تحقیقات جدید نشان می‌دهد که زنان جوان مبتلا به سرطان سینه با جهش‌های ژنی پرخطر مانند BRCA، در صورت انجام جراحی‌های پیشگیرانه می‌توانند به‌طور قابل توجهی طول عمر خود را افزایش دهند و خطر بازگشت سرطان را کاهش دهند.

راهی برای افزایش امید به زندگی در زنان با ژن‌های پرخطر سرطان سینه

به گزارش سلامت نیوز به نقل از هلث دی نیوز، یافته‌های جدید نشان می‌دهد که زنان ۴۰ سال یا کمتر که جهش‌های BRCA را دارند، با انجام جراحی‌هایی مانند برداشتن سینه‌ها یا تخمدان‌ها، می‌توانند به‌طور چشمگیری شانس بقا و جلوگیری از عود سرطان خود را افزایش دهند. طبق این تحقیق، زنانی که سینه‌های خود را برداشته‌اند، ۳۵ درصد کمتر در معرض مرگ و ۴۲ درصد کمتر در معرض بازگشت سرطان قرار دارند. همچنین، با برداشتن تخمدان‌ها، این خطرها ۴۲ درصد کاهش می‌یابد و احتمال عود سرطان ۳۲ درصد کمتر می‌شود.

دکتر «متئو لامبرتینی»، دانشیار انکولوژی پزشکی در دانشگاه ایتالیا، این تحقیق را مهم‌ترین مطالعه جهانی دانست که نشان می‌دهد جراحی‌های کاهش‌دهنده خطر در زنان جوان مبتلا به سرطان سینه که دارای جهش‌های ژنی BRCA هستند، می‌تواند تأثیر مثبتی در بقا و کاهش خطر سرطان داشته باشد. او افزود که این نتایج به پزشکان کمک می‌کند تا مشاوره بهتری برای مدیریت خطر در این زنان ارائه دهند.

بیش از ۶۰ درصد از زنانی که جهش‌های BRCA را به ارث می‌برند، در طول زندگی خود به سرطان سینه مبتلا می‌شوند. همچنین، ۵۸ درصد از زنان دارای جهش BRCA۱ و ۲۹ درصد از زنان دارای جهش BRCA۲ به سرطان تخمدان دچار خواهند شد. یکی از روش‌های کاهش این خطرات، برداشتن بافت‌های در معرض خطر مانند سینه‌ها یا تخمدان‌ها است که در زنانی که هنوز به سرطان مبتلا نشده‌اند، نتایج مثبتی دارد.

تحقیق اخیر با تجزیه و تحلیل داده‌های ۵۳۰۰ بیمار مبتلا به سرطان سینه دارای جهش‌های BRCA در پنج قاره انجام شده است. این مطالعه نشان داد که زنانی که هم سینه‌ها و هم تخمدان‌های خود را برداشته‌اند، به‌ویژه در میان زنان مبتلا به جهش BRCA۱، از کاهش چشمگیری در خطر مرگ و عود سرطان برخوردار هستند.

این نتایج جدید، امیدهای بیشتری برای زنان با ژن‌های پرخطر سرطان سینه به‌وجود آورده و نشان می‌دهد که اقدامات پیشگیرانه می‌تواند تأثیر زیادی در بهبود کیفیت زندگی و افزایش طول عمر این بیماران داشته باشد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha