت که معمولا به سوال ها و تماس های خبرنگاران رسانه های غیرهمسو و غیردولتی و کارشناسان منتقد پاسخ نمی دهد این بار به نقد این یادداشت درباره تقسیم نادرست بودجه پرداخته است.