یکشنبه ۹ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۷
کد خبر: 381025

بسیاری از روان‌شناسان و مشاوران معتقدند با تحلیل نقاشی‌های کودکان می‌توان به شناخت و افزایش مهارت‌های شناختی، احساسی و فیزیکی کودک پرداخت.

تخلیه روانی کودک با نقاشی

به گزارش سلامت نیوز به نقل از جام جم، نقاشی‌کشیدن بدون استفاده از الگو و به‌صورت آزادانه درواقع به‌تصویرکشیدن رویاها، تخیلات، احساسات و حالات درونی کودک است که همراه با احساس لذت و امنیت، اعتمادبه‌نفس کودک را بالا می‌برد.

بسیاری از روان‌شناسان و مشاوران معتقدند با تحلیل نقاشی‌های کودکان می‌توان به شناخت و افزایش مهارت‌های شناختی، احساسی و فیزیکی کودک پرداخت.

کودک به کمک نقاشی، دلهره‌های درونی‌اش را بروز و استرس خود را کاهش می‌دهد. به‌همین‌دلیل برای رفع بسیاری از مشکلات روحی و روانی دانش‌آموزان می‌توان از نقاشی استفاده کرد. هنگام نقاشی‌کشیدن، دست، چشم و مغز به‌طور همزمان فعالیت می‌کنند و حرکات چشم و دست با یکدیگر هماهنگ می‌شوند.

علاوه‌براین، آگاهی فضایی و خلاقیت کودکان تقویت و احساسات هنری آنها شکوفا می‌شود. همچنین، با افزایش مهارت‌های تمرکزی، توانایی کودکان در تمرکز بر کارها نیز افزایش می‌یابد.هرقدر کودک در انجام فعالیت و انتخاب ابزار کار آزادتر باشد اشتیاق بیشتری از خود نشان خواهد داد و در نتیجه مهارت‌های دست‌ورزانه او تقویت می‌شود.

کودکان با نقاشی‌کردن شکل‌ها،داستان‌ها وتخیلات منحصربه‌فردی می‌سازندکه ازذهن خودشان نشأت گرفته است. بنابراین مداومت در نقاشی سبب بروز نگرش و رفتارهای خلاقانه در سایر جنبه‌های زندگی کودک و تقویت مهارت حل مسأله در او خواهد شد. وقتی کودک جهان پیرامون خود را از دریچه ذهن خلاقش مشاهده و تفسیر می‌کند، از دیگران متمایز و برای مواجهه با آینده و دنیای پیش‌روآماده‌ترمی‌شود.

نقاشی‌ای که ازروح وذهن کودک برمی‌خیزد،سازنده ودرمانگراست،نه نقاشی‌های الگومحوری که با چهارچوب‌های خشک و کسالت‌آورشان موجب آزار جسم و روح کودکان می‌شوند و درهای خیال را بر ذهن‌شان می‌بندند و مانع رشد تخیل می‌گردند. برای بالابردن انگیزه فرزند خود در نقاشی‌کشیدن از تشویق مثبت استفاده کنید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha