به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، با وجود دستور مستقیم رئیسجمهور مبنی بر تعطیلی فعالیت پتروشیمی میانکاله، هنوز ماشینآلات سنگین، در حال تخریب زمینهای مرتعی هستند و متخلف، مدعی است که هنوز دستور قضایی به آنها داده نشده است. روز چهارشنبه در آخرین جلسه هیأت دولت، دستور توقف فعالیت پتروشیمی میانکاله برای چندمینبار صادر شد. این بار مسعود پزشکیان، رئیسجمهور، در میانه جلسه هیأت دولت تلفنی با استاندار مازندران صحبت کرد و از او خواست به این تخریب پایان دهد.
ماجرای ساخت پتروشیمی در نزدیکی تالاب بینالمللی میانکاله از اسفند سال 1399شروع شد. البته این طرح پیش از انقلاب در حد پیشنهاد و رد آن مطرح شده بود ولی وزیر نفت دولت حسن روحانی این طرح را در آخرین روزهای سال 1399به تصویب رساند ولی کلنگش یک سال بعد در دولت ابراهیم رئیسی زده شد.
از آن زمان تا به امروز بارها بین مقامات اجرایی، قضایی و نظارتی در دولت، قوه قضاییه و سازمان حفاظت محیطزیست و مجلس در مورد این پروژه مناقشه وجود داشته است. آخرین تصمیم پس از رویکارآمدن دولت چهاردهم، توقف پروژه و بازگرداندن 90هکتار از اراضی مرتعی درجه یک به سازمان منابع طبیعی است. اما سازمان منابع طبیعی و سازمان امور اراضی از این تصمیم سر باز میزنند و هریک توپ را در زمین دیگری می اندازد. حالا هم که مسئولان پتروشیمی میانکاله از دستورات حکومتی سر بازمیزنند و همچنان بلدوزرهایشان مشغول کارند.
خطری که از بیخ گوش میانکاله رد شد
براساس بندهای ۴ و ۵ مصوبه دولت روحانی در سال ۱۳۹۹ قرار بود با هدف ایجاد زیرساختهای لازم برای رفع نیاز صنایع پاییندستی پتروشیمی، ایجاد اشتغال پایدار با رویکرد آمایش سرزمینی از طریق اجرای طرحهای پیشران صنعت پتروشیمی «پارک اختصاصی تولید پروپیلن از گاز طبیعی» در منطقه امیرآباد به گنجایش سالانه ۴۰۰ هزارتن راهاندازی شود. به این منظور «خطوط انتقال پروپیلن به طول حدود (۲۰۰) کیلومتر از امیرآباد به دامغان بهمنظور دسترسی به بزرگراه و راهآهن احداث شود.
ساخت سوله بهجای پتروشیمی
۲۰ فروردین ۱۴۰۴ فعالان محیطزیست در میانکاله خبر دادند که بیش از ۴۰دستگاه تریلی حامل قطعات سوله و غلتک وارد مرتع ملی حسینآباد و للمرز شدند تا ساختوساز آغاز شود، اما با پیگیری سازمان محیطزیست، برای مدتی کوتاه این اقدام متوقف شد و اکنون با وجود دستور رئیسجمهور پیمانکار مشغول کار است.
نظر شما