-
راهنمای تشخیص پنیر سالم،چگونه پنیر با کیفیت بخریم؟
سرپرست اداره امور فرآوردههای غذایی وزارت بهداشت، نکات کلیدی برای شناسایی پنیر سالم و با کیفیت را تشریح کرد و از اهمیت توجه به نشان سیب سلامت و تاریخ انقضا برای خرید مطمئن پنیر گفت.
-
بسیاری از اختلالات روان نیاز به دارو ندارند، بلکه به تغییر محیط و ارتباطات نیاز دارند
معاون بهداشت وزیر بهداشت گفت: بسیاری از اختلالات سلامت روان به دارو نیاز ندارند و بیشتر به ارتباطات و تغییر محیط زندگی افراد بستگی دارند.
-
رگبار باران و رعد و برق در برخی استانها
رئیس مرکز پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی کشور از وقوع رگبار و رعد و برق در برخی استانها طی روزهای آینده خبر داد و هشدار داد که از چهارشنبه تا جمعه، افزایش آلایندههای جوی در شهرهای صنعتی پیشبینی میشود.
-
هشدار مرگ خاموش خطرات گاز CO2 و روشهای پیشگیری
رئیس آموزش اورژانس تهران نسبت به خطرات گاز CO2 هشدار داد و توضیح داد که در حالتهای پیشرفته مسمومیت با این گاز، علائمی مانند کاهش سطح هوشیاری، تشنج و حتی مرگ ممکن است رخ دهد.
-
افزایش بیماریهای تنفسی در آذرماه؛ آنفلوآنزا روندی مشابه قبل از کرونا دارد
با شروع فصل سرما، بیماریهای تنفسی مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا در ایران به طور نسبی در حال افزایش هستند. بررسیها نشان میدهند که روند این بیماریها مشابه سالهای پیش از پاندمی کرونا است.
-
اطلاع رسانی تبلیغاتی
36 مورد از جاهای دیدنی کوالالامپور کجاست؟
جاهای دیدنی کوالالامپور، پایتخت پرجنب و جوش مالزی، از جمله خاصترین و منحصربهفردترین جاذبههایی هستند که تاکنون دیدهاید. این شهر پیشرفته، با داشتن آسمانخراشها، تنوع فرهنگی، غذاهای لذیذ و مناظر منحصربهفرد خود، یکی از محبوبترین مقصدهای گردشگری در آسیا محسوب میشود. در سفر با تور کوالالامپور، از جاذبههای تاریخی، طبیعی و تفریحی متنوعی دیدن خواهید کرد که در ادامه به معرفی برخی از آنها میپردازیم.
-
متهمان بیرونقی تحصیل!
وزیر آموزش و پرورش: ۷۵۰هزار دانشآموز در سه دوره از تحصیل بازماندهاند
طبق اعلام وزیر آموزشوپرورش، علیرضا کاظمی، در حالی که بسیاری از دانشآموزان در کلاسهای درس مشغول به تحصیل هستند، حدود ۷۵۰ هزار دانشآموز در سه دوره تحصیلی از ادامه آموزش بازماندهاند. آمارهای رسمی نشان میدهند که ترک تحصیل بیشتر در استانهای سیستانوبلوچستان، گلستان و خراسانرضوی گزارش شده و عوامل مختلفی مانند مسائل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی به این معضل دامن زدهاند. کارشناسان بر این باورند که ترک تحصیل تهدیدی جدی برای آینده شغلی و اجتماعی این دانشآموزان به شمار میرود.
-
درمان سریع نفخ شکم
ریحان دارای سابقه کشت ۳۰۰۰ ساله است و از دیرباز به وسیله مردم اروپا و آسیا در مراسم مذهبی و آئینهای سنتی مورد استفاده قرار میگرفته است.
-
مافیای زباله مانع اصلی بر سرراه جمع آوری و بازیافت زباله
آمارها نشان میدهند که ایران یکی از بالاترین سرانههای تولید زباله را در جهان دارد، اما مدیریت پسماند در کشور هنوز با چالشهای بزرگی مواجه است. در حالی که تنها درصد کمی از زبالهها در کشور بازیافت میشود، قدرت مافیاهای زباله و نبود برنامههای اثربخش برای تفکیک زباله از مبدا، مشکلات زیستمحیطی و اجتماعی جدیتری ایجاد کرده است.
-
قتل برادر بخاطر ارثیه پدری
قضات دیوان عالی کشور حکم قصاص مرد جوانی را که به خاطر تقسیم ارث پدری، برادر ناتنیاش را به قتل رسانده بود تأیید کردند و وی در یک قدمی چوبه دار قرار گرفت.
-
شرایط دشوار خانوادههای معدنچیان معدن طبس/ درد و رنجی که مسئولان فراموش کردند
دو ماه از فاجعه معدن طبس با ۵۳ کشته میگذرد، اما معدنچیانی هم بودند که از آن شرایط مرگبار گریختند و زنده ماندند. تنفسگاز متان زیست جسمی و روحی معدنچیان زنده را تحت تاثیر قرار داده و همسران و فرزندان آنها شرایط بسیار دشوار و حتی عجیبی را تجربه میکنند که پیش از حادثه با آن مواجه نشده بودند.
-
استفاده از آب فاضلاب برای کشاورزی، تهدیدی برای سلامت عمومی/ برخورد قانونی با متخلفان
وزارت بهداشت هشدار داد که استفاده از آب فاضلاب برای آبیاری زمینهای کشاورزی نهتنها غیرقانونی است، بلکه سلامت عمومی را نیز تهدید میکند و با متخلفان برخورد قانونی خواهد شد.
-
هر آنچه باید درباره HIV بدانید و راههای پیشگیری از ابتلا
ویروس HIV (ویروس نقص ایمنی انسانی) یک بیماری عفونی است که از طریق خون و مخاط وارد بدن میشود و به سیستم ایمنی آسیب میزند. به رغم اینکه مردم عمدتاً آن را با نام ایدز میشناسند، باید توجه داشت که ایدز تنها مرحله نهایی بیماری است و با درمان بهموقع، ممکن است فرد مبتلا هیچگاه به آن نرسد.
-
دستور رئیس سازمان نظام پزشکی:
پیگیری علت درگذشت تلخ رزیدنت ارتوپدی کرمانشاه
رئیسکل سازمان نظام پزشکی کشور با ارسال نامهای به رئیس هیئت مدیره نظام پزشکی کرمانشاه، خواستار رسیدگی فوری به حادثه تلخ درگذشت دکتر درخش، رزیدنت ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، شد.
-
کولیک کودکان نشانهها، علل و درمانها
کولیک شیرخوارگی یکی از مشکلات رایج در نوزادان است که میتواند برای والدین بسیار استرسزا و ناراحتکننده باشد. این حالت به معنای گریههای شدید و غیرقابل کنترل نوزاد است که معمولاً در شبها و برای مدت زمان طولانی ادامه دارد.
-
کاهش تابآوری اجتماعی؛ از علل تا پیامدها و راهکارها
آیا کاهش تابآوری اجتماعی در جامعه عامل اصلی بروز خشونتهای خانوادگی و اجتماعی است؟ کارشناسان علوم اجتماعی بر این باورند که عواملی چون فشار اقتصادی، نبود مهارتهای زندگی و تغییرات فرهنگی میتواند باعث کاهش تابآوری در افراد و جوامع شود. اما چگونه میتوان این روند را معکوس کرد و جامعهای تابآورتر ساخت؟
-
واکسن «روتاویروس» وارد برنامه ایمنسازی کودکان شد
واکسن روتاویروس از تاریخ ۱۳ آذرماه به برنامه ایمنسازی کودکان استان مازندران اضافه شد و از این پس، کودکان دو ماهه در مراکز خدمات جامع سلامت استان واکسینه میشوند.
-
مهاجرت به امید زندگی بهتر
مهاجرت از ایران به کشورهای دیگر، به ویژه در میان خانوادهها و نخبگان، به پدیدهای رایج تبدیل شده است. افراد به دنبال زندگی بهتر، امنیت و تحصیلات مناسبتر برای فرزندانشان کشور را ترک میکنند، اما آیا این انتخاب همیشه به معنای بهبود شرایط است؟ جامعهشناسان بر این باورند که عوامل دافعه در ایران، نظیر مشکلات اقتصادی و اجتماعی، مهمترین دلایل مهاجرتاند، اما در مقصد، مهاجران با چالشهای جدیدی روبهرو میشوند. این گزارش به بررسی دلایل مهاجرت و تاثیرات آن بر افراد و جامعه میپردازد.
-
چالشهای جمعیتی کشور:
باروری پایین در ۱۳ استان برخوردار و تاخیر در فرزندآوری
رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت با هشدار درباره روند رو به کاهش جمعیت کشور، از ۱۳ استان برخوردار که کمترین میزان باروری را دارند، یاد کرد و گفت که میانگین تولد اولین فرزند پس از ازدواج در ایران بیش از ۴ سال است. وی تاکید کرد که تغییر نگرش اجتماعی نسبت به فرزندآوری و فرهنگسازی در این زمینه، عامل کلیدی برای مقابله با بحران جمعیت است.
-
فقدان قوانین حمایتی، زمینهساز خشونت خانگی
افزایش جنایات مرتبط با خشونت خانگی/ لایحه حمایت از زنان به فراموشی سپرده شد؟
خشونت خانگی مصادیق بیشماری دارد اما طبق آمار رسمی منتشر شده در رسانهها، تنها اخباری از این دست مورد توجه قرار میگیرد که این نوع خشونت در آنها به ایستگاه آخر رسیده باشد. قتل زن، شوهر، مادر و دختر یک خانواده چند روز محدودی سرتیتر خبرها میشود و هنوز پرونده مختومه نشده که بهدست فراموشی سپرده میشود.
-
چرا تبدیل رزیدنتی به شغل از لایحه بودجه حذف شد؟
در حالی که وزارت بهداشت و دولت خواهان ارائه مزایای شغلی به دستیاران پزشکی در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ بودند، بند مربوط به تبدیل رزیدنتی به شغل در کمیسیون تلفیق حذف شد. این تصمیم نگرانیهایی را در میان مسئولان وزارت بهداشت ایجاد کرده است.
-
روز جهانی ایدز؛ ۳۹.۹ میلیون نفر در دنیا با HIV زندگی میکنند؛ هنوز راهی طولانی تا پایان این بیماری
۱ دسامبر، روز جهانی ایدز، فرصتی است برای افزایش آگاهی در مورد ویروس HIV و بیماری ایدز. از زمان آغاز این روز در سال ۱۹۸۸، هر ساله توجه جهانی به این بیماری و راههای پیشگیری و درمان آن جلب میشود. امسال نیز با تاکید بر شعار «راه حقوق را در پیش بگیرید: سلامتی من، حق من!»، سازمان جهانی بهداشت از دولتها و شهروندان خواسته است تا برای مقابله با نابرابریها و ترویج دسترسی برابر به درمان ایدز، تلاش کنند.
-
علت تغییر رنگ زردههای تخممرغ
رنگ زرده تخممرغ از تغذیه مرغ تأثیر میگیرد. رژیم غذایی غنی از کاروتنوئیدها زردهای نارنجی و تیره میسازد، در حالی که سبزیجات و دانهها زردههایی سبز و قهوهای ایجاد میکنند. زرده نشاندهنده سلامت مرغ است.
-
تأثیر فوری سیگارهای الکترونیکی بر رگهای خونی
بررسی جدیدی از دانشگاه پنسیلوانیا نشان میدهد که کشیدن سیگارهای الکترونیکی، حتی بدون نیکوتین، تأثیر منفی و فوری بر جریان خون در رگهای خونی دارد. این تحقیق با استفاده از تکنیک های پیشرفته تصویربرداری امآرآی روی ۳۱ فرد سالم سیگاری انجام شده و نتایج آن نشاندهنده کاهش قابل توجه جریان خون پس از مصرف سیگارهای الکترونیکی و سیگارهای معمولی است که میتواند به افزایش خطر بیماریهای عروقی منجر شود.
-
هشدار درباره عوارض مصرف نادرست قرصها
عادت نادرستی در برخی از افراد وجود دارد که هنگام مصرف قرص آن را مرتب تکرار میکنند و هیچگاه به اثرات و عوارض این رفتار اشتباهشان توجهی نمیکنند.
-
61 میلیارد هزینه پسماندهای ساحلی
پسماند در 3 استان گردشگرپذیر، یک ابرچالش محیطزیستی
استانهای شمالی کشور بهدلیل شرایط توپوگرافی خاص، نزدیکی به دریا و وجود رودخانهها و آبخوانهای زیرزمینی فراوان، امکان دفن زباله به روش مرسوم در سایر شهرهای کشور را ندارند؛ در نتیجه در جایجای این منطقه انباشت کوهی از پسماندها را در دل جنگلهای هیرکانی شاهدیم که با هر باران شیرابهها، جانی دوباره میگیرد.
-
اطلاع رسانی تبلیغاتی
اپیلاسیون بهتر است یا لیزر؟ بررسی مزایا و معایب اپیلاسیون و لیزر
حالا که رشد موهای زائد و راه از بین بردن آن یک دغدغه جدی برای آقایان و خانمها محسوب میشود، اپیلاسیون با موم و لیزر، پاسخ دغدغههای شماست! اما کدام روش موثر و نتیجه سریعتری دارد؟ اپیلاسیون بهتر است یا لیزر؟ هر دو روش، راهی برای از رفع موهای زائد هستند، اما از نظر عملکرد، نتیجه، روش انجام و هزینه با یکدیگر متفاوتاند. اگر بین روش اپیلاسیون یا لیزر مردد ماندهاید، نگران نباید! ما در این مقاله این دو روش محبوب را از نظر مزایا و معایب برای حذف موهای زائد را با یکدیگر مقایسه کردیم تا شما با آگاهی کامل از فرق اپیلاسیون با لیزر، یک روش مناسب خود را انتخاب کنید.
-
کشف روشی نوین برای درمان سرطان پستان با استفاده از نانوذرات کوانتوم دات
محققان دانشگاه علوم پزشکی تبریز به روشی نوین برای درمان هدفمند سرطان پستان دست یافتهاند که میتواند عوارض جانبی داروهای شیمیدرمانی را به طور چشمگیری کاهش دهد. این روش مبتنی بر استفاده از کوانتوم داتهای متصل به اگزوزوم است که برای ردیابی و انتقال داروی متوتروکسات به سلولهای سرطانی به کار میرود.
-
توقف اجرای برنامه «پزشک خانواده» به دلیل کمبود بودجه
عملیاتی شدن برنامه «پزشک خانواده»، یکی از مهمترین طرحهای دولت چهاردهم در حوزه سلامت، به دلیل کمبود بودجه و منابع مالی به تأخیر افتاده است. این برنامه که هدف آن ارائه خدمات بهداشتی و درمانی با کیفیت به شهروندان در سطح شهری است، همچنان در مرحله آزمون اولیه قرار دارد و با وجود وعدههای متعدد، هنوز نتوانسته به طور کامل در شهرهای کشور اجرایی شود.
-
چه کشورهایی درگیر بیشترین آلودگی پلاستیکی هستند؟
میزان تولید پلاستیک در جهان در ۷۳ سال گذشته از ۲ میلیون تن به ۴۵۰ میلیون تن رسیده است و آلودگی ناشی از این ماده همهجا را فرا گرفته است. گزارشهای جهانی نشان میدهند که برخی از انواع پلاستیکها از دیگران خطرناکترند و تأثیرات زیستمحیطی بسیار جدیتری دارند. از ساشههای پلاستیکی در اندونزی تا لباسهای پلیاستری در غنا و کنیا، بطریهای نوشیدنی در کارائیب، بستهبندیهای تترا پاک در ویتنام و دستمالهای مرطوب در بریتانیا، هر یک به نحوی بر محیطزیست آسیب میزنند و نیازمند اقدام فوری در سطح جهانی هستند.