دوشنبه ۲۸ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۲:۰۱
کد خبر: 69984

سلامت نیوز : بیماری سوزش سردل یا ریفلاکس یا ترش کردن غذا، در اثر برگشت اسید و محتویات معده به مری رخ می‌دهد. برگشت اسید معده به مری باعث ایجاد احساس سوزش در ناحیه قفسه سینه و حتی گلو می‌شود.به علت ضعف اسفنگتر تحتانی مری (دریچه بین مری و معده)، سوزش سردل رخ می‌دهد. اگر عضلات این اسفنگتر کاملا بسته نشوند، اسید معده به طرف بالا و درون مری می‌رود و ریفلاکس بوجود می‌آید.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از آرمان ؛ برطبق انجمن ملی خواب، حدود 65 درصد افرادی که سوزش سردل دارند، دچار اختلال خواب می‌باشند. با کارهای زیر می‌توانید سوزش سردل را کم کنید:

1- سر خود را بالا بیاورید.موقع خواب، 10 تا 12 سانتیمتر سر خود را بالا ببرید تا فشار کمتری بر معده وارد شود و از برگشت اسید معده به مری جلوگیری گردد.

2- زود غذا بخورید.2 تا 3ساعت قبل از رفتن به رختخواب، چیزی نخورید.دراز کشیدن با شکم پر باعث می‌شود محتویات معده بر اسفنگتر تحتانی مری فشار وارد بیاورند و باعث ورود اسید معده به مری گردند.

3- قبل از رفتن به رختخواب، از نوشیدن قهوه خودداری کنید.

4- از غذاهای محرک دوری کنید.غذاهای ادویه دار و تند، غذاهای چرب، مرکبات، گوجه فرنگی و شکلات باعث کند شدن سرعت هضم غذا و سوزش معده می‌شوند.توجه کنید این غذاها در همه افراد سوزش معده را موجب نمی‌شوند، اما بهتر است از خوردن این غذاها در شب خودداری کنید.

5- لباس‌های گشاد بپوشید.پوشیدن لباس‌های تنگ و کمربند سفت باعث وارد آوردن فشار بر معده و بالا آمدن اسید معده به مری می‌شود.

6- وزن خود را کم کنید.کاهش وزن در شب رخ نمی‌دهد، اما با غذا خوردن به موقع می‌توانید وزن خود را کم کنید و سوزش سردل را کنترل کنید. چاقی یک عامل خطر غیروابسته برای ابتلا به بیماری ریفلاکس می‌باشد.اگر BMI (شاخص توده بدن) شما نشاندهنده چاق بودن شما باشد، به طور خودکار سوزش معده در شما بیشتر می‌شود. با افزایش وزن، فشار بیشتری بر شکم وارد می‌کنید و این فشار باعث فشردگی معده می‌شود که این عامل خود باعث بالا آمدن اسید معده به مری می‌گردد.

7- از استرس دوری کنید.داشتن استرس باعث سوزش معده و فهمیدن آن می‌شود. ممکن است دچار برگشت اسید معده به طور خفیف باشید و اصلا متوجه این برگشت اسید نباشید، ولی استرس آن را برای شما واضح می‌کند.می‌توانید با کم کردن استرس و تغییر شیوه زندگی، از برگشت اسید معده جلوگیری کنید.

8- سیگار نکشید.ممکن است سیگار کشیدن باعث ترشح بیشتر اسید معده و شل شدن و باز ماندن اسفنگتر تحتانی مری می‌شود.

9- مرتب ورزش کنید. ورزش برای سلامت عمومی‌بدن خوب می‌باشد، اما اگر بعد از غذا خوردن، ورزش کنید، علائم سوزش معده شروع شده و باعث برگشت اسید معده به مری می‌شود.اگر شما مستعد سوزش معده هستید، ورزش هایی همانند: دراز و نشست را زیاد انجام ندهید، زیرا این ورزش‌ها مثل لباس تنگ، باعث افزایش فشار بر شکم می‌شوند.ورزش‌های ضد سوزش معده عبارتند از آنهایی که شکم را زیاد بالا و پایین نمی‌برند، مانند تای چی.

اگر سوزش خفیف معده گاهی به سراغتان می‌آید، می‌توانید با درمان‌های خانگی و مصرف دارو آن را درمان کنید.اما اگر ناگهان و بدون سابقه، علائم سوزش معده بوجود آید، برای تشخیص دقیق علت سوزش معده باید نزد پزشک بروید. اگر کاهش وزن شدیدی دارید، یا هنگام غذاخوردن خیلی زود سیر می‌شوید و یا در مدفوع خود، خون ببینید، باید هر چه زودتر نزد پزشک بروید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha