یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که رژیم غذایی یویو، که شامل کاهش و افزایش مکرر وزن است، می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های کلیوی را در افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ افزایش دهد. این تحقیق که توسط محققان فرانسوی انجام شده، نشان می‌دهد افرادی که وزن آن‌ها به طور مرتب تغییر می‌کند، ۴۰ درصد کاهش در توانایی کلیه‌ها برای تصفیه سموم از خون را تجربه می‌کنند.

رژیم یویو، عامل تهدید برای سلامت کلیه‌ها در دیابتی‌ها

به گزارش سلامت نیوز به نقل از هلث دی نیوز، ،دکتر «ماریون کاموین»، سرپرست این تحقیق از دانشگاه بوردو، گفت: «نوسانات وزنی بالا ارتباط مستقیمی با افزایش خطر پیشرفت بیماری کلیوی در افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ دارد، حتی بدون در نظر گرفتن عوامل خطر سنتی.»

این مطالعه نشان می‌دهد که ۳۵ درصد از مردان و ۵۵ درصد از زنان دچار رژیم یویو هستند. این نوع تغییرات وزنی که به طور مکرر رخ می‌دهد، خطر بیماری‌های قلبی و کلیوی را افزایش می‌دهد. به گفته محققان، دیابت نوع ۱ به عنوان یک بیماری مرتبط با افراد لاغر شناخته می‌شود، اما چاقی نیز در این گروه رایج‌تر شده است.

برای این تحقیق، محققان اطلاعات شش ساله وزن بدن بیش از ۱۴۰۰ نفر را بررسی کردند و ارتباط نوسانات وزنی را با شش شاخص عملکرد کلیه مقایسه کردند. نتیجه این تحقیق نشان داد که در افراد مبتلا به رژیم یویو، عملکرد کلیه کاهش یافته و احتمال وجود پروتئین بیشتر در ادرار افزایش یافته است که نشانه‌ای از آسیب کلیوی است.

اگرچه علت دقیق این آسیب مشخص نیست، اما محققان اشاره کرده‌اند که انسولین، که برای درمان دیابت نوع ۱ استفاده می‌شود، ممکن است در این روند نوسانات وزنی نقش داشته باشد. همچنین، برخی از محققان معتقدند که این نوسانات وزنی می‌تواند بر سلامت قلب و عروق تاثیر گذاشته و به کلیه‌ها آسیب وارد کند.

نتیجه‌گیری محققان این است که افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ باید استراتژی‌هایی را برای حفظ وزن طولانی‌مدت و جلوگیری از نوسانات وزنی اتخاذ کنند تا سلامت کلیه‌ها و سایر ارگان‌های بدن خود را حفظ کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha