در حالی که وزیر بهداشت تازه مسئولیت خود را به عهده گرفته، برخی نمایندگان مجلس او را برای انتصابات در وزارتخانه و دانشگاه‌ها تحت فشار قرار داده‌اند. سوالاتی که ظاهراً فراتر از نظارت، به اهرمی برای اعمال نظرهای شخصی و گروهی برخی نمایندگان تبدیل شده و استقلال مدیریتی وزارت بهداشت را به چالش کشیده است.

ظفرقندی از راه نرسیده زیر تیغ سوال نمایندگان می رود

به گزارش سلامت نیوز در روزهای اخیر، سه سوال از محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت و درمان، در کمیسیون بهداشت مجلس مطرح شد؛ اما به نظر می‌رسد هدف برخی نمایندگان بیش از آنکه یافتن پاسخی برای دغدغه‌های واقعی باشد، فشار به وزیر برای تغییر انتصاباتی باشد که در حال انجام در وزارتخانه است. دو نماینده از توضیحات وزیر درباره برخی مسائل مربوط به زیرساخت‌های برنامه پزشک خانواده قانع شدند و فرصتی به وزیر دادند تا اقدامات لازم را انجام دهد. اما نماینده تهران (که عضو کمیسیون تخصصی بهداشت و درمان هم نیست) علیرغم توضیحات ارائه‌شده از سوی ظفرقندی از این پاسخ ها قانع نشد حالا پرونده این سوال به صحن علنی مجلس ارجاع شده است.

اینکه نمایندگان مجلس، وزیر بهداشت را برای مسائلی زیر سوال می‌برند، جای تعجب دارد؛ به خصوص وقتی وزیر تازه مسئولیت را به عهده گرفته و هنوز فرصت تنظیم و تخصیص کامل بودجه و ایجاد تغییرات در حوزه‌های کلان را پیدا نکرده است. احتمالا فشار بر ظفرقندی برای اینکه در انتصابات خود صرفاً نظرات خاص و شخصی نمایندگان را مدنظر قرار دهد باشد که نشان‌دهنده چالشی جدی است که دولت و وزیرانش با آن مواجه هستند.

ظفرقندی به عنوان وزیر بهداشت باید بتواند بر اساس صلاحیت‌ها و معیارهای علمی و مدیریتی تصمیم بگیرد، اما اکنون تحت فشار مجلس با سوالات زودهنگام قرار گرفته است.سوالاتی که در زمان حاضر بیشتر وقت وزیر را میگیرد واو را از مسائل و دغدغه های اصلی نظام سلامت دور میکند.

متاسفانه این وضعیت نشان می‌دهد که برخی نمایندگان از اهرم‌های قانونی برای اعمال فشارهای شخصی و گروهی استفاده می‌کنند و این رویکرد نه تنها استقلال مدیریتی را تهدید می‌کند، بلکه می‌تواند سلامت نظام اجرایی را نیز به خطر اندازد.این در حالیست که در گذشته ای که چندان هم دور نبود نمایندگان با مماشات و اهمالکاری و با دیدن واقعیات نظام سلامت چشم بستند و سرانجام به این وضعیتی رسیدیم که تنها در یک نمونه اش صدای اعتراضات یکپارچه کادر درمان بلند شد و نیاز به همت سراسری برای برطرف کردن آن دارد چرا که میتواند نظام سلامت را فلج کند و نمونه هایی بسیار زیاد دیگر که در این کلام نمیگنجد.

ظفرقندی به عنوان فردی که تازه در جایگاه وزیر قرار گرفته، نیازمند فرصت و حمایت برای پیشبرد برنامه‌ها و رفع کمبودهای مالی و زیرساختی است، نه آنکه با فشارهای غیرمستدل وقت ارزشمندی که قرار است مشکل مردم را حل کند به پاسخگویی و رفت و آمد در مجلس سپری کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha