به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر،سید کمیل حسینی، پژوهشگر حوزه آسیبهای اجتماعی، با اشاره به خطرات گسترده مصرف الکل اظهار کرد: «الکل میتواند آسیبهای جدی به سلامت فرد وارد کند. از جمله بیماریهایی که میتواند ناشی از مصرف الکل باشد، انواع سرطانها، کبد چرب، مشکلات تیروئید، آسیب به سیستم گوارشی، مشکلات قلبی و کبدی و اختلالات تنفسی است.»
حسینی همچنین به اثرات روانی و رفتاری مصرف الکل اشاره کرد و افزود: «الکل میتواند منجر به مشکلاتی همچون اضطراب، افسردگی، بیخوابی، پرخاشگری و حتی انزوای اجتماعی شود. فرد مصرفکننده در معرض تصمیمگیریهای اشتباه قرار میگیرد و رفتارهای پرخطر مانند رانندگی تحت تأثیر، خشونت یا تجاوز جنسی از او سر میزند.»
آسیبهای اجتماعی و خانوادگی الکل
این پژوهشگر حوزه آسیبهای اجتماعی ادامه داد که مصرف الکل نه تنها به سلامت فرد آسیب میزند، بلکه تبعات منفی زیادی بر روابط اجتماعی و خانوادگی دارد. «افراد مصرفکننده الکل ممکن است توانایی تربیت فرزند را از دست بدهند و روابطشان با همسرشان دچار تنش و مشکلاتی مانند طلاق شود. طبق آمارها، بیش از ۶۰ درصد از تجاوزات جنسی با مصرف الکل همراه بوده است.»
آسیبهای اعتیادی و روانی
حسینی درباره وابستگیهای جسمی و روانی ناشی از مصرف الکل توضیح داد: «الکل مادهای است که به راحتی فرد را به خود وابسته میکند. در ابتدا فرد برای رهایی از استرس و مشکلات روانی به مصرف الکل روی میآورد، اما به مرور زمان این وابستگی عمیقتر میشود و فرد بهطور مداوم به الکل نیاز پیدا میکند.»
الکل خوراکی و سمی: تفاوتها و خطرات
پژوهشگر آسیبهای اجتماعی همچنین اشاره کرد که دو نوع الکل وجود دارد؛ یکی الکل خوراکی که در نوشیدنیهای الکلی یافت میشود و دیگری الکل سمی که میتواند مرگبار باشد. «الکل متانول یا همان الکل چوب، به شدت خطرناک است و مصرف آن میتواند منجر به نابینایی و حتی مرگ شود. این نوع الکل در بدن فرد تبدیل به اسید میشود و سیستم ایمنی بدن را دچار اختلال میکند.»
راهکارهای پیشگیری و مقابله با معضل الکل
حسینی در پایان به لزوم آگاهیبخشی درباره خطرات الکل در جامعه اشاره کرد و گفت: «متأسفانه در کشور ما آموزشهای لازم در مدارس و رسانهها در این زمینه بسیار محدود است. برای کاهش مصرف الکل و جلوگیری از آسیبهای آن، لازم است که دولت و رسانهها به آموزش و فرهنگسازی در این زمینه بپردازند.»
او همچنین از تشکیل جنبش ضد الکل در شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام و بله خبر داد و افزود: «این جنبشها میتوانند در آگاهی دادن به نسل جوان و کاهش مصرف الکل مؤثر باشند.»
این پژوهشگر در نهایت تأکید کرد که مقابله با معضل مصرف الکل نیازمند اقدامات جدی در سطح اجتماعی، آموزشی و رسانهای است تا بتوان از افزایش این معضل در جامعه جلوگیری کرد.
نظر شما