به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر، محمد رئیسزاده، در هفدهمین کنگره طب اورژانس که روز چهارشنبه در مرکز همایشهای رازی برگزار شد، اظهار کرد: برگزاری چنین همایشهایی در عرصه سلامت، گامی بزرگ در تبادل دانش و ارتقای کیفیت خدمات بهداشتی و درمانی است. وی با اشاره به اهمیت این همایشها افزود که کیفیت آموزش در حوزه سلامت مستقیماً به نتایج ملموسی همچون نجات جان بیماران وابسته است.
رئیسزاده با اشاره به کمبود نیروهای متخصص در نظام سلامت کشور گفت: از ۵۶۰۰ صندلی دستیاری تخصص، بیش از ۲ هزار صندلی خالی مانده است که این مسئله نشان میدهد صرف افزایش ظرفیت در رشته پزشکی عمومی نمیتواند مشکل کمبود پزشک متخصص را حل کند.
چالشهای تخصصی در نظام سلامت
وی ادامه داد: اکنون با وجود اینکه حدود ۳۰ هزار پزشک عمومی در کشور داریم که فعالیت نمیکنند، مشکل اصلی همچنان در زمینه تأمین نیروی متخصص است. او افزود که پذیرش سالانه ۶ هزار نیروی پزشکی مازاد، در آینده میتواند برای کشور دردسرساز شود.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران همچنین به یکی از چالشهای اساسی دیگر کشور اشاره کرد و گفت: کسانی که دغدغه جوانی جمعیت و افزایش فرزندآوری را دارند، باید بدانند که در کنار این موضوع، سالانه ۳۵ هزار کشته ناشی از تصادفات و تروماها در کشور داریم که اغلب در سنین باروری هستند. وی تأکید کرد که باید به حل این مشکلات بهویژه در حوزه طب اورژانس و پیشگیری از حوادث توجه ویژهتری داشت.
پیشگیری و ارتقای خدمات اورژانسی
رئیسزاده با بیان اینکه سالانه ۴۰۰ هزار مصدوم حوادث در کشور ثبت میشود، اظهار داشت: در بسیاری از حوادث، ۵۱ درصد افراد در صحنه حادثه جان خود را از دست میدهند و ۳۰ درصد نیز پس از حضور متخصصین طب اورژانس جان میبازند. این آمار نشاندهنده اهمیت حضور به موقع و آموزشهای تخصصی در حوزه طب اورژانس است.
وی در پایان تأکید کرد که توجه به پیشگیری و کاهش مرگ و میر ناشی از حوادث میتواند به کاهش بحران جمعیت کمک کند و با ارتقای کیفیت خدمات اورژانس، جان افراد زیادی نجات یابد.
نظر شما