با افزایش مقاومت انگل شپش به داروهای ضدشپش، بسیاری از بیماران همچنان از درمان این بیماری بی‌نتیجه می‌مانند و این وضعیت نگرانی‌های جدیدی را در خصوص کنترل و پیشگیری از آن به وجود آورده است.

شپش مقاوم به دارو؛چرا درمان‌های ضدشپش برای برخی بیماران اثر نمی‌کند؟

به گزرش سلامت نیوز به نقل از ایلنا،امیر هوشنگ احسانی، استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی تهران، درباره علت افزایش موارد ابتلا به شپش در کشور، اظهار کرد: «شپش، یک انگل است که به پوست سر یا بدن انسان می‌چسبد و باعث بروز خارش و التهاب می‌شود. افرادی که دچار این بیماری می‌شوند، باید درمان کامل را دنبال کنند تا از انتقال آن به دیگران جلوگیری کنند. در صورتی که درمان به‌طور کامل انجام نشود، شپش به راحتی می‌تواند خانواده‌ها و جوامع را درگیر کند.»

وی افزود: «متاسفانه، به دلیل مقاومت شپش به برخی داروها، افرادی که داروهای ضد شپش مصرف می‌کنند، ممکن است هیچ نتیجه‌ای مشاهده نکنند و بیماری همچنان ادامه یابد. برای درمان موثر، باید داروها به صورت کامل استفاده شوند و نباید درمان تنها با یک بار استفاده از شامپو متوقف شود.»

این متخصص پوست و مو تاکید کرد که افزایش شیوع بیماری شپش به تغییرات اقلیمی و گرما ربطی ندارد. «شپش در گذشته هم وجود داشته است و تغییرات اقلیمی نقشی در افزایش آن ندارد. مشکل اصلی، افزایش مقاومت انگل شپش به داروهاست که باعث کاهش اثر بخشی درمان‌ها می‌شود. همچنین این بیماری به صورت دوره‌ای در جامعه‌ها بروز می‌کند و بیشتر از طریق انسان به انسان منتقل می‌شود.»

در پی افزایش موارد ابتلا به شپش در کشور، وزارت بهداشت اعلام کرده است که هر ساله بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار مورد ابتلا به این بیماری ثبت می‌شود. رئیس گروه بیماری‌های منتقله از آب و غذا در وزارت بهداشت نیز از خانواده‌ها خواسته است که مراقب تماس کودکانشان با منابع آلوده باشند. به همین ترتیب، معاون سلامت وزارت آموزش‌وپرورش اعلام کرد که وضعیت شیوع شپش در مدارس رصد می‌شود و وضعیت تحت کنترل است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha