معاون بهداشت وزارت بهداشت از مرگ بیش از ۴۰ هزار نفر در سال ۱۴۰۲ به دلیل آلودگی هوا خبر داد و گفت که این رقم نسبت به سال گذشته ۱۰ تا ۱۲ درصد افزایش داشته است. همچنین، میزان مراجعات بیماران تنفسی به اورژانس‌ها نیز به‌طور چشمگیری افزایش یافته است.

آلودگی هوا عامل مرگ ۴۰ هزار نفر در سال ۱۴۰۲،افزایش ۱۲ درصدی مرگ‌ها و رشد چشمگیر مراجعات تنفسی

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، دکتر علیرضا رئیسی با اعلام این آمار هشداردهنده افزود که آلودگی هوا سالانه هزینه‌های هنگفتی بر سلامتی مردم تحمیل می‌کند. علاوه بر مرگ‌های ناشی از بیماری‌های قلبی و عروقی، سکته‌های مغزی و تنفسی، آلودگی هوا می‌تواند اثرات بلندمدت و زیان‌باری برای جامعه به همراه داشته باشد.

دکتر رئیسی در گفتگو با ایسنا اظهار داشت: «در سال گذشته بیش از ۴۰ هزار مرگ منتسب به آلودگی هوا در کشور رخ داده است که بیشتر این مرگ‌ها به بیماری‌های قلبی و عروقی، سکته‌های مغزی و بیماری‌های انسدادی تنفسی و سرطان‌ها مربوط می‌شود.» وی همچنین اشاره کرد که میزان مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا در سال گذشته نسبت به سال قبل از آن ۱۰ تا ۱۲ درصد افزایش یافته است.

این مسئول وزارت بهداشت ادامه داد: «آلودگی هوا سالانه بیش از ۱۲ میلیارد دلار هزینه بر سلامتی مردم تحمیل می‌کند. تعطیلی‌های ناشی از این معضل نیز یکی از دیگر هزینه‌های مستقیم این پدیده است که به فشارهای اقتصادی کشور افزوده می‌شود.»

رئیسی همچنین از افزایش بیش از ۲۲ درصدی مراجعه بیماران تنفسی به اورژانس‌ها خبر داد و گفت: «در خوزستان هم به‌طور مشابه افزایش قابل توجهی در میزان مراجعه‌ها مشاهده شده است. این افزایش به‌ویژه در فصول آلوده‌تر سال، فشار مضاعفی به سیستم‌های درمانی وارد می‌آورد.»

معاون بهداشت وزارت بهداشت همچنین با اشاره به وضعیت خاص خوزستان گفت: «در این استان، علاوه بر آلودگی ناشی از ریزگردها، آلودگی شیمیایی ناشی از گازهای آلوده فلرها نیز یکی از عوامل بسیار آسیب‌زا برای سلامت مردم است.»

رئیسی در ادامه به روند رو به رشد سالمندی در کشور اشاره کرد و افزود: «کشور ما به‌سرعت به سمت سالمندی پیش می‌رود و این گروه سنی به‌ویژه در معرض خطر بیماری‌ها هستند. از این رو، لازم است از هم‌اکنون برای پیشگیری از آسیب‌های بیشتر اقدامات جدی‌تر انجام شود.»

در پایان، وی هشدار داد که اگر وضعیت آلودگی هوا ادامه یابد، با مشکلات جدی‌تری در حوزه سلامت مواجه خواهیم شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha