دکتر محمدحسین برادران فر در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به این که در هر طرف صورت 5 سینوس وجود دارد، اذعان داشت: در صورتی كه سینوسهای وسط جمجمه دچار التهاب شوند اصطلاحا به آن سینوزیت گفته می شود که خود به 3 دسته حاد، تحت حاد و مزمن تقسیم میشود و هر كدام دارای علائم متفاوتی است.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی یزد، درد صورت و پیشانی، ترشحات پشت حلق، وجود کمی تب که با لمس دست، درد پیشانی بدتر میشود را از علائم سینوزیت حاد عنوان کرد و افزود: تورم پلک، قرمزی و درد چشم از علائم سینوزیت تحت حاد است.
دکتر برادران فر با بیان این که در سینوزیت مزمن درد کمتر است، اظهار داشت: علامت مهم این نوع سینوزیت، ترشحات چرکی پشت حلق و گرفتگی بینی است.
وی در خصوص درمان سینوزیت حاد گفت: بیمار باید حداقل 2 تا 4 هفته داروهای آنتی بیوتیک و ضد التهاب و از بخور استفاده كند. در صورتی كه بیمار دارای آلژری است، ضمن درمان از اسپریهای مخصوص و شستشوی بینی نیز باید استفاده شود.
این فوق تخصص گوش و حلق و بینی اظهار کرد: سینوزیت حاد پیشانی با انواع دیگر متفاوت است. این بیماران باید بستری شده و در صورتی كه تا 24 ساعت درمان اثر نکرد باید تحت عمل جراحی قرار گیرد.
این عضو هیات علمی دانشگاه در پایان خاطرنشان كرد: مردم تصور میکنند سینوزیت مزمن درمان ندارد، ولی امروزه با پیشرفت علم میتوان با کمترین دستکاری بینی، سینوسها را به عملکرد عادی خود برگرداند.
نظر شما