وزارت بهداشت در تازه‌ترین اعلامات خود از اقدامات جدی برای محدود کردن مداخلات غیرمجاز در حوزه طب سنتی خبر داد. دکتر نفیسه حسینی یکتا، مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، ضمن اشاره به لزوم آموزش تخصصی در عطاری‌ها، بر ممنوعیت فروش داروهای گیاهی در این مکان‌ها تأکید کرد. وی همچنین از تلاش‌های مستمر برای استفاده از آموزه‌های طب سنتی در کاهش بیماری‌های غیرواگیر و ارتقای سلامت عمومی خبر داد و از رتبه چهارم ایران در تولید علم طب سنتی و فرآورده‌های گیاهی در جهان خبر داد.

تأکید وزارت بهداشت بر نظارت بیشتر بر عطاری‌ها

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه ایران، ۵۰۰ متخصص طب سنتی ایرانی در کشور فعالیت می‌کنند اما همواره کمبود این متخصصان راه را برای جولان مدعیان دروغین هموار کرده و شاهد حضور مداخله‌گرهای غیرمتخصص در عرصه درمان سنتی هستیم؛ موضوعی که مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت در نشست خبری‌اش به آن اشاره کرد و در پاسخ گفت: محدوده کاری عطاری‌ها مشخص است.

فروشندگان محصولات گیاهی اجازه دخالت در امور درمانی را ندارند، در غیر این صورت با آنها برخورد می‌شود. به طورکلی بحث فروش داروهای گیاهی و ورود به حیطه درمان در عطاری‌ها ممنوع است و فقط داروخانه‌ها مجاز به عرضه این داروها هستند.

دکتر نفیسه حسینی یکتا ادامه داد: دو اتفاق دراین خصوص باید روی دهد؛ اول بحث‌های ایجابی و آموزشی که باید به افراد شاغل در «عطاری‌ها» داده شود که اکنون این آموزش‌ها درحال انجام است و به جد پیگیر آن هستیم. دوم بحث‌های سلبی و مجازات‌های بازدارنده برای مداخله در امر درمان است که سال گذشته اقداماتی دراین زمینه صورت گرفت وامیدواریم در آینده اثرات خود را نشان دهد. فعالیت عطاری‌ها جزو موضوعات چند وزارتخانه‌ای است و باید با هماهنگی بین‌بخشی در این زمینه تصمیم‌گیری شود.

کاهش بیماری‌های غیرواگیر با شناسنامه سبک زندگی

وی با اشاره به تأثیر طب سنتی در کاهش بار بیماری‌ها بیان می‌کند: آنچه که برای مردم ملموس است، آموزش سبک زندگی سالم بر اساس آموزه‌های طب ایرانی است. اکنون هر فردی به مرکز جامع سلامت یا خانه بهداشت مراجعه کند، شناسنامه سبک زندگی برایش تعریف و آموزش‌های لازم به او داده می‌شود. پیش بینی می‌کنیم در آینده کاهش بار بیماری‌های غیرواگیر را شاهد باشیم.

رتبه چهارم ایران در تولید علم طب سنتی

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل با بیان اینکه ایران در حوزه پژوهش طب سنتی و مکمل رتبه چهارم جهان را دارد، عنوان کرد: در تولید فرآورده‌های طبیعی هم پیشتاز عمل کردیم به طوری که مجوز بیش از ۵ هزار فرآورده طبیعی و گیاهی صادر شده و این داروهای گیاهی در داروخانه‌ها موجود بوده و از کیفیت درمانی بالایی برخوردار هستند.


حسنی یکتا به برگزاری سمپوزیوم بین‌المللی چشم‌انداز قانونگذاری و سیاست‌گذاری طب‌های سنتی و مکمل اشاره کرد و گفت: این سمپوزیوم از ۳۰ آبان با حضور نمایندگانی از ۵ قاره و رئیس واحد طب سنتی سازمان جهانی بهداشت در تهران برگزار می‌شود تا به معرفی ظرفیت‌های ایران در حوزه طب ایرانی و انتقال تجربیات بین کشورهای مختلف بپردازد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha